Dvě křestní jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
15.6.16 16:59

Z praxe vím, že děcka stejně užívají jen jedno jméno, většinou to první. MÓda, která má kořeny úplně jinde, než jak je dneska úžívána-zneužívána

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
15.6.16 17:09

Naše používá obě, my jí říkáme doma Emi a ve škole je Lucie, protože už tam jednu Emičku mají. Nevadí jí to, slyší na oboje, hlavní pro ní je že má dva svátky. My jsme tenkrát dvě jména dali že mě se Lucie nelíbila k příjmení protože příjmení jí končí taky na -e.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
15.6.16 17:10

A Eliška Ella mi teda taky přijde divná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
15.6.16 17:11

@matkabagristy Taky nechápu proč těm dětem pořád cpou dvě jména… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
15.6.16 17:15
@pe-terka píše:
Tak Eliška Ella se mi zdá docela divný, něco jako Daniela Dana :think:. Viktoria Mia proč ne, i když já bych dala spíš ViktoriE, aby se to nerýmavalo.

Moje dcera se jmenuje Rosalie Ella :-) Ella je po mé matce, je Eliška, ale ve tvaru Ella se nám to víc líbilo :-)..kombinaci Elišku Ellu bych asi přehodnotil, když jde v podstatě o skoro stejná jména, ale vše je o osobním vkusu. Každopádně myslete na dceru do budoucna, aby za to nenesla následky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.6.16 17:18
@merkola píše:
Moje dcera se jmenuje Rosalie Ella :-) Ella je po mé matce, je Eliška, ale ve tvaru Ella se nám to víc líbilo :-)..kombinaci Elišku Ellu bych asi přehodnotil, když jde v podstatě o skoro stejná jména, ale vše je o osobním vkusu. Každopádně myslete na dceru do budoucna, aby za to nenesla následky ;-)

Tak Rosalie Ella je OK, je to pěkné. Ale kdyby byla Rosalie Rosa, bylo by to divné :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.6.16 17:20

Dvě jména jsou zbytečný a pro dítě nepraktický, nevím co je to za módu :roll: Eliška Ella je úplně uhozeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.16 17:21
@merkola píše:
Moje dcera se jmenuje Rosalie Ella :-) Ella je po mé matce, je Eliška, ale ve tvaru Ella se nám to víc líbilo :-)..kombinaci Elišku Ellu bych asi přehodnotil, když jde v podstatě o skoro stejná jména, ale vše je o osobním vkusu. Každopádně myslete na dceru do budoucna, aby za to nenesla následky ;-)

Byla to jen myslenka i kdyz hloupa :lol: nemuzeme se rozhodnout mezi eliskou a ellou tak pokus to sjednotit dohromady ale urcite nebudu davat za kazdou cenu. Jak to tu ted vidim napsane tak je to opravdu silene

• Citovat
  • Upravit
164
15.6.16 17:22
@pe-terka píše:
Tak Rosalie Ella je OK, je to pěkné. Ale kdyby byla Rosalie Rosa, bylo by to divné :think: :lol:

Dost vtipnej tvar s tou Rosou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
15.6.16 17:24

@merkola Rosalie Ella super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
15.6.16 17:39

Tak jestli máte české příjmení, tak bude lepší dát Eliška a stejně jí budete říkat Eli.

@Anonymní píše:
Byla to jen myslenka i kdyz hloupa :lol: nemuzeme se rozhodnout mezi eliskou a ellou tak pokus to sjednotit dohromady ale urcite nebudu davat za kazdou cenu. Jak to tu ted vidim napsane tak je to opravdu silene
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.16 17:43
@quinsley píše:
Tak jestli máte české příjmení, tak bude lepší dát Eliška a stejně jí budete říkat Eli.

Taky bych to tak nejak videla, hlavne jsme puvodne chteli Natalku ale jelikoz mam termin v prosinci a to slavi i natalie svatek tak by to nebylo idealni :? Hlavne porad mi srotuji jmena v hlave ze uz nevim coby meli jste to taky tak?

• Citovat
  • Upravit
66815
15.6.16 17:53

Svátky neřešíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.6.16 17:57

Hlavne bych kdyz tak dala dve kratke jmena. ono to to dite bude dost casto muset vypisovat cele a u jmen typu Magdalena Dobromila Rettigova je mi tech holcicek dost lito (jmeno samozrejme nadsazka, ale znam podobnou delku, nechci uvadet, asi je s tim jmenem jen jedna v CR :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
15.6.16 18:19

Eliška Ella mi přijde divné Viktoria Mia nebo kombinace Ella Mia by se mi třeba taky líbila. My tedy máme Annu Karolínu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze