Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@maity-star Taky mám nachlazenou dcerku, a me už tež pobolívá v krku. To je super že jsi tak dlouho vydržela, taky doufám že tak dlouho vydržím. Chci se zeptat, opravdu hodne odpočíváš jak se radí a nebo deláš doma tak normalne jak jsi zvyklá? Ja jsem ted teda teprve v 8 týdnu
@zanettkaa v 34tt mi zastavovali kontrakce. Na začátku těhu jsem hodně ležela, měla jsem veliký hematom a hrozilo, že se odloučí i s miminky. Pak mi bylo zle. Pak jsem jakž takž fungovala normálně, jen jsem nezvedala dcerku, pokud to šlo… a teď od toho pobytu v nemocnici jsem se zase šetřila a moc toho teda nenachodím, protože to dost bolí a je to nepříjemné. možná i proto ten porod nepřichází… ![]()
Ahojky holky, já se dneska hlasím z kontoly 27+0tt klučíci se mi otočili oba, ale hlavama nahoru.. Dr nevypadala moc otimisticky, ze by se jeste přetočili dolů. Každopadně si nás na porod vezme na starosti primář, prý.. Jinak kluci odpovídají na 28+6tt tak mám celkem radost, že jsou krásně a stejně velicí.
@maity-star super, že si vydržela tak dlouho, i s takovým začátkem.. mě je krásně, já bych si troufla říct, že i líp než v prvním těhu s jedním mimčem..
@maity-star Tak to jsi šikovná že i přes to jsi v 38 tt. No me se stavalo že jsem špinila dva dny kolem 6 tydne, ted pred dvema dny jsem zase špinila, ve čtvrtek jdu na kontrolu tak uvidime jak jsou na tom mimča.
@MilliKral bud naprosto v klidu, muj doktor kdyz me predaval do rizikovky mi rikal v 30tt, ze se uz nepretoci, protoze uz tam proste nemaji misto…ted jsem 36+3 a kluk se mi behem minuleho tydne otocil hlavickou dolu a pak zase nazpatek…priroda je mocnejsi nez doktori ![]()
@maity-star ja se prave tohodle desim, ze me nechaji takhle dlouho, skoro do 39tt (coz je na jednu stranu dobre) ale prece jenom to mam do porodnice pres 50km, tak bych byla radsi, kdyby si me tam ponechali…ted v pondeli jdu na kontrolu a mudrt mi rekl, at si pro jistotu vezmu tasku s sebou, ale myslim si, ze me stejne zase posle domu…ted. kdyz uz to ma prijit kazdym dnem bych mozna fakt lezela v te nemocnici, te cesty se desim snad vic nez porodu ![]()
@maity-star Ahoj! Tak jak pak to s tebou vypadá, už máš krásné miminka na světě???:)
@mmag ahojda, ne, porad se me drzi. Zitra 39+0, 40tt s dvojcaty…??? Člověk uz ma fakt nerviky :-/
@maity-star Ty jo, tak to ti už nezávidím, mě doktorka říkala tehdy, že maximálně mě nechají do 38tt, tak snad už ti to když tak naplánují, co? A kdy jdeš na další kontrolu, dobré u toho je, že budeš mít silné děti přes tři kila:), víš jak více síly na laktaci ![]()
@mmag jdu v pondělí, to budu 39+3, takže doufám, že by se snad už něco začalo dít. Primař mě v pondělí kontroloval a říkal, že je vše nachystáno, že už jen začít rodit… ale prostě nic se neděje. Právě jsem se taky podivovala, že mě nechávají. Teď je nejprotivnější to svědění břicha, to je fakt nepříjemné. A to čekání ![]()
Ahojte holky, dneska jsem byla na kontrole. Doktor rikal ze je vse v poradku ale me se zda ze to druhe je mensi.Taky jsem to videla na tom meritku na utz.
Co myslite? je ro vyfocene 2× to druhe je nejak spatne otocene
@kpiskacova ahoj diky.No jen mi rekl ze je vse v poradku, ale nezdalo se mi to.Tak uvidime, dalsi kontrolu mam az 7.4. ![]()
@maity-star ja se prave taky divim, ze te takhle dlouho nechavaji..
Holky, tak dnes bubliny 16+0 a 16+2 a vypadá to na páreček
Zánět je také pryč, sice jsem se trochu osypala na obličeji z toho krému, ale hlavně že pomohl.. Další kontrola je veliký UTZ za 3 týdny.
Snad vše půjde dobře.
Myslím na vás holky ![]()
@zanettkaa Naši kluci měli taky mezi sebou rozdíl, když se narodili tak to bylo nakonec 200g, tak se nestrachuj, je to normální:)