Dvě malé děti, baví vás to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
19.2.14 16:57

@medun máme doma kočáry teď teda 3,ale dvojka určo poputuje dál, byl taky z druhé ruky - velké štěstí jsem na něj měla, takže proto jsem do něj i šla, jinak bych to asi nějak musela překlepat, byla to fakt náhoda :palec:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
19.2.14 21:00

My máme skate, první půl rok jsme ho využívaly hodně, teď už starší chodí hodně po svých a máme dva kočáry. na tom, s kterým jezdím teď skejtík nemáme, takže jí nic jiného nezbyde. Navíc na skejtíku se tolik neunavila, takže pěkně ťape po svých :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
19.2.14 21:06

My máme taky dvojkočár, ale nepoužíváme ho. Většinou daleko nechodíme, tak starší jde pěšo nebo na kole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
20.2.14 07:56

Já jsem dvojkočár chtěla, ale nakonec na něj nedošlo a litovala jsem, starší je lenoch stále na kočárku visí, možná i ze žárlivosti, že se veze mladší, stupátko jsem ani nezkoušela bylo by to zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
20.2.14 07:57

Dáváte starší dítko do školky? nebo je s vámi doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
20.2.14 08:01

@lukresia Ja ji mám doma ale od září pofrci do jeslí a když panbuh da tak možná doskolky ale jen na dopoledne. ted jsou ji dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
20.2.14 09:49

Já musím jen dodat, že když je takhle půl desáté dopoledne a obě ještě chrní, tak mě to fakt baví :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
20.2.14 09:53
@lukresia píše:

mám ji doma. Je na konci srpna, takže v čerstvých 3 jsem ji dávat nechtěla (totální závislost na mně a taky se narodila mladší, tak jsem nechtěla aby si připadala odstrčená), pak ve 4 už jsem chtěla, ale měli plno. Teď už ji vzít musí a od září taky půjde. Jinak si pohrávám s myšlenkou odkladu školy. Je hodně maličká a beze mě téměř nepoužitelná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
20.2.14 10:27

@lukresia Já určitě podám přihlášky, v srpnu jí budou 3. Ale nedělám si naděje, školky jsou tady přeplněné a berou tak co 5. dítě… Takže mi ju nevezmou. Ale mám možnost dávat dvakrát týdně na dopoledne do jedné organizace (školka, kroužky…), takže to zkusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.2.14 14:22

Mám děti od sebe 25 měsíců a nemám ani dvojkočár, ani skejt. Původně jsem uvažovala nad skejtem, nakonec jsme ho ani nekoupili a ještě že tak. Naprosto s přehledem jsme se bez něj obešli, kluk je zvyklej chodit. Měla jsem trochu obavy z pochůzek na čas (doktoři, autobusy…), ale naprosto bez problémů. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.2.14 14:24
@lukresia píše:

My byli teď se starším u zápisu, tak jestli ho vezmou, tak ho chci od září dát. Dávala bych ho asi ale jen na dopoledne, po obědě bych si pro něj chodila. V červnu bude mít 3 roky, uvidíme, jak to tam kdyžtak bude zvládat, školku mám ani né 5 minut od baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
21.2.14 20:06

Starší taky ve školce není, nebyla šance. teď už by jí vzít měli a byla bych i ráda. Ona je ráda mezi dětmi, takže chodí aspoň dvakrát týdně do minimateřinky na dopoledne.Bude to pro ní potom i jednodušší, když už trochu ví co a jak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
21.2.14 21:21

