Dvojčata 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
28.12.15 18:24

Ahojda, no u nás a našich dvojvajek je rozdíl cca týden ve velikosti… ale u dvojvaječných je to prý běžné, prostě to jsou dva na sobě nezávislí jedinci a tak si rostou každý po svém. Chtěla jsem se zeptat, holky, plašíte některá a máte už dané aspoň na kupičku věci do porodnice? Já teda ne, že bych je už chtěla strkat přímo do tašky a mít tašku u dveří, ale říkám si, co když se něco šustne? Jsme teda zatím „jen“ 29tt… jinak se mi na bříšku objevily první strie, s první dcerkou se mi udělalo pár v okolí jizvy po operaci, ale asi až 14 dnů před porodem… teď už takhle brzy… tak jsem z toho včera byla taková přepadlá… :/ bříško tlačí, večer jsem jak hroch nevím, jak si sednout/lehnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
28.12.15 19:03

No právě, nám měří jen obvod bříšek vždycky a přijde mi, že z toho zo může být nepřesné, nevím délku miminek, nevím, váhu nic, jen změří obvody bříšek, zkontroluje srdíčka a to je vše :,( :,( :,(
máme taky rozdíl cca týden a něco a už me strašil, že od 30. týdne bych mohla jít ležet (ted jsem 26.) tak nwm no a říkal mi tak o tý rizikový poradně:roll: přitom mi říkal, že čípek a děloha jsou OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
28.12.15 19:07

Holky a jak je to s tou rizikovou poradnou, nevíte? to bych pak už chodila tam a ke svému Dr ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
28.12.15 19:16

@maity-star Já už bych i chystala, ale potřebuju ještě vymalovat pokoj, nachystat nábytek a všechno začít vytahovat z krabic, prát, třídit, hromádkovat, klidně i tu tašku do porodnice… ale vidím to až v půlce ledna. Jsem v 28tt, snad vydržíme… holky, přece musíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
28.12.15 19:17

@miska.siskaa Nevidím důvod, proč Tě tak straší??? S tou rizikovou p. nemám zkušenost, ale viděla bych to jak píšeš… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
28.12.15 19:35

@LenčaKi. no mužu ti rict, ze jsem od neho odchazela celkem vystrasena, tak sem hnedka zacla zhavit internet a tam jsem se prave docetla, ze to neni nic hroznyho, tak nechapu co blbnul… :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
28.12.15 19:36
@miska.siskaa píše:
Holky a jak je to s tou rizikovou poradnou, nevíte? to bych pak už chodila tam a ke svému Dr ne? :nevim:

Může záležet i na nemocnici, odkdy přebírají dvojčecí těhotenství, třeba v Motole to bylo od 30 tt. A riziková poradna je podle mě u dvojčat automaticky stejně jako rizikové těhotenství. Znamená to je, že bude těhotná víc sledovaná, já třeba s dovolenou a vánocemi zvládla dvojvaječná dvojčata bez neschopenky a do nástupu mateřské. Po jejím nástupu jsem po necelém týdnu skončila v 33+6 na hospitalizaci, ale to je už jiná věc ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
29.12.15 12:09

@miska.siskaa Čauky, já musím chodit do rizikové poradny do nemocnice do Ústí/L od 16tt, jen proto, že má Dr. říkala, když se potom náhodou něco stane a rodiče to ženou přes soud, jako první jdou po ošetřujícímu lékaři, proč dvojčecí těhotenství neposlal do rizikové poradny dříve, takže se tím jistí, říkala že nemá problém abych k ní i nadále docházela, ale že jí to musí z nemocnice dát černé na bílém a to když jsem se zeptala, docent mi řekl v žádném případě! Ale taky jsem slyšela, že někde přechází do rizikovky až kolem 30tt. Takže dojíždím jen do rizikovky, taky o to horší asi, že máme jednovaječné s jednou placentou, naštěstí mají mezi sebou blanku, takže o jedno riziko méně. Já to taky zvládnu bez neschopenky, stihla jsem si hodně hodin nadělat (i když manžel neustále nadával, že jsem na nohou ve stoje 11hod. denně) a celý leden budu mít starou dovču! Na velké sono jdu 6.1. a také na velké odběry kvůli žilám aby nenastala tromboza nebo naopak vykrvácení během porodu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
29.12.15 14:17

Tak bych Vám chtěla oznámit, že 19.12. se kluci narodili a 24.12. nás pustili domů, tak to bylo moc moc dojemné :dance:…Teď už bojujeme doma..:)
Vašík a Filip 2800/49, 2600/47.
Byla to rychlovka ve dvě ráno mi začaly bolesti ve tři jsme vyjeli, to už jsem měla kontrakce po 3min. a a 4:30 byli na světě :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1778
29.12.15 14:25

@mmag rodila jsi prirozene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
29.12.15 15:33

@pou79 ne, byl to císař, mimušo B bylo příčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
29.12.15 16:59

@mmag Tak to je nádherná zpráva!!! Moc gratuluji a přeju hlavně zdravíčko, ať jste šťastní a kluci vám dělají samou radost :srdce: :srdce: :srdce:
P. S.: Jsi ukázková mamina, jak jsi to zvládla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
29.12.15 17:01

@mmag Já měla ještě před dvěmi týdny Bčko příčně, teď se sesunulo dupkou dolů :jazyk:
A v částečné anestezii? No teda, 5 dní a domů, jsi fakt úžasná :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
29.12.15 18:14

@mmag moc moc gratuluju statecna maminko!! A takovy rychly porod, to je mazec a moc ti to preju! oba hlavickou? A jak to doma zvladate? :kytka: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
29.12.15 18:19

@mmag ty brďo, tak to moc gratuluju!!! Tak nás hlavně budeš seznamovat s něčím novým!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí