Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@monini79 Takže radši nebudem moc psát, že to na porod nevypadá
. Známá teď taky před Vánoci rodila den po kontrole, kdy byl čípek celý ![]()
@mmag prosím tě a kolik jsi přibrala a kolik zůstalo v porodnici kil, když byli kluci docela velký (na páreček)já už mám nahoře 13-14kg a dnes 27+0 tt, počítám, že takových 10 ještě přiberu, doufam že víc neeee. I když při prvním klukovi jsem přibrala 22kg (3750g) a při druhým 13kg (3500g). Nějak na mě padá depka a obavy snad ze všeho!
@AlibabaA8 ja dnes 28+6/a taky 13kg. S prvni jsem mela 12,5kg v den porodu. Taky pocitam jeste tak 10 a nedokazu si to predstavit
@AlibabaA8 Já dneska 27+6 a nahoře 11,5 kg. Jde mi to jen do bříška, začíná se klenout dopředu, spíš mám strach, ať ho před sebou unesu ![]()
@AlibabaA8 my jsme dneska 30+5 a nahoře mám pořád 12kg.od zjištění cukrovky před měsícem se váha stopla
dokonce mi skáče kilo dolů a nahoru ![]()
@AlibabaA8 Já přibrala něco kolem 20kg, ale bohužel nám doma nefunguje váha, takže jsem se ještě nevážila
…ale myslím, že kolem 10kg mám asi dole.
@mmag Já si myslím, že lítáním kolem dvojčátek to půjde rychle dolů ![]()
Holky, přeju vám všem krásného Silvestra a do toho příštího roku, ať vy maminky dvojčátek či těhulky jste hlavně zdravé, plné síly starat se o ty naše štěstíčka. Ať vše dopadne v pořádku, miminka se mají čile k světu a prožíváte se svými rodinami jen to nej!
![]()
Vše nejlepší v Novém roce hodně štěstí zdraví lásky a pohody a hlavně pevné nervy
![]()
@mmag pridavam se ke gratulacim, at deticky pekne rostou a hlavne, at jste v poradku ![]()
Holky, dneska je krizovka den. Od rána jsem hin, bylo pro mě únavné stát u vaření, krájet maso… po o jsem si schrupla a trochu lepší, odpo krátká procházka, ze které jsem myslela, že už nedojdu. břicho tlačilo hrozně dolů a bolelo mě to, každý krok utrpení, ty metry domů jsem ukrajovala pohledem… navíc starší dítě půl procházky proječelo a chtělo se nosit od tatínka, no už jí to končí, tatínek zítra šupajdí do práce a já ji netahám… má teď dost svou hlavu, nechce poslouchat a já k večeru fakt nemám sil se s sní handrkovat, tak asi budu muset nastolit tvrdší režim… :/
@maity-star Ty jsi ve kterém tt? Buď už na sebe opatrná! Vzpomeň si na maminy, co dostanou naordinovaný ležící režim
Já takto měla v sobotu, začínám to pozorovat, že v týdnu vždy příjde jeden den, kdy je mi slabo, všechno bolí. Druhý už ok. Ale včera večer mě už tlačil podbřišek, do patra jsem šla s přestávkou. Takže jsem lehla v sedm a vše řídila z postele ![]()
@LenčaKi. jsem dnes 29+2. Noc taky nebyla nic moc, krom toho, že jsem byla 3× na wc mě bolí záda v okolí ledviny, ale gynďas tvrdí, že kdyby to byla ledvina, měla bych další obtíže… a ty nemám. tak asi spíš když si lehnu na ten bok, tak tam mimčo tlačí a proto to bolí. taky mě tlačí bříško, i když ležím na boku tak mě jakoby táhne a tím to bolí.
Jinak holky taková otázka. s prvním dítětem to neznám, ale teď v druhém těho mám takový čirý výtok, prakticky od začátku. Je to i jakoby když vstanu, tak to maličko hrkne a můžu se jít otírat. též jsem oznámila na gyndě a prý je to jen zvýšená sekrece a v těho normální… ale já mám panickou hrůzu, aby to neodtékala plodovka… což by snad neměla, když to trvá už tak dlouho a čípek přitom pevně drží a otevřená nejsem…?