Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Z praxe vím, že děcka stejně užívají jen jedno jméno, většinou to první. MÓda, která má kořeny úplně jinde, než jak je dneska úžívána-zneužívána
Naše používá obě, my jí říkáme doma Emi a ve škole je Lucie, protože už tam jednu Emičku mají. Nevadí jí to, slyší na oboje, hlavní pro ní je že má dva svátky. My jsme tenkrát dvě jména dali že mě se Lucie nelíbila k příjmení protože příjmení jí končí taky na -e.
@matkabagristy Taky nechápu proč těm dětem pořád cpou dvě jména… ![]()
@pe-terka píše:
Tak Eliška Ella se mi zdá docela divný, něco jako Daniela Dana. Viktoria Mia proč ne, i když já bych dala spíš ViktoriE, aby se to nerýmavalo.
Moje dcera se jmenuje Rosalie Ella
Ella je po mé matce, je Eliška, ale ve tvaru Ella se nám to víc líbilo
..kombinaci Elišku Ellu bych asi přehodnotil, když jde v podstatě o skoro stejná jména, ale vše je o osobním vkusu. Každopádně myslete na dceru do budoucna, aby za to nenesla následky ![]()
@merkola píše:
Moje dcera se jmenuje Rosalie EllaElla je po mé matce, je Eliška, ale ve tvaru Ella se nám to víc líbilo
..kombinaci Elišku Ellu bych asi přehodnotil, když jde v podstatě o skoro stejná jména, ale vše je o osobním vkusu. Každopádně myslete na dceru do budoucna, aby za to nenesla následky
Tak Rosalie Ella je OK, je to pěkné. Ale kdyby byla Rosalie Rosa, bylo by to divné
![]()
Dvě jména jsou zbytečný a pro dítě nepraktický, nevím co je to za módu
Eliška Ella je úplně uhozeny.
@merkola píše:
Moje dcera se jmenuje Rosalie EllaElla je po mé matce, je Eliška, ale ve tvaru Ella se nám to víc líbilo
..kombinaci Elišku Ellu bych asi přehodnotil, když jde v podstatě o skoro stejná jména, ale vše je o osobním vkusu. Každopádně myslete na dceru do budoucna, aby za to nenesla následky
Byla to jen myslenka i kdyz hloupa
nemuzeme se rozhodnout mezi eliskou a ellou tak pokus to sjednotit dohromady ale urcite nebudu davat za kazdou cenu. Jak to tu ted vidim napsane tak je to opravdu silene
@pe-terka píše:
Tak Rosalie Ella je OK, je to pěkné. Ale kdyby byla Rosalie Rosa, bylo by to divné![]()
Dost vtipnej tvar s tou Rosou ![]()
Tak jestli máte české příjmení, tak bude lepší dát Eliška a stejně jí budete říkat Eli.
@Anonymní píše:
Byla to jen myslenka i kdyz hloupanemuzeme se rozhodnout mezi eliskou a ellou tak pokus to sjednotit dohromady ale urcite nebudu davat za kazdou cenu. Jak to tu ted vidim napsane tak je to opravdu silene
@quinsley píše:
Tak jestli máte české příjmení, tak bude lepší dát Eliška a stejně jí budete říkat Eli.
Taky bych to tak nejak videla, hlavne jsme puvodne chteli Natalku ale jelikoz mam termin v prosinci a to slavi i natalie svatek tak by to nebylo idealni
Hlavne porad mi srotuji jmena v hlave ze uz nevim coby meli jste to taky tak?
Hlavne bych kdyz tak dala dve kratke jmena. ono to to dite bude dost casto muset vypisovat cele a u jmen typu Magdalena Dobromila Rettigova je mi tech holcicek dost lito (jmeno samozrejme nadsazka, ale znam podobnou delku, nechci uvadet, asi je s tim jmenem jen jedna v CR
)
Eliška Ella mi přijde divné Viktoria Mia nebo kombinace Ella Mia by se mi třeba taky líbila. My tedy máme Annu Karolínu
.