Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kpiskacova @mmag Holky moc děkuji za podporu, no strach z toho mám ale tak zvládneme to
A jak kojíte? Obě najednou a nebo postupně? A jak to zvládáte když jste samy doma s prckama? Toho se bojím nejvíc že o nezvládnu
No jinak jsem taky manželovi říkala že ten bude hlavně chodit nakupovat
![]()
@kyticka86 Ahojky
Já chodila do 30tt co 4 týdny. Vždy Utz, kontrola čípku až ke konci. Od 35tt jsem přešla do ambulance nemocnice, kde budu rodit.
Jak popisuješ reakce dr. hned bych ho měnila. Ty jsi ta důležitá, musíš mít k němu důvěru a on je tady od toho, aby o tebe řádně pečoval.
@zanettkaa kojím každé zvlášť, ze začátku sem tam oba najednou, ale většinou zvlášť a teď dávám jednou příkrm a po druhé kojím.
Pro mě nakonec bylo lepší být sama a nebo jen s manželem, když tu byly babičky pořád, tak už jsem měla pocit, že nemůžu dýchat, ale každý to má jiné:)Nejhorší je pro mě žehlení, je toho moc, tak opravdu každý den, co přijde táta z práce, tak já žehlím apsoň půl hoďky
. Někdy stihnu i upéct, opravdu se toho neboj, zvládnout to zvládneš:)Jen se málo odpočineš, ale na to se dá taky zvyknout ![]()
Tak holky, dnes 35.tyden
a doktor mi rekl, ze to vubec nevypada, jako bych cekala dvojcata, ze jsem krasne zavrena a deti se me drzi zuby nehty
oba uz maji pres 2kila…jinak kontroly uz kazdy tyden…ale co se tyce porodu, tak u me porad nejisto…rekli mi, ze minuly doktor, ktery mi rekl, ze porod spontanni je proti cisarum…tak ja fakt nwm…
na jednu stranu jsem rada, ze se detem u me tak libi, ale na druhou…uz chci chci mit porod za sebou a byt doma s detma ![]()
@mmag A jak jsi rodila císarem? Ja se desim toho zebych jedno rodila normalne a druhe cisarem.
No jsem zvedava jaka to bude sranda az se narodi, a doma uz mas jedno nebo to mas prvni tehotenstvi?
@miska.siskaa no jmena jsme meli vymysleny uz od zacatku, kdyz nam rekli termin cs, premysleli jsme, ze to zmenime, ale uz to byl a je proste matyasek ![]()
Holky, co uz mate miminka doma, jak to zvladate? Konkretne kojeni? Kojite naraz nebo kazde zvlast, kdyz se prihlasi? A co si myslite o tom mlicko odstrikat a krmit odstrikanym? Zatim jsme v poronici a mam pocit, ze neresim nic jineho nez kojeni…snazim se teda oba zaraz plus prikrm, ale vzdy musim bud toho nebo toho budit…jen doufam, ze doma bude vse lepsi, az si clovek vse zorganizuje sam a bude delat podle sveho… Tady uz na me padaji deprese… Nakrmim, dam spat a celam kdy zas budu krmit, uz mi to prijde na hlavu a par krizovych situaci uz bylo, ze jsem mela pocit, ze nemam sanci to zvladnout…piste, jak to doma delate vy? ![]()
@miska.siskaa píše:
Tak holky, dnes 35.tydena doktor mi rekl, ze to vubec nevypada, jako bych cekala dvojcata, ze jsem krasne zavrena a deti se me drzi zuby nehty
oba uz maji pres 2kila…jinak kontroly uz kazdy tyden…ale co se tyce porodu, tak u me porad nejisto…rekli mi, ze minuly doktor, ktery mi rekl, ze porod spontanni je proti cisarum…tak ja fakt nwm…
na jednu stranu jsem rada, ze se detem u me tak libi, ale na druhou…uz chci chci mit porod za sebou a byt doma s detma
U nas to same, detem se najednou ven nechce. s tim rozdilem, ze jsne dnes 37+3 a deti uz maji kolem 3kg a jsou pekne tezke
![]()
@maity-star no tak ty uz to mas vubec za par…jdes cisarem nebo prirozene??? dokdy te nechaji?
@miska.siskaa vypadá to přirozeně, včera na kontrole, ozvy dobré, otevřená na 2 prsty, čípek jeden cm… tak uvidíme
Tak můžeme s hrdostí všem oznámit, že jsou holky na světě
8:41 Rozálka 2.750g 48cm, 8:41 Adélka 2.920g 49cm.
@LenčaKi. obrovská gratulace
holky zadny tintitka
hlavne at jste zdravy
![]()
@mmag Ježiš promin jak jsem četka zpětně tak jsem si všimla že jsi mi to už psala. ![]()