Dvě malé děti, baví vás to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
18.2.14 13:20
@Vája píše:
@Majinka7 Já to spíš myslela tak, že v jakém věku dětí se to zlepší… že třeba až bude mít mladší dva roky… že už se s ním spíš domluvíš, naučí se třeba trochu poslouchat…
Samozřejmě bych taky neměnila, ale čekám na chvíli, kdy si dám „v klidu“ kafe a nebo si sednu na hřiště a budu rozjímat a jen je kontrolovat. ;)

Já teda mám pocit, že s dvou a půl letým je ještě horší domluva, než byla s ročním… :zed: Takže co se domluvy týče, předpokládám, že to přijde tak kolem tch 4 let, to už starší začal být fakt rozumnej „starší brácha“, zjistil, jak si to zařídit, aby ho mladší furt neotravoval, dá se mu to i vysvětlit… A nemá tendence být tolik nešťastnej, když mu mladší něco sbere… :think: :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
18.2.14 13:21

@ivana-domca Jako u nás… v 10ti měs. začal mladší chodit. Je mu rok a venku mi běhá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
18.2.14 13:22

No, tak holky, právě jsem propadla beznaději. Já tedá ještě ve vaší skupině v podstatě nejsem, ale blížíme se mílovými kroky. Domá 16 m. holčička, na pohled andílek, jinak hroznej, celodenní, malospici, téměř hyperakrivni rostanda, ob týden 12ti ety pubertak s vývojovou dysfazii a já právě na konci 4. měsíce těhotenství…:))Už teď mám chvíle, kdy dostávám hysterické záchvaty zakončené potoky slz (například po hodinu a půl dlouhém uspavani rostandy, kdy mi 150× už už zavírá oči a v poslední chvíli vyskočí z postele a směje se mi do obličeje, a do tpoho se mi na plotně už zřetelně pálí oběd:))…takže se asi preventivně zhroutim už teď:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422

@slavuska1 Jé tak to ti závidím. Starší byla taky celkem dlouho placka-zato mládě mi to vynahrazuje.
Tak jsem si chvilku sedla k počitači a mám vyhramované oblečení a mrně se vrhá na botník :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249

@Grapefruitik zrovna výš píšu to samé, že jsme sem lezly, co? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
18.2.14 13:23

@Vája u nás jsou takové výkyvy, kdy je to super a kdy moc ne. Třeba malá(4roky) je teď super, sice se občas vzteká, ale už si s ní popovídám atd. zato prcek 2,5 je teď šílený torpédo :roll: a to byl takový kliďas, ale určitě je to mnohem lepší než když byly menší, už jsou více samostatní, když potřebuji chvilku pro sebe, oba je zabaví pohádka, začínají si spolu pěkně hrát. Myslím, že teď už to v tomhle směru bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.2.14 13:23

Taky mám momentálně nějakou krizi, už aby bylo venku teplo.. :roll: a to druhé čekám až na léto.. synátor zrovna přestal spát v poledne, ale je protivnej, začali jsme zkoušet nočník, ale po počátečním úspěchu si zase neřekne, plína jde okamžitě dolů.. jo a nejí, jen od rána kňápe, že chce sušenku.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.2.14 13:24

@ivana-domca Mně stojí už půlročák. :zed:

Příspěvek upraven 17.05.18 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.2.14 13:25

S těma lezoucíma dětma..ani nevím, jestli to mám prásknout, ale co, měl jí na starost manžel, můžete nadávat jemu. Dělal oplechování komína, takže měl žebřík na střechu. Dole na pískovišti si hrála tehdy cca 18m mladší. On vždycky po chvilce kouknul dolů, jo, je na písku, dobrý, dělám dál. Najednou se objevila zpoza okapu hlava a začla se tlemit. Manžel se vrhnul dolů k ní, aby jí vytáh k sobě. Jenže Kačka to brala jako srandu a začla lézt dolů, aby jí jako honil. Takže už na ní nedosáh. Naštěstí nám na zahradě dělal soused, tak ten přiběh a sundal jí ze žebříku dolů. Manžel se mi to odvážil říct po skoro 2 týdnech a radši po telefonu. Hele já jsem si skoro jistá, že kdybych ho tehdy přistihla, že bych mu vrazila, jenom to píšu a mám zas vztek :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
18.2.14 13:25