Mám holčičku 3,5 roku a kluka 1,5 roku a je to někdy super a někdy mazec, ale spíš mě teď točí ten mladší, všude leze, neposlouchá, nemluví takže ukazuje nebo řve a člověk stejně neví co chce. Kolem 1 roku mladšího to bylo hrozný, jen řvali, že ten tomu něco bere, furt dokola… Jak tu někdo psal kolem roku a půl se to trochu zlepšilo, už si i vyhrají chvilku sami bez řevu.
Starší je hodná co se týče toho, že absolutně není utíkací typ, venku většinou chodí u kočáru (spíš ji musím nutit, aby vůbec chodila, pořád si stěžuje, že je unavená, po obědě už dávno nespává a bodlo by jí to), do obchodu se s ní v pohodě dá jít, kouká si po šatičkách a růžových věcech, je opatrná, nic neshodí, na malýho je taky moc hodná (nebylo to tak od začátku, dávala nám pořádně pokouřit, že jsme jí domů přivedli vetřelce), co jsou negativní věci u ní je to, že je mega umrčená, ubrečená, jak je unavená je neskutečně protivná, rozbrečí se kvůli čemukoliv, takže u ní to není fyzickej nápor, že bych za ní musela běhat, ale psychickej, je to fakt vyčerpávající, když se rozbrečí, že jí náš pes stoupl na nožičku :cert: (normální 10kg, ne bernardýn)hodně věcí musí být podle ní, asi mě má celkem omotanou kolem prstu, protože já kolikrát dělám plno věcí za ni, jen abych nemusela bojovat s tím mrčením :oops:
Ale jak říkám venku je zlatá, malej v kočáře ještě vydrží, takže já mám teď objetý všechny nákupní střediska, výprodeje atd. :jazyk: V HM jsem jednu dobu byla asi 3× týdně, tak si říkám, že musím být šťastná za to co mám a ne si stěžovat na to co nemám, až budu v práci tak na nějaký ježdění po obchodech budu moct zapomenout. Samozřejmě v tom obchodě nemůžu být hodinu a vybírat si, ale na rychlý kouknutí to stačí. Vůbec jsem se naučila být s dětma ve většině aktivit hodně hodně rychlá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
24.2.14 10:47

@pomni tak to je mas od sebe jako ja. Jen ja mam 2kluky a starsi je dost zivy. No, ale i tak jsi mi dodala nadeji, ze bude lip. Zatim mam pocit, ze jsou malokdy spokojeni oba a hodne musim delat kompromisy. Ale uz vidim pozitivni zmeny, obcas si to uzivam s obouma, ale vetsinou je to spis dost narocny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.2.17 23:45

Zdravím maminky, přidávám se do klubu. Máme holčičku 2,5 a chlapečka 5 měsíců. Dcerka ma období vzdoru, které začalo 2 měsíce před narozením prcka. Všude se mi válela po zemi, řvala a mlátila pěstičkama do země, nejvíce v obchodech. Lidé na mě koukaly a v tu chvíli bych se nejraději zahrabala 100 metrů pod zem..tak jsem dcerku vždy čapla a odkutálela se co nejrychleji pryč. Když se malý narodil, vzdor pokračoval..naschvál se pocurala venku, pokakala atd. Taky přestala už odpoledne spát. S malým jsem litala po doktorech, cvičila Vojtovku a věčně tahala sebou i malou neboť nemám hlídání :-(. Mimčo neusnulo dřív jak v jednu ráno, ať jsem se snažila sebevíc a v 6 už vstala starší…a začal opět kolotoč nervů..neustále jsem ve spěchu a nevím, co dřív. Muž jezdí v 18 večer z práce a rodina daleko. Jsem unavená, strhaná, zestárla jsem a starám se o velký dům a tři neposedné psy, kteří mi teď naschvál doma čůrají a perou se. Musíme se přiznat, že mě to mateřství nenaplňuje, ač děti miluji. Pořád jen řev, nepořádek od starší, malej se chce pořád nosit, malá mívá často noční můry, takže v noci pláče a miminko se také často budí a ja provozuji noční aerobic s dudlíkem. Zavidim muži, že pracuje, říkám mu, že chodí do práce odpočívat a mívám záchvaty hysterie a deprese. Vzpomínám na zlatý svobodný život plný kontaktu s lidmi a pokládám si otázku : „Proč jsem si toho víc nevazila?“. Těším se, až děti odrostou, ale zároveň vím, že se mi potom asi zasteskne :-D. Děkuji, že jsem se mohla vypsat :-). Držím všem maminkám palečky :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí