Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přidávám se do skupiny. Máme holčičku 2,5 roku a kluka 1 rok. Mám tytéž pocity. Neužívám, přežívám. Oba jsou hodně živí. Neustále se o něco perou, řvou, běhají po bytě, mlátí dveřma, hází věci do vzduchu… ![]()
Máme ještě psa, takže denně minimálně jednou musíme ven, dvakrát v týdnu dvakrát. Je to pro mě hodně náročné, už jen proto, že jsem cholerik.
Jsem ráda, že nejsem sama… ale radu nemám, sama s tím bojuju. ![]()
Jsme na tom tak nejak stejne, mam 3 leteho klucinu a osmimesicni holcicku. Nemohu rict, ze by me to nebavilo, jen mi trosku vadi jejich rozdile rezimy, mala ma jeste potrebu spat dopoledne i odpoledne, kdezto syn nekdy ani odpoledne spat nechce a da mi strasne zabrat ho v dobu kdy mala spi udrzet v klidu, aby ji nerusil. A taky mi vadi, ze kluk je vecne marod, hlavne v zime, takze nemuzeme ani nic poradne podnikat, prakticky porad trcime doma, coz me nekdy uz fakt ubiji.
@Osmanka tak u nás to je taky teprve pár měsíců, nebavila jsem se s otcem skoro deset let, když si je nebral nikdo nikam tak jsem měla krizovky častěji, ale hodně záleží i na partnerovi, jak moc má čas a chut ti pomoct
Jinak já možnost hlídání nemám. Jsem s dětmi téměř furt. Někdy je manžel vezme ven nebo ke tchýni, ale není to příliš časté. Mnohdy mám totální krizi, nervy v kýblu a hysterické záchvaty. ![]()
@lukresia píše:
@Bebinka29 tak starší je taky divoká a mě donedávna neposlechla, plácla jsem přes zadek a smála se mi, ač jsem toho nebyla zastánce, párkrát dostala na zadek a u toho jsem na ni pořádně houkla a zlepšilo se to, ted má urážecí období a po každé když není po jejím se urazí a jde do pokojíčkujá vím, že je to těžkéno, žádná rada není to se musí to období asi překlenout
hmm, taky jsem nechtěla plácat, ale ted plácám hlava nehlava, protože to je šílený co ta starší dokazuje ![]()
Ahoj, já to mám hodně podobné jak ty. Mám dvě holky dva a půl roku a 8 měsíců. Co se týká aktivit tak se těším až bude teplo a bude se dát trávit víc času venku. Aktivity doma jsou hodně náročné-mladší začala lozit a obcházet nábytek a starší začalo zhazovat mrně a občas ji i bije tak musim být pořád ve střehu tak jsem z toho unavená a těšim se až holky trošku povyrostou a zabaví se spolu.
@Vája píše:
Jinak já možnost hlídání nemám. Jsem s dětmi téměř furt. Někdy je manžel vezme ven nebo ke tchýni, ale není to příliš časté. Mnohdy mám totální krizi, nervy v kýblu a hysterické záchvaty.
to mám taky, kolikrát tak zařvu, až sama koukám, jaká jsem hysterka. Pak už jen brečím a musím pryč, naštěstí se mi to přihodilo asi jen 3×.
Jo, celkem mě to baví, konečně si můžu beztrestně hrát
ne, tak 7m, tomu myslím úplně stačí koukat na to, jak si hraješ se starším. já mám teď 2 a 4 r, oba dva je baví třeba kuličkodráha, točení s káčou, čmárání. nebo muzicírování, xylofon, rumbakoule. tyhle hudební a výtvarný aktivity jsou vůbec vděčná zábava pro všechny věkový kategorie
@Vája Ty záchvaty jsem měla taky a a to jsem myslím celkem kliďas, ale občas mi to už vážně lezlo na mozek
ale stačilo alespoň jednou za čas někam vyrazit na výlet nebo návštěvu a zase bylo dobře. Jak já jsem ráda, že jsem zpět v práci ![]()
Víc bych neměnila než měnila
!
Je to sice záhul, ale teď když má malinká 4.m.,tak to začíná být „pohoda“!No, nejkrásnější je, když si holčičky „povídají“
,to bych brala už i to třetí
!
Spaní se krásně vypilovalo
,takže všechno ostatní je mi jedno
!
Musím jen říct, že starší je pohodářka, samostatná, poslušná
,přítel vaří a nakupuje + občasné hlídání tchýňkou nebo mojí mamkou taky probíhá, jinak
jak bych to dala/zvládla!!!
Jééé, konečně diskuse bez supermatek
já jsem na tom úplně stejně. Kolikrát už lezu po zdi, byt je věčně vzhůru nohama a mladší mi asistuje opravdu u všeho ![]()
Potřebovala bych natáhnout den, alepoň na 36 hod ![]()
@Antonie Bolavá píše:
hmm, taky jsem nechtěla plácat, ale ted plácám hlava nehlava, protože to je šílený co ta starší dokazuje
Ahoj, mám taky krizi a jsem ráda, že někam zapadnu. Syn má 5let a dcera 1,5roku. Syn je ze školky 3.týden a fakt na palici. Jsme jen doma, nákup jedině si zaslat z tesca. Každý spí jindy přes den - - takže si pořád s někým hraju, dohromady se jim věnovat nelze. Uklízení moc nejde. Včera večer jsem šla plavat a potkala se s manželem na 30min. doma - po té půlhodině jsem měla pocit, že je zastřelí, když po 3. šel po nich uklízet - dcera vysypala večeři, syn se polil v posteli apod. Pak říká - to nemá smysl tady uklízet. Hrát si s oběma nejde - teď jsem se synem si malovala, tak přišla dcera, kousla mě a hodila po mě knížku, že teď s ní. Syna nebaví si ukazovat, kde je pejsek a jak dělá.
Taky moc nevěřím, že upřímně je někdo nějak happy na mateřské. Jsem 5.rok a už mě hrabe - závidím pracujícím, nudím se - uklízet nemá smysl, tak se jen tak plácáme. Včera přijelo tesco a pán říká, jak jsme na tom na Olympiádě - a já říkám - jo to nevím, to mám jen jako rádio, nevnímám, nedá se to s dětma sledovat - chlap mě měl za magora. ![]()
@Vendy31, jeeee super, ze je nas vic ![]()
Me to taky s jednim bavilo, protoze jsem mohla delat prakticky cokoliv, vsude ji vzit s sebou, ale ted musim vsechno planovat a hlavne, potrebuju pomoc ![]()
Me bavi prochazky po odpolednim spinkani, ale to mi zase kazi ta starsi, ktera nechce chodit ![]()
Ja si hodne zvu navstevy domu ![]()
Jinak se utesuju, ze za 10 let to bude dobry ![]()
Je super číst, že to je všude stejné
Mám dva kluky 4 roky a rok. Paráda je, když jsou zdraví a můžeme být venku na procházce, mladší ještě nechodí a je v kočárku, starší na kole nebo pěšky. Spokojení všichni. Vyřídím běžné pochůzky a děti to baví. Doma s nima v tomhle věku jde docela dobře dělat i domácí práce, můžou u všeho asistovat, ale komu by se chtělo stále uklízet, že?
když je za chvíli zase binec. Bohužel momentálně jsme pořád už měsíc v kuse nemocní a to je na hlavu a taky hypnotizuju hodiny, kdy nás někdo navštíví nebo přijde tatínek z práce. ![]()