Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@monini79 nene, zatím ne. Doufám, že ještě dlouho nebudu, mám zatím kontroly za rohem:) a když budu, tak se asi vždy domluvíme na kafčo, co?
![]()
Holky, už jsem trošku nervózní, a tak se zeptám. Od dopoledne mívám vlevo od pupku zvláštní záškuby. Nejdříve jsem si myslela, že má A škytavku, ale nevím, jestli už je tak vysoko, navíc kdyby to bylo jednou, ale je to min. 2× za hodinu. Cítím to i když chodím. Mohla by to být nějaká svalová křeč, nebo díky rozpínání dělohy? Frekvence jako tep. Pohyby cítím od 14tt, budu rodit potřetí, ale toto neznám.
Máte někdo zkušenost? Anebo že by se mimču něco moc nelíbilo? ![]()
@LenčaKi. Může to být cokoliv, ale myslím si, že je to roztahování dělohy, přece jen je to jiné těhu než s jedním dítětem. Pokud to nejsou silné bolesti nebo nekrvácíš, tak bych to řešila až při příští kontrole na gyndě. Nebo si tam zavolej, třeba tě vezmou dříve a budeš klidnější, hm?
A co vy ostatní, nepošlete nám taky fotky svých krásných pupíčků?:)
@mmag No, včera mě fotil synátor, na to, že mám nahoře 7kg, to není zatím až tak hrozné ![]()
@LenčaKi. taky krásný pupík a taky mám 7kg nahoře, někdo říká, že mám velký pupek a někdo že tak velký není ![]()
Tak jsme byli včera na genetice a zase nejsme takoví exoti prý se to stává, ale ještě se s tím nesetkali, záleží jaký chromozom nám byl vložen.
a pro nás to znamená, že buď budou oba zdraví, nebo holka může být menšího vzrůstu e nebo u kluka se můžou objevit zvětšené prsní žláza a nebo můžou mít problémy s neplodností. žádné viditélné vady, tak doufám, že boudo zdraví.
a po porodu je budou okamžitě zkoumat, takže docela dobrý, akorát poznávám víc a víc dalších doktorů. tak hlavně jak se nenudíme ![]()
Tak dnes po kontrole v 31tt. čípek zatím v pohodě, na další kontrolu už za dva týdny.
Kluci mají kolem 1800 g, tak určitě překonáme 2 kg mou osobní hranici:)Příští týden jdu zase na krev. Čím více jsem neohrabaná, tím více se mi to táhne
. Už se nemůžu dočkat.
@monini79 Příští týden nemůžu, a ten další týden by to šlo, hm? A co místo, to stejné?
@mmag Tak to je krásná váha, super. Je to meta určitě pro nás všechny ![]()
@mmag tak fajně, kluci rostou
taky bych to nechala na stejné místo, ale záleží jak se budeš cítit
![]()