Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kpiskacova píše:
Maminky mam jeden velmi citlivý dotaz, musely jste dostat po porodu transfuzi a případne jak jste rodily a kde?
Bez transfúze v 33+4 akutním císařem - jednovaječná s jednou placentou - A nemělo ozvy Ústí nad Labem
@kpiskacova ja si taky porad myskeka, jak budem rodit driv a jak potrebuju male vecicky
a rodila jsem 39