Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Test na cukrovku vyšel v pořádku, prý si můžu dát občas i kousek té čokoládky
![]()
Ahoj holky, muzu se vas tady zeptat? Cekam po x letech snazeni a nekolika ivf pokusech vymodlena dvojcatka, na 2. screeningu mi rekli, ze mam jednu placentu hodne nizko a ted uz vic jak tyden hnede spinim, dvakrat me podrobne kontrolovali u Apolinare a placenta se nastesti neodlucuje a ani hematom tam neni, pry je to tou nizkou placentou, nemate s tim nektera zkusenost? Take jsem vycetla, ze se to u dvojcat stava casteji. Jsem stara a hystericka prvorodicka a i vzhledem k zt loni me kazda takova vec dost nervuje ![]()
@Kata77 ahoj, jdu te trochu uklidnit…taky mi doktor rekl, ze mam nizko placentu, prakticky uplne dole. Ted na dalsi kontrole mi rekl, ze se sice o 2,5cm zvedla, ale ze je stejne porad dost dole. Neni to nic hrozneho, akorat to znamena, ze kdyby se placenta dal vubec nezvedla, tak by porod musel byt cisarskym rezem, což neni zadna katastrofa. V tomto pripade nam doktor uplne zakazal sex a rekl, ze obcas byva riziko krvaceni nebo spineni asi jako v tvem pripade. Co mi doktor rikal a co jsem tak i cetla, tak se ve vetsine z pripadu placenta postupne zvedne, tak uvidime. Chce to asi byt jen vic v klidu.. ![]()
Tak doufám, že jsem tě alespoň trochu uklidnila ![]()
@pou79 Ahoj, srdicka byvaji videt okolo 7-8 tydne, ja byla poprve myslim 8+2 a uz busily o 106 ![]()
Jinak já už teď chodím k doktorovi jednou za tři týdny. Říkal mi, že normálně těhotné zve jednou z 4 týdny, ale tím, že čekám dvojčata tak mám návštěvy častější. Jsem moc ráda, protože prcky vidím častěji a jsem pak hned klidnější ![]()
Jinak vám moc gratuluji
a neboj
se urcite objevi
@miska.siskaa moc dekuju za reakci, me vzdycky nejdriv strasi s odlucujici se placentou, ale to nastesti pokazde vyloucili a na utz mi taky rikali, ze je sance, ze se jeste vytahne, mam obe placenty na predni strane, coz je v tomhle pripade lepsi. Ja jsem 2× fakt masivne krvacela i v 1. trimestru, na pricinu se nikdy neprislo, pak byl klid az do ted. Doufam, ze to brzo prejde, jinak me budou muset do konce tehu zavrit do Bohnic
Jeste jednou diky a preju at te spineni, ci krvaceni nepotka a placenta se brzo srovna
@Kata77 o odlucujici se placente mi doktor nic nerikal. U me se to, ze mam nizko placentu zatim nijak neprojevuje, jen to proste na UTZ videl a rekl mi to, jinak nic. Jen mi rekl o tom cisari. Prisel mi v klidu, tak proto asi tolik neplasim. Ja zase bojuji s mykozou, vzdycky se ji zbavim, ale vraci se mi, nic prijemneho…
jinak taktez preji prijemne a hlavne bezproblemove tehotenstvi ![]()
@monini79 Ahoj! byla jsem u Mudr. Trávníkové..Vše je v pořádku a pořád se krásně držím, kluci mají váhový odhad na 2740g a 3100g, tak snad i tak nějak po porodu budou vážit a ne o moc méně, já za týden přibrala 2kg, tak jsem zvědavá, jak budu už vypadat na konci:D…Ukončení mi vychází na 25.12. a tak mi p. doktorka posunula na 28.12., to jsem teda plánovaná na ukončení císařem:), tak už se těším, 25.12.jdu na kontrolu…a ty? Nepotkáme se zase tam?
Odešla mi hlenová zátka, ale to pořád nic neznamená, porodní cesty jsou pořád v pořádku.
..
@mmag tak to je super
ne ne tentokrát se nepotkáme já jdu 23.12. ![]()
@LenčaKi. ty se máš že ti test prošel fajně ![]()
já jsem dneska vyfasovala inzulín ale jen na večeři, ale zatím se mi hodnota nesnížila tak jsem toho asi sezřala moc ![]()
@monini79 No po pravdě jsem se i bála, protože věk a sladké, které si teď neodpustím ![]()
@LenčaKi. já jsem se nebála
akorát mám drsnou chuť na sladké a to jsem na sladké nikdy nebyla a dneska si tu na stole dělám chutě se sladkým ale odolávám
už mám po večeři a inzulínu a za 5 min jdu zkontrolovat cukr ![]()
Holky, dneska poprvé jsem během těhu zažila takovou slabost, na omdlení. A to jsem seděla na židli. Najednou hukot v hlavě, šedo před očima. Asi mi malé tlačily na nějakou tepnu, nebo nevím co, šla jsem na vzduch, napila se, tlak byl ok. Doufám že poprvé a naposled!!! Míváte to taky? Jsou mamči, co během těhu běžně omdlévají, no to musí být šílené ![]()