Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, která z vás má odkaz na tabulkové hodnoty dvojčátek v těhu, kolik by měly mít cca v kterém tt? Děkuji ![]()
@AlibabaA8 tak jsem dnes byla u doktora, vahu, ani velikost miminek mi nerekl, myslim si, ze to ani nemeril, on jim jen meri obvod brisek a zda to souhlasi s tydny..tak nwm
já jsem pardubický kraj…to věřím, ale zase můžeš být klidnější, že tam mají specializované pracoviště a počítají s případnými komplikacemi, ktere samozrejme doufejme nenastanou
taky jsem si říkala, že začnu až po vánocích, máme zatím jen kočár a vajíčka, protože jsme to kupovali od známých, jinak nic…já mám bohužel nízko placentu, dnes mi říkal, že se optoti minulé kontrole zvedla o 2,5cm ale stejne je furt dole…
@LenčaKi. tak jak jsi dnes dopadla?? a v kolikatem jsi tydnu?? ![]()
@maity-star zavidim, ja se tesim az zacnu nakupovat, ale zaroven se toho tak trochu desim, abych na neco nezapomnela, co vlastne vse koupit..no, uvidime ![]()
@miska.siskaa Psala jsem výše, vše ok, holky pěkně rostou
, čípek celý. Zapni si nahoře v liště „podpisy“ a uvidíš, která jak jsme na tom s tt. Já nyní 25.
@maity-star no jenom vydržte co nejdéle, též doufám vydržíme co nejdéle ![]()
@LenčaKi. tak to je super že se holčičkám daří dobře a rostou ![]()
my jdeme na kotrolu dneska tak doufám, že je vš v pořádku po 14dnech ![]()
@LenčaKi. tak to je fajn
teď koukám, že jsi o týden napřed
ty jo, tak to jsi dobrá, že už to nejdůležitější z výbavičky máš
já se furt držím zpět, všichni okolo mi neustále říkají, že je ještě brzo, ať počkám, tak na to pomalu vlítnu až po novém roce
ty podpisy jsou fajn, ale máš ho nastavený jen ty, co tak koukám ![]()
Tak jsme po kontrole a je to špatné zítra míříme do Prahy a tam se uvidí, takže docela mazec, kluk se vyvájí méně než holka ze syndromu twin to twin máme další syndrom Tabs takže super
![]()
@monini79 takm to me moc brzi, zitra ma vas budu myslet, at vse dobre dopadne ![]()
@monini79 To je mi líto, ale díky za dnešní dobu, kdy se dá vše zjistit hned a je řešení. Určitě to zvládne a hlavně, že budete teď bedlivě sledovaní ![]()
Já byla dneska na testech těhotenské cukrovky, žáha mě pálí ještě teď, ale dá se to. Spíš jsem nečekala, že nebudu moct pít ani vodu během těch 2 hod. Ráno jsem vypila sklenici vody, šla jsem na 6:45 a v 8 bych už zaplatila za vodu zlatem
. Do hodiny po vypití se holky začaly tak vrtět, tak si říkám „ááá, cukr je už i u nich“ bobinky.
@monini79 Tak to mě moc mrzí, snad se to nějak spraví..zrovna jsem ti chtěla napsat, že ve čvrtek budu v porubě:(((…
Hlavně ať to dobře dopadne ![]()
@LenčaKi. me tehotenskamcukrovka ceka ted nekdy v prosinci…to to vysetreni trva tak dlouho jo???:-O
@miska.siskaa Byla jsem objednaná na 6:45, první odběr… pak do 15ti min. po vyšetření krve 3dcl té glukózy, nebo co to bylo… za hodinu od vypití druhý odběr a za další hodinu poslední, třetí odběr. Ráno se fakt hodně napij (a hlavně nic nejíst, ani např. nebrat žvýkačku), pak nebudeš moct kvůli možnému zředění. Nechtěla jsem nikam chodit po špitále, kdyby se mi udělalo zle, tak nejhorší bylo vysedět
. A taky jsem jela zpátky sama autem, což bych příště asi už neudělala ![]()
Tak v Praze to dopadlo dobře a zjistilo se že čekáme dvojvaječné prcky, takže mazec. zkoumal mě koukal na přepážku že je moc hrubá na jednovaječné a pak jsem mu ukázala první 3utz a říkal že je to jasné. i plodovka se ustálila a jsou v pořádku. takže jsme tam jeli zbytečně, jsem zvědavá co mi na to řeknou v ostravě až tam půjdu. ale i tak z 1 embrya se předpokládají jednovaječné, ale říkal, že se museli strašně rychle rozdělit. tak mi spadl kámen ze srdce a teď už jenom vydržet co nejdéle.
@LenčaKi. jezis…no tak zo se teda mam na co trsit…ale diky za info ![]()