Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ali-Ali píše:
Hlavne bych kdyz tak dala dve kratke jmena. ono to to dite bude dost casto muset vypisovat cele a u jmen typu Magdalena Dobromila Rettigova je mi tech holcicek dost lito (jmeno samozrejme nadsazka, ale znam podobnou delku, nechci uvadet, asi je s tim jmenem jen jedna v CR)
Kde to bude muset často vypisovat? ![]()
Mě se tedy nelíbí ani ta Viktoria Mia - vadí mi tam stejná koncovka ia - ia, dělá to na mě dojem, jako když volá oslík ![]()
My měli pro holku Anna Marie, nevím, jestli bychom to realizovali
Já jsem křtěná a mám 2 jména Kamila a po kmotře 2 Božena. Používám, je jedno, ale myslím, že záleží na člověku, jak se rozhodne, jestli používat 1 nebo 10. ![]()
@Anonymní píše:
Holky, premyslim nad variantou Eliska Ella… nebo viktoria mia.. je to k ceskemu prijmeni :/ co myslite?
Mně se líbí dve jména když to má nějakej význam a historii, viz třeba:
Eliška Richenza
Doubravka Ella
Ella Dobromila
Zdislava Ella
Ale líbí se mi i takováto dvojka:
Věnka Ella
Půlnoční Bouře
Zora Amalie „Pracující Jitřenka“
Zdenka Ella…
@zabicka737 píše:
Já jsem křtěná a mám 2 jména Kamila a po kmotře 2 Božena. Používám, je jedno, ale myslím, že záleží na člověku, jak se rozhodne, jestli používat 1 nebo 10.
To je normální, používáš jen jedno jméno. V současné době, kdo ví proč, lidi, co křest neřeší, dávaj dvě jména
Dvě křestní jména bych nedávala ale třeba dvě příjmení mi nevadí.
Sama dvě jména mám. Po mamce jsem Dagmar a před patnácti lety jsem si nechala přidat druhé Kristýna. Od te doby používám pouze Kristýna. Rodina i okolí si zvykla. Dagmar mi říkají jen spolužáci ze základky. Na úřadech ani jinde problém nemám. I s příjmením mám 21 písmen. Pro dceru jsem vybrala Josefína Marie nebo Marie Josefína. První po mém tatinkovi a druhé po babičce. Kteří už bohužel nejsou mezi námi. Pro syna asi Josef Kristián nebo Kristián Josef.
@Maja-m píše:
Ahoj, co si myslíte o jménu Natálie Anabel?
Hrozný, nelíbí vůbec. Natálek je mraky a Anabel je jako od Mattela ![]()