Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mmag ty máš tedy císaře naplánovaného na cca 37+5? Ale máš dvojvaječné, viď? Zatím se držíš? Mě od pátka natýká hodně jedna noha, kde mám děsný křečáky, někdy mi ani prsty nejsou moc vidět, takže i když už budu z práce doma a vybírat dovolenou, stejně procházku nedám a to jsem před týdnem šla v pohodě 10km! pupek teď roste jak z vody, každý den o 1cm a to jsem teprve 25+5. Měj se a písni, až budeš mít po kontrole, jinak pěkné a štědré vánoce nejen všem těhulkám!
@LenčaKi. tohle se mi nestalo, ale zase někdy mi buší srdce i když třeba sedím a nic nedělám, že si říkám, abych nedostala infarkt, tlakem to asi nebude ten mám u Dr. většinou okolo 120/68
@LenčaKi. tak na omdlení mi není, mi se zase špatně dýchá, ale ne pořád, připadám si jak tank
ale přitom od té doby co mi zjistili cukrovku jsem nepřibrala, spíš něco spadlo dolů ![]()
@AlibabaA8 tak to máš super tlak, o dr. mívám 140/85,ale minule jsem měla 120/96 ![]()
Ahoj kočky, chci popřát krásné svátky, ať je prožijete v klidu, zdraví a pohodě. Do nového roku, jaké asi můžu mít přání, tady ve skupince, kde se těšíme na dvojčátka…!!!??? Hlavně, aby vše dopadlo na jedničku a narodila se nám zdravá miminka, bez komplikací… a až překonáme počáteční chaos, ať se z nich těšíme každou vteřinku! ![]()
My dnes 27+4. pěkně mě tlačí pod žebry a večer už nevím, jak si sednout/lehnout… ještě aspoň těch 9-10 týdnů…
mějte se kočky
Krásné veselé Vánoce a pohodové svátky ve zdraví přeji všem
![]()
Až uslyšíš večer zvoneček, očekávej dáreček. Červená stuha zdobí jej, rychle pro něj utíkej. Krásné vánoce všem!
Ahoj holky, tak tak nejak jsem si rekla, ze po Novem roce se vrhnu na nakupovani, mate nejak prehled kolik ceho?? (myslim obleceni) a od jake velikosti nakupujete? nake typy treba na e-shopy, kde je obleceni za dobrou cenu??? ![]()
Ahoj holky, nestihla jsem vám ani popřát krásné svátky, 23. si mě nechali na pozorování v nemocnici. Takže dodatečně přeju ať jste s miminky hlavně zdravé a vydržíte je mít pod srdíčkem co nejdéle to bude možné ![]()
Jinak byla jsem v nemocnici naštěstí jen jednu noc, měla jsem šílené výkyvy tlaku, od vysokého až po 93/64, kdy jsem z rána málem 3× omdlela. Můj dr. měl dovolenou, tak jsem musela do nemocnice a tam asi když slyší dvojčata, neberou nic na lehkou váhu. Vzali mi krev, udělali celkový krevní obraz, za což jsem ráda, protože jsem začala být anemická, takže mám nasazené železo a pak jsem dostala dvě kapačky magnezia. Ultrazvuk 2×, včetně měření čípku (3,6 cm), tak snad ještě budem držet… musíme, ještě aspoň 8 týdnů, kdy bych mohla rodit u nás v porodnici, jinak Ostrava. Holky jsou v pořádku, Bčko se mi z příčné polohy dostalo dupkou dolů, PV mají dost, prospívají cca stejně 930 a 960g.
Ale je třeba se šetřit ![]()
@miska.siskaa Já mám v 44 a 50 pár oblečení, hlavně overálky na spaní a bodýnka, nějaké dupačky. A nakupuju hlavně z druhé ruky, ale vybírám si, převážně značkové, buďto tady na emiminu, pak Modrý koník, Mimibazar a přes FCB - skupina Bazárek pro dvojčata nebo Dvojčata - bazárek.
@LenčaKi. tak to jsme na tom stejně, já jsem skončila v nemocnici 25.12 a to jsem tam šla na kontrolu kvůli vysokého tlaku a už si mě tam nechli a taky jednu noc.141/110 a za 20min.153/111 a už to bylo. brali mi krav a moč a dělali ozvy miminek a měření tlaku(tlakoměr už nemůžu ani vidět
)a včera mě pustili takže aspoň jsem si to tam prohlídla a personal taky ůžasný
v jeden den přijali 5 mamim s vysokým tlakem. a to jsem 23.12 byla na kontrole a vyfasovala prášky na tlak
a tak přece se tu nemůžu nudit a musím mít a zažít toho co nejvíc ![]()
@monini79 jj, já si teď měřím i doma, ale je ok, že by to železo? Zítra jdu na kontrolu. Po pravdě mi to ani nevadí, aspoň mi holky zkontrolují častěji ![]()
Jo holky a taky mi sestra doporučovala, ať už bříško moc nehladím, jelikož děloha je hodně citlivý orgán a její dráždění může vyvolat kontrakce ![]()
@LenčaKi. ty jo pro me je problem sehnat neco takhle v obchodech v 50, natoz ve 44 ![]()
jinak holky, dneska jsem byla v poradne a jeden spunt je o neco vetsi nez druhy (meri pouze obvod brisek) tak rikal, ze po pristi kontrole by me asi poslal do rizikove poradny, chodite tam nektera??? a jak vam rostou prckove? ![]()
@miska.siskaa Mám pár malinkatých věcí i z Tesca (FF). Jinak zatím mi rostou přibližně stejně, na poslední kontrole v 27tt 930 a 960g, prý to není markantní rozdíl. A myslím, že se mi to už jednou prostřídalo, kdy A bylo větší než B a teď naopak.
A mi vždycky měří délku stehenní kosti, obvod bříška a hlavičky. I minulý týden jiný dr. v nemocnici. Nevím, jestli jen z bříška to tak dobře vypočte, navíc i tak jsou výpočty přes UTZ kolikrát hodně rozdílné oproti reálu.