Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veronika_ve Ahoj
, to už je krásný týden, jsi 2 týdny přede mnou
Byla jsem jednu noc v nemocnici a sestra mi řekla… ještě vydržte aspoň do 30 tt ![]()
A je krásné, jak to bereš pozitivně
, u nás v rodině taky nejsou žádná dvojčátka, takže proč nebýt první ![]()
Tak holciny, na utz vse vypad v normalu. miminka jsou o 14 dnu vetsi!!! Odpovidaji 31+6 a 31+2 a vahovy odhad je kolem 1750 a 1700g stale holčička a chlapeček, to uz asi dopadne, kdyz uz nam to rekli 4× ![]()
@kpiskacova moc gratuluji
mne doktor taky rekl, ze mam nizko placentu. O lezeni v nemocnici mi nic nerikal, jen mi rikal, ze se ve vetsine pripadech zvedne a kdyby ne, tak bych musela rodit cisarem. Rikal mi, ze posila lezet od 30. tydne, ale to jen v pripade, ze by se mu tam neco nezdalo…
Ahoj holky, potrebovala bych poradit - uklidnit. Dneska jsrm dle Ms 9+5 a mam od 5tt problemy se spinenim, dokonce jsem i 2× silne krvacela. Vzdy na uz bylo vse v poradku a nikdo nezjistil pricinu a hrozili mi s hrozicim potratem. Vcera jsem byla na kontrole a dle Dr. Miminka prospivaji a rostou jak maji, ale doktorce se nezda to moje neustaly hnedy spineni a strasila me, ze to muze byz znamkou nejake vrozene vady. Uz jsem z toho hotova, kdyz mi nehrozej potratem, tak vadama
. Dokonce, pry dostanu tehotenskou prukazku az po 12tt- chapete to? Prijdu si jak blazen uz.
Mate s tim nektera zkusenost? Jinak na spineni beru utrogestan a ascorutin. Dekuju moc za odpovedi.
Po další poradně holčičky už obě hlavičkou dolů, váhově 1330 a 1400g
Jsem na ně pyšná
. Tlak stabilizovaný, čípek je ok, kontroly už ale co 14 dní.
Pokud by se mi cokoliv nezdálo, ihned do nemocnice, aby se stihl transport do Ostravy. No snad to zvládneme. Už jsem si ale i sama naordinovala klid, ty zlatíčka za to stojí. Raději odpočívat doma, než v nemocnici.
@maity-star Měla jsem sebou dneska mamku, byla u ultrazvuku, úplně nadšená. A taky nám dr. ještě jednou potvrzoval, že jsou to holčičky
![]()
Jinak mě už „velký“ ultrazvuk v 30tt nečeká. Mám ultrazvukové vyšetření každou kontrolu, tak asi ví, co dělá ![]()
@LenkaVotavova Jejda, s tím ti moc neporadím. Já v prvním trimestru taky špinila, měla jsem silný výtok do hněda, ale nekrvácela jsem
Držím palce, ať je vše ok!
@LenkaVotavova Ahoj, ja jsem presne tvuj pripad, v 1. Trimestru jsem ze zacatku spinila, pak 2× silne krvacela, taky me strasili potratem, ale miminka se udrzela. Pricinu nikdo nezjistil, hematom byl vylouceny. Tehu prukazku jsem dostala taky az ve 12tt. Ted jsem spinila koncem 2. Trimestru 3 tydny v kuse, mam nizko jednu placentu, nikdo mi na 100% nerekl, ze to spineni je kvuli tomu, ale asi to tak je. Placenta se mi nepatrne vytahla, ale vic uz to asi nepujde jsem 29tt a u dvojcat neni tolik mista pro vytazeni. Vim jake to jsou nervy a ja procetla kde co, dulezite je se moc nenamahat, zadny sex a co nejvic odpocivat, taky beru utrogestan a kdyz spinim i ascorutin. Nektere tehule to tak proste maji, castejsi je to pry u dvojcat, ze by spineni znacilo vyvojovou vadu jsem v zivote neslysela. Dulezite je vzdy vyloucit, ze nejde o odlucovani placenty, infekci, nebo hematom, pokud tohle vsechno neni duvodem, pry to tehotenstvi neohrozuje. Preju pevne nervy a at to brzo orejde, kdyztak se ptej ![]()
@LenčaKi. Jj, taky jsem koukala, akorat, ze kazda mame jiny pocet dnu do porodu, coz dost dobre nechapu
ale ono to stejne bude asi driv, u me je jasnej cisar, udajne kolem 36-37tt, tedy pokud mimca vydrzi, cekam dva obriky ![]()
Kámarádka má taky dvojčátka, přímo na štědrý den, takže dva takový ježíškové, jsou to kluci.
@Kata77 A kolik Ti teď váží? Takže na konci února nebo začátkem března ![]()
@LenčaKi. Vcera mel chlapecek 1526g a holcicka 1428g, ja moc nevim kde to berou, protoze ja diky dia diete moc nepribiram, ale zase mam zasoby jeste ze stimulace a pritel ma skoro 2 m, tak asi proto
jinak doufam, ze az zacatkem brezna, brezen mi prijde takovy pozitivnejsi
i kdyz na druhou stranu bych je chtela mit u sebe uz ted, od zacatku me doktori porad jenom strasi jak jsou dvojcata rizikova a taky kvuli memu veku ![]()
@Kata77 Tak to jsou šikulky. Já dneska 1330 a 1400
. No pokud vydržím do března, budu přešťastná. Co se týče mé váhy, já přibrala 12kg, ale začínala jsem pod 50, takže jsem za to ráda. Mám to hlavně v břiše, až si říkám, jestli tam mají dost místa
. Zato ty kopance jsou pak pořádné, mám pocit, že nožky vylezou ven… a přímo do žeber, to je baví asi nejvíc ![]()