Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ty brďo 3kg a 2×? To je asi co nosit už hodně dlouho, co ( já pořád přibýrám kg týdně, hrůza)? Holky jak vám mimča přibýrají týdně od 21tt? Moje měli 37 a 39dkg (před 2 týdny), tak si říkám, kolik budou mít v 25tt. Kdyby přibýrali jen 6dkg týdně tak by měli v 36tt jen 1,5kg a to je podle mě docela málo! Jinak mám od včera na celém břiše pěknou vyrážku, nevím jest-li po mandarinkách, hrozn. vínu nebo po gelu co mi dělali ve středu mini sono! Docent měl u sebe 2 mediky, tak jim ukazoval blanku mezi mimčama! Dík za info!
@mmag tak to je dobře že se tak fajně držíte, tak to budou pěkní macíci3kg ![]()
jinak jsem dopadla dobře, mám se kontrolovat na glukometru 2×denně a hlavně večeře ty mi ještě skáčou nahoru a další kontrolu mám za 14dní.
zato na hematologii mě moc nepotěšila, bo mi zase zvedla dávku z 0.4 na 0.5 tak jujpí, že se mi hodnoty zase zvedly, tak mám kontrolu za měsíc. jenom doufám že je to tím, že jsem těhotná a po porodu se hodnoty uklidní, jinak mi řekla, že můžem píchat i v šestinedělí
taky musím mít všechno, ale snad už mě nějaký další nový dr nečeká, už mi to stačí. ![]()
@AlibabaA8 my jsme měli minulý týden 25tt 800 a 770g tak doufám, že do příštího týdne krásně přiberou, akorát mi se od minulého týdne váha nezvedla ![]()
@monini79 je to stěr z pochvy na streptokovové infekce, to ti taky budou potom kolem toho 36tt brát, teda jestli ještě budeš 3v1 ![]()
@AlibabaA8 25tt 700g…já měla většinou stejnou váhu, jak uvádějí v knížkách nebo na odborných webech, ještě jsem se divila, čekala jsem, že budou trochu menší, když tam jsou dva…
Možná bych se měla živit jako nosnice ![]()
JInak můj syn byl taky macek, měl 3750g, když se narodil ![]()
Ahoj holky, zase se po čase ozývám. nevím proč, vždycky mi přestane chodit upozornění do mailu a nějak jsem v jednom kole a ještě skupinka na FB, tak mě to zaměstnává. Máme za sebou cukr, dr nevolal, tak předpokládám, že je vše OK. Ve čtvrtek poradna. Dnes 25+2. Už mám pěknej pupík, taky přibírám cca kilo týdně, teď mám nahoře asi 9, uvidíme ve čtvrtek u dr na převážení.. Nerada na tu váhu lezu
Nám váhové odhady nedělají, ale mimčo A-měl by být kluk, je cca o týden větší, mimčo B-měla by být holčička, odpovídá termínu. TAk jsem zvědavá. Dr nám ze známosti nabídl ještě UTZ navíc, tak asi půjdem příští týden. snad bude vše v pořádku.
Já jdu na cukr v pátek, to budeme 24+2 a příští týden na 3D (po měsíci) to budeme 25+0 tak jsem taky zvědavá kolik
ted přibýrají. Odedneška jsem už doma, jen jdu příští týden na 1den a potom okolo 30.12. udělat uzávěrku. V lednu si vyberu15 dní dovči + asi 2dny nové takže neschopenku budu mít jen 1-2týdny. Jinak vyrážka mi zmizla po 3 dnech asi po gelu, když to bylojen na břiše, občas mám reakce na glycerin. Měla jsem srach, aby to nebyl pásový opar. Nevím jest-li už mám začít schánět výbavičku, nemám po klukách vůbec nic, jenneteř se nabídla, že něco má a bratránek taky, to mi dají někdy při návštěvě o vánocích. Kočárek to bude asi to poslední, hlavně abych měla autosedačky, nemám ho totiž kam dát, než se zastřeší terasa bude v garáži a auto bohužel překážet před domkem!
Ahoj holky
tak zitra budu 23+2 a jdu k doktorovi…naposledy kdyz jsem u nej byla, tak nam delal velky ultrazvuk, poprve nam rekl vahu miminek atd. chtela bych se zeptat jak budou probihat kontroly ted? zdali bude kontrolovat jen me nebo i miminka, pac skoro vzdycky kontroloval jen me…,
jinak termin porodu podle PM 4.4. koukala jsem, ze tu taky nekdompsal, ze maji termin brezen, duben.,,,chtela bych se zeptat, jak jste na tom s pripravama (oblecky, postylky, fusaky, atd.) ja totiz zatim nejak zaostavam ![]()
jinak vam vsem preji klidne tehulkovani
![]()
Miska. siskaa na velké sono jdu příští týden po 4té (pokaždé je měřily i váhově)a minule mi sondou měřili jak je velký čípek + 2× kardio a 1× jen ukazoval medikům blanku mezi mimčama. Jsem v rizikové poradně od 16tt. Páč jsou holky jednovaječné mo-bi. A termín dle PM máme 11.4. ale dle sona 31.3. Odkud Ty jsi? Já okres Litoměřice, ale rodit musím v Ústí, protože jsou tam prý specializovaný na předčasný porody…i když bych raději Litoměřice…už to tam znám. Jinak ještě nic nakoupeno nemám, až po vánocích…to už by snad mohli přežít, kdyby náhodou se něco přihodilo.
Ahoj holky, já jdu do poradny zítra, už jsem na ty svá mimiša zvědavá. Zatím jsem měla pokaždé sono + ve 12tt a ve 20tt. Mě zatím nekontroloval, to si myslím začne zítřkem. V pátek jdu ještě na cukrovku.
A já jsem křeček, snad to nejdůležitější z výbavičky už mám. ![]()
My tez to nejdulezitejsi z vybavy mame. kocarek, kupu oblečení tak do pul roku urcite… Par baliku plinek, latkove pliny, postylky, autosedacky, vanicku…myslim ze bychom uz klidne mohli fungovat ale doufam, ze jeste tak 10tydnu vydrzime…
Tak holkám se daří dobře, mají kolem 880g. Jedna hlavičkou dolů, druhá ukázkově příčně přes celé břicho. Jsou k sobě dupkama ![]()
Leni taky mam. podezreni, ze se jedno pretocilo napric, citim, jak se tam hybe, primo nahore pod prsama. druhe necitim skoro vubec.od zacatku je nejake lenivejsi…
@maity-star Ato já si celou dobu myslela, že to je aktivní Ačko a přitom to byly nožky Bčka
Pak že mě tak štípou žebra. A Ačko tím pádem taky skoro necítím, asi kope někam do ledvin a zad. Občas cítím tlak na močák.