Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@LenčaKi. Ja vim, jen na čtvrtek co ma dr. poradnu nemam hlidani pro dcerku. Ja jsem asi vyplasena protoze jedna holcina od nas z mesta o mimco takhle prisla,resp.mala je lezak a chteji pro ni odpojeni z pristroju. Byla zamotana do pupec. snury, holka prisla ze neciti pohyby… Monitory nic moc, tak ji poslali do nemocnice, akut cisar…a bylo proste pozde :'( ja vim, ze si to člověk nesmi pripoustet, ale mate to pred nosem a pak kdyz mimca necitim, tak plasim proc a co se deje atd…
Holky..uplne vim jak se citite, me nekdy tak boli kostrc, ze z ty postele proste nevstanu a i treba kdyz hybam nohama, tak to silene boli…
Co se tyce pohybu, tak by me opravdu zajimalo, jakou polohu ty miminka maji, protoze nekdy citim pohyby jen nahore a nekdy zase jen dole…a na prave strane jsou pohyby podstatne slabsi nez na leve, tak nwm cim to je, jestli je mimco dal nebo linejsi, ja nwm…cim intenzivnejsi jsou ty pohyby a cim vic se to blizi tak zacinam hystercit…a chodit na kontroly po trech tydnech mi prijde taky jako vecnost…ja jdu teda presne za tyden, ale nikdy bych nerekla, ze se budu k doktorovi tak tesit..snad ten tyden rychle utece a pak snad uz budu chodit po 14 dnech a myslim si, ze me posle do ty rizikovky, protoze na minule navsteve neco takoveho rikal..tak sem zvedava, vy uz tam chodite??
Jinak co se tyce zabaveni, tak ja zacala sit, mamina mi dala lekci, jak zachazet s sicim strojem, tak jsem se do toho pustila, uz mam skoro hotove dve rychlozavinovacky (chybi prisit uz jen suchy zip) a takove decky/vlozky na dno kocarku…zrovna dneska jsem si rikala, jak mi ten den rychle utekl, kdyz clovek takhle neco dela a i kdyz jsem v zivote nic nesila, tak vysledky stoji za to a velice potesi
a ve finale clovek i usetri a latky si vybere jaky chce…
Ale cetba me taky v noci zabavuje, kdyz nemuzu spat, jestli muzu doporucit, tak ja ted docetla Edith Piaf, sice to je knizka asi skoro 450 stran, coz me, jako ne moc aktivni ctenarku trochu vydesilo, ale ja se do ni zacetla a velmi me chytla
s filmem se to neda vubec srovnavat.!!!
@miska.siskaa Ty jsi šikovná
. Já někde šicí stroj mám, ale do takovýchto výtvorů se nepouštím
Ale máš pravdu, že den pak lépe uteče, když je co dělat a můžeme z postele. Začínám si prát výbavičku, konečně jsme vymalovali pokoj a vyčistili koberce. Manžel smontoval postýlky, tento týden zajede koupit komody a o po víkendu to snad už bude vypadat jako v dětském pokojíčku
. Pak vyberu nějakou tapetu na zeď, za postýlky a začnu prát a prát a prát a žehlit a žehlit a žehlit ![]()
Knížku jsem si nakonec koupila Magdu Váňovou „Herečka“, tuhle spisovatelku moc neznám, tak uvidím. Neměla jsem moc času v knihkupectví vybírat, synátor volal, že si zapomněl klíče od baráku
Ale ta Edith může být taky dobrá, díky za tip ![]()
@LenčaKi. jojo do prani vybavicky se chci tak tento tyden pustit, jen musim koupit ten specialni praci prasek a nako udelat na to vsechno misto. My totiz budem zezacatku u nasich, jelikoz nas byt je ted holobyt a nekdy ted v lednu v nem zacnou delat teprve podlahy, koupelku, atd…takze komody asi zatim kupovat nebudu. Postylky taky zaciname davat do kupy, tento tyden chci objednat jeste jednu matraci, perinky a povleceni.
Z vybavicky uz mam snad vse, akorat obleceni jeste nemam zadne takove teplejsi na ven nebo na prevoz + teple cepicky a rukavicky. Zrovna vcera jsem dala inventuru kolik ceho mam, nechci toho kupovat zbytecne moc, pac maly z toho stejne hned vyrostou a taky kupa veci dostanem, ale zase mam strach aby toho nebylo malo…a fusak, u ktereho se stale rozhoduju, ale asi uz koupim jaro-podzim, myslim si, ze velke mrazy nebudou a kdyz by nahodou, tak zajet do obchodu muzu kdykoliv a z internetu to taky prijde do dvou 2. Zarizovani pokojicku vam zavidim, na to ja si jeste pockam. A co pliny, uz kupujete? ja ted v Tescu koukala na ceny po akci a celkem se mi protocily panenky ![]()
@kpiskacova Ahoj. Ty plenky jsou u každého dítěte individuální, ale u dvojčat se jich dá počítat porádná nálož
Já chci začít určitě Pamperskama a pak se uvidí.
Jinak my budeme mit klasika dřevěné postýlky. Zezačátku se ty děti, stejně moc nehýbají a když už začnou, tak se dají proti obouchání hlavičky použít mantinely, ale jak říká moje babička: za nás tohle vůbec nebylo a zvládli jsme to ![]()
Kočárek máme od známých JedoFyn duo, tak uvidíme jak poslouží. Ono to je stejně jen na chvíli, hlavně ty korbičky…Ti co nám ho prodávali, měli zrovna 2 roční dvojčata a říkali, že jdou do golfáku, takže asi tak, teď už vidím, že nemá cenu to zbytečně hrotit, jako jsem to hrotila já, když jsem četla milion diskuzi o kocarcich ![]()
@miska.siskaa Já plíny kupuju už delší dobu průběžně, ale 0 mám snad jen dva balíčky, začínám od 1 a taky toho nemám moc, těžko říct, jak rychle porostou
Fusak mám takový ten fleesový, na to hodím přinejhorším teplou deku. Spíš budu pak vybírat na příští zimu do sporťáku.
Pálka to za ty plíny bude, ale na druhé straně u dvojčátek pohodlí… Pak se ještě uvidí s kojením, snad půjde ![]()
@kpiskacova My máme TFK, bydlím v kopcích pod horama, potřebuju s ruční brzdou a bytelnější. Snad ho utáhnu ![]()
A hnízdečka mám pro mimča taky, zatím asi do příruční ohrádky v obýváku… ale praxe teprve ukáže, kde co a jak využiju. Jsem křeček, takže mám věci pro všechny varianty
. Např. kojení, UM… ale hodně jsem sháněla přes bazary, dá se koupit jako nové a za min. peníze ![]()
Ahojda holky ![]()
tak hlásím, že my máme porod už za sebou, sice trochu předčasně 31+2.
narodili se 4.1.2016 ve 3.36 štěpánek 970g/35cm a elenka ve 3.37 1350g/38cm císařem ![]()
mrňousci jsou v pořádku už jsem je i přebalovala a měla jsem je i v náručí a pocit nádherný
štepánek to nevydržel a už chtěl jít na svět. ze so na ne mi odešla plodovka, píchli mi kortikoidy dostala jsem nějaké dryjáky na stahy, druhý den mi stihli píchnout kortikoidy a za hodinu jsem šla rodit. prorokovali mi že pokud bude vše ok budu rodit v út ráno, ale holt to bylo o den dřív.
@monini79 jeeee moc gratuluji, hlavne, ze jste ty i prckove v poradku
drzte se a at Vam maly delaji jen samou radost..
![]()
@monini79 Ty brďo kočko, tak strašně moc gratuluju k prťouskům, jsou teda maloučcí, ale oni to určitě rychle doženou a s mamkou to dobře zvládnou! Je paráda, že jste to takhle zvládli. TAkže jste v nemocnici? Jen docházíš nebo jsi tam s nimi? a jak přibírají? Naši prckové měli v 29+3 odhad na 1700g, tak snad kdyby se něco šustlo…
A co se tedy dělo, jak jsi přišla na to, že rodíš? jako že začaly kontrakce, nebo po poradně zjistili, že se otevíráš?
GRATULUJU mamino!!!
@miska.siskaa @kpiskacova @maity-star děkuji moc ![]()
zatím za nimi docházím, ale až budou mít 1800g tak bych tam s nimi mohla zůstat. ale jsou moc šikovní, každý den krásně přibírají.
stahy jsem měla chvilku potom co mě přijal ale na porod to bylo ještě brzo tak mi píchli nějaký silný dryják a stahy ustaly. druhý den jsem se cítila výborně a po návštěvních hodinách mě začal malý tlačit na močák, bylo to jako bych chtěla pořád čurat a nic nešlo a začal mě pobolívat podbříšek a zhoršovalo se to a měla jsem i pocit že se michce na velkou.
@monini79 moc gratuluji a přeju hodně zdravíčka
už bych je taky chtěla mít u sebe ![]()