Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nervozka:tak ty jsi už pěkně daleko
taky ti držím palce
ať je to všechno v pohodě a už žádné strašení ![]()
@monini79 už jsou i vidět, mám už i celkem břicho
a říkají, že už bych je mohla brzy cítit. Hrozně se na to těším
vy už ale taky nejste úplně nejmenší
pak dej vědět co ultrazvuk
držím palce a děkuji za podporu ![]()
Nervozka:tak už máš určitě fajny pupík
a je fajn že je budeš brzo cítit ty se máš
no jak říkám jsem zvědavá, protože jdu na kontrolu po 3 týdnech, ale věřím, že bude všechno fajn a v pořádku
a ty jdeš kdy na ten UTZ aŤ vím který den držet
pak dej taky vědet
![]()
@monini79 určitě je vše v nejlepším pořádku, prostě to chce věřit a nic jiného nepřipouštět
a mi jdeme ve středu
jinak tři tydny je dlouhá doba, teda me to tak přijde ![]()
Nervozka:to jsem si říkalk taky, že je to dlouho
tak to jdeme stejně jdu na 8h ![]()
@monini79 tak to ja až na 15:30, takže budeš dřív
ale mi jdeme na ten screening do gennetu, jednou už jsme tak byli ve 12.tt a bylo to ok a teď na 16.tt a vy se na něj taky chystáte? ![]()
Take jdeme ve stredu, kocky
tak jsem z edava, co nam povi. Ja tedy ukrutne bojuju s jidlem, nemam vubec na nic chut, ale z hladu je mi zle… Mam k tomu strasne nizoucky tlak a mota se mi hlava. Pidalky se snad drzi, taky jdu po 3 tydnech, tak uvidime, co nam povi…
Maity-star:tak to ti taky držím palce ať to dopadne na výbornou
něco, ale jíst musíš tak s chutí do toho…ať se ještě nevyvrátíš někde co by ti na to řekly píďalky
hezké pojmenování jsem dlouho neslyšela ![]()
Ahojky maminky budoucích dvojníků
tak jsme po UTZ všechno je v pohodě jsou tam oba a mají se k světu mám další jejich foto a ještě mě čeká objednat se na screening a 9.9 jdu na další UTZ. dneska jsem9+6 a začíná mi to docela rychle utíkat. chci se zeptat co přesně obsahuje ten screening? ![]()
Ahojda, to rada slysim, ze je u vas vse v poradku. Ja byla dnes take. Pidalky odpovidaji 9+2, tak jsme na tom skoro stejne
srdicka tlucou
na screening me objedna v pondeli. U nas probiha tak, ze nejdriv odeberou krev a pak cca za dva tydny se dela ultrazvuk, hodne podrobny. Meri prutoky krve, vysetruji srdicko… U jednoho mimca to trvalo skoro pul hodiny. Pak zadaji vysledky do pocitace, krev a hodnoty z utz a vyjede jim pravdepodobnost downova, edwsrdsova a patauova syndromu. Plus muzou rict, pokud prijdou na nejake vyvojive vady. Prvni screening jsem si uzila, dcerka je zdrava a bylo to super. Druhy screening nam vysel bohuzel spatne a potvrdil se nam ten edwards, byla jsem na preruseni. Tak se ted ani netesim, spis jen pevne verim, ze to dopadne na jednicku…
Maity-star:díky za vysvětlení, nechám se překvapit co mě čeká
jsem ráda, že je u vás taky vše v pořádku píďalky
já jim říkam prďoši
a kdy máš termín porodu? mi UTZ ukázal 21.3. ![]()
@monini79 ja podle ms 22.3., ale podle utz jsou o dva dny vetsi
smerodatne bude datum, co ti reknou na tom screeningu ![]()
Ahoj holky, pokud ještě některá z Vás nemá kočárek, nabízím k prodeji použitý TFK https://www.emimino.cz/…-duo-507198/ byla jsem s ním maximálně spokojená.
Užívejte těhotenství (co nejdéle) a pak miminečka, dokud jsou malá a nemají svůj názor ![]()
@monini79 tak je super, že jste v pořádku, mi taky
taky už víme, že budou dva kluci
doktorka říkala, že si je jistá, tak se na ně už moc těším a můžu vybírat jména
i manžel má radost
užívejte krásného počasí ![]()
Ženský šťastný, jen si užívejte a těšte se na dvojčátka! Já rodila teď v dubnu a jsou to miláčkové největší
Hlavně buďte v těhotenství opatrné, ale zároveň klidné, žádný stres. Hezky jim vysvětlujte, že až vylezou, že musí být nejzlatější na světě a oni si to budou pamatovat, nastavte si je
Důležité je, ať jsou u vás co nejdéle, všechno ostatní jde stranou! Držím vám všem palce ![]()