@kate02 :palec: hezky naspáno, malýmu je taky 2,5 roku a vše chce dělat sám :roll: někdy je to šílený, když nedovolím, začne třískat s věcmi, vztekat se.No musím vydržet, malá to taky dělala a teď je to s ní pohodička a to byla jako menší strašně aktivní, nikdo jí nechtěl hlídat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
18.2.14 13:26

Mě UŽ to baví :lol: začalo mě to bavit až když mladší začal chodit, což je někdy na podzim, kočár už netahám, všude bud jezdíme autem nebo hodně pěšky, kluci jsou utahaní, spí relativně dobře, starší moc nezlobí, mladší je teda éro, ale jde to. čas pro sebe mám jen když s nima je tatínek což je tak víkend jednou za 14 dní max, jinak je pořád v práci a babičky nemáme..ale první rok jsem taky přežívala a modlila se at už to uteče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
18.2.14 13:26

@kate02 :think: A já si naivně myslela, že až budeme na jaře/v létě chodit na hřiště, že se mi trochu uleví… Mladší už chodí i venku. Akorát nevím, jak je budu oba hlídat, když každý půjde jinam. Se starší se občas už domluvím, resp. mě chápe, ale neposlechne. Mladší, když je v kočáru a čekáme, tak ho to nebaví, tak jsem nervní ještě já. Do toho mi utíká pes a já mám pocit, že je tam všechny nechám a půjdu snad na pivo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
18.2.14 13:27

@slavuska1
Mám taky strach, jenže nahoře spí starší. Ale ono je to dáno tím, že syn ji bere hračky a postýlku bere jako svoje útočiště a ona mu je tam chodí hledat, tak mu to tam probírám a nesmí tam nic jejího tahat.

Je to hrozný - dcera právě taky pořád na stole, po poličkách v kuchyni šplhá, otevře si skříňku a leze, pak něco chce v jídelní skříni - přisune si židli a je tam. Tohle je hrozně únavné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093

Mně přijde, že hodně záleží na tom starším dítku, jaký je… Je fakt, že si nedovedu představit, že bych v necelejch dvou letech mladšího prcka, měla mimino… To by bylo asi šílený… Přitom s prvním prckem to bylo celkem v pohodě a ten, kdo dělal „problémy“ v tom soužití, byl spíš mladší prcek… Pokud teda nepočítám to, že starší ho asi dvakrát zkusil kousnout do palce u ruky… :think: :mrgreen:

Na mladšího starší před cizíma nedá dopustit, dává na něj pozor, ochraňuje ho a mladší zas ke staršímu docela vzhlíží, co dělá brácha, musí hned dělat on taky (i proto vznikaj rozepře kvůli hračkám, protože mají samozřejmě všechno jen v jednom provedení… :mrgreen: ), taková malá opička… :mrgreen: Občas si připadám jak v ZOO nebo v blázinci… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
@lukresia píše:
@ivana-domca malá se postavila taky poměrně brzy, ted momentálně šplhá na gauč a židle :cert: a zákon schválnosti je, že když ji už vidím jak si to štráduje někam kam může vylézt, přiběhne starší a chce na záchod, takže beru pod paži mladší, za ručku starší a musí na wc s námi :lol:

u nás je nejhorší to, že mimino je strašný otesanek, si stoupne u stolu ke staršímu, ten se rehta jak prasteny, mimino kouká jak by se dostalo k jeho jídlu, už mu sebral piskoty, metrový dort a kuře na smetaně s testovinami, samozřejmě jsem ho odtahla pryč, ale než jsem přiběhla s hadrem, tak byl zpátky u toho a cpal se :roll: Jsem zvědavá jak to budu dělat v létě na hřišti, hlidat batole aby mi od nekud nespadlo a mimino aby nejedlo písek a kaminky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí