Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@LenčaKi. v částečné a doporučuji, byl to zážitek a hlavně manžel mohl být se mnou a miminka jsem hned viděla:), i kojení se rychle spustilo, po narkóze to prý trvá déle.
Je to docela frmol, ale zatím si myslím, že mám výhodu, že jedno miminko jsem už měla, takže zacházet s miminkama umíme. Je to všechno zdlouhavé, v noci spíme přerušovaně asi 5-6hodin, ale když začnu kojit, tak skončím nejdříve za hodinu a půl:(..ale už jsem zkoušela kojit i oba naraz, tak sem tam si to urychlím. Ale těšte se
nic lepšího není než si dvojčátka odvezete domů, já brečela, jak jsem byla dojata:)
@mmag píše:
A děkuji za gratulace:)
Též se přidávám ke gratulantům
a těším se na má dvojčátka, ještě 3 měsíce a budou tež s námi ![]()
Holky, maminky cekatelky, nabizim balik veci vel.50 na kluka za postovne.Je to par kousku, nasi prckove to neunosili, meli 49 cm pri narozeni
Kdyby se Vam to nektere hodilo.
@mmag Jsem zatím domluvená na sekci, chci taky částečnou, vím, jaké to má výhody a bát se toho nesmím
. Jsem ráda, že to jde, i když se porod spustí sám před plánovaným termínem, prý potřebují tak 15 min. na přípravu?
A to kojení, když jsem byla v nem., byla tam sestra co má doma sama dvojčátka a doporučovala jednoznačně krmit souběžně, i za cenu buzení toho druhého, nastavit si společný režim - jinak bychom asi fakt nedělaly ze začátku nic jiného ![]()
A dojaté budem všechny. je to obrovský zázrak, já na sále oplakala obě starší děti a teď mám pocit, že to bude ještě emotivnější ![]()
@mmag já se té částečné nějak bojím, vzhledem k tomu, že jsem před pár lety musela podstoupit lumbální punkci (odběr mozkomíšního moku)a napoprvé se jim to nepovedlo, museli mě zavádět jehlu dvakrát, poté druhý den po propuštění domů se mi rozjel postpunkční syndrom, který trval 7dní a já si říkala, že porod je procházka růžovým sadem…a to jsem zvyklá na migrény, ale nedalo se to srovnat. ještě mám problémy s plotýnky, že se mě někdy nohy nechtějí poslouchat a třeba v momentě se nemůžu zvednout z wc, doufám že alespoň ty 2 měsíce to bude v pohodě! Uvidím co mi nabídne docent, prý v každé nemocnici doporučují něco jiného!
@AlibabaA8 jasně však uvidíš, mě řekli, že se dává spinál, dokud to jde, že narkóza přichází při komplikaci.
@LenčaKi. My jsme přijeli a za hodinu bbyli na světě a to jsem byla půl hodiny v přípravně, kde mi dělali vyšetření a vypisovali různé papíry. Takže určitě se to v klidu dá stihnout:) Já třeba mám problém, že to jedno mimčo třeba ani vzbudit nejde a když se to podaří, tak mi usíná u pití a to je tež naprd, ale snažím se to někdy tandemem ulehčit, když to dobře vyjde. ![]()
@mmag tak to je super, že na vánoce jste byli už doma. a opravdu to byla rychlovka, že šli tak rychle ven
takže zvládáš v pohodě?
My docházíme do rizikové por. co 14 dní a musím říct že jsem spokojená jsem více pod kontroou a nejsem tak nervozní ![]()
@mmag No, to je pak těžší, když mimčo u prsu usíná… každopádně je to úžasné, že už jste všichni doma ![]()
@mmag píše:
@monini79 Ahoj! byla jsem u Mudr. Trávníkové..Vše je v pořádku a pořád se krásně držím, kluci mají váhový odhad na 2740g a 3100g, tak snad i tak nějak po porodu budou vážit a ne o moc méně, já za týden přibrala 2kg, tak jsem zvědavá, jak budu už vypadat na konci:D…Ukončení mi vychází na 25.12. a tak mi p. doktorka posunula na 28.12., to jsem teda plánovaná na ukončení císařem:), tak už se těším, 25.12.jdu na kontrolu…a ty? Nepotkáme se zase tam?
Odešla mi hlenová zátka, ale to pořád nic neznamená, porodní cesty jsou pořád v pořádku...
Teď koukám, že tahle zpráva byla den před porodem ![]()
Příspěvek upraven 30.12.15 v 19:59