Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pou79 Držím na zítřek palce! A co se týče strachu, ten já mám celé těhu, i když se snažím špatné myšlenky odehnat, nejde to ![]()
@LenčaKi. píše:
A jak na dnešek?
Ahoj, dalsich 24hodin na kapacce. Hranicni hodnoty - rysoval se nenaky zanet moc.cest,ale na atb to pry zatim neni. Bricho tvrdne, ale oproti vikendu mene, cca nednou do hodky.ale je fakt, ze porad jen lezim a lezim, po 3 dnech si pripadam jak placka, i s tim bruchem
. Nejsem zvykla tolik lezet. Porad ryma, to je opruz, kez bych se ji zbavila nez porodim… Dnes 33+2… Zitra na monitory, tak jsem na to zvedava…
Holky tak nejak premyslim…kdyby bylo vse tak jak ma (bezproblemova laktace) jak to vidite vy a kojeni?? kojit oba prcky naraz nebo kazdy zvlast??? a co koupani?? koupat obe ve stejny den, nebo to stridat jeden den to druhy den to?
@miska.siskaa píše:
Holky tak nejak premyslim…kdyby bylo vse tak jak ma (bezproblemova laktace) jak to vidite vy a kojeni?? kojit oba prcky naraz nebo kazdy zvlast??? a co koupani?? koupat obe ve stejny den, nebo to stridat jeden den to druhy den to?
S bezproblémovou laktací neporadím, ta se u mě nekonala, skončili jsme na kombinaci odstříkaného MM (za celý den tak na jednu dávku) plus beba. Koupali jsme každý den, ale vždycky jsme na to byli dva dospělí.
Chtěla bych zkusit kojit oba naráz a koupat tak 1× za 2-3 dny, takze dle moznosti, asi na stridacku…voda vysusuje, mimca nejsou spinava, staci otrit prdelka. u prvni jsem denni koupacku zavedla az kvuli rezimi kolem 8m
@miska.siskaa kojit doprucuji obe mimca najednou-jinak nebudes delat nic jinyho a taky neni moc prijemny, kdyz kojis a druhy ti place…a s koupanim to ma kazdy jinak, mne se osvedcilo delat koupaci den, tedy oba a to nam vyjde tak 1-2 tydne ![]()
Uplne to na me dychlo, to vase ocekavani ![]()
@miska.siskaa @maity-star Taky doporucuju kojit oba najednou. Nejlepší je ten hranatý kojici polštář pro dvojčata. Kojila jsem minimálně 45 minut a ani ne po 3 hodinách ve dne v noci, takže po jednom by to bylo nonstop. A koupeme hned od začátku každý den. Taky jsem si říkala, že miminka jsou čistý a plánovala koupat občas. Ale dost často se prokadí až na záda, dost často jsem je zlila mlíkem a malá byla blinkoš, takže několikrát denně celá naskrz mokrá… Ve dvou to šlo teda líp, ale koupala jsem i sama, ale s řevem. :
@maity-star To dáš, ještě pár dnů a 34. máte ukončený, což je super a pak každý den bude k dobru! Mi včera taky tvrdlo často břich, noc šílená, nevěděla jsem si jak si lehnout, žebro mě bolí, jako by bylo zlomené. Naspala jsem tak 4 hod. I mi tvrdlo břicho, nebylo mi ok, jsem si říkala, jestli nejet… ale dneska ráno ok, jen ta únava. Musím to dospat. Zítra jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá ![]()
@miska.siskaa Taky bych chtěla kojit najednou, i za cenu buzení (mám z bazárku polštář My Brest Friends http://www.dvojcatka.cz/…pro-dvojcata). A s koupáním, ne každý den, ovšem jak píše @nickoun, pokud mimčo bude takto „slité“
, tak častěji. Mám doma starší děti, tak vždy, abychom byli u toho 2.
@LenčaKi. Musím říct, že naše jsem ani moc budit nemusela. Vstávali najednou. Až teď, když už jsou větší, to mají každej jinak.
No vicemene jste me utvrdily v tom co jsem si myslela i chtela a to je kojit obe naraz…vecer u koupani se asistence vzdy najde ale dopoledne u toho kojeni si nejak nedokazu predstavit jak zvladnout sama si oba prcky prilnout k prsu…
ale co..hold to nejak bude muset jit…ale zacinam se toho bat
@pou79 došlo ti to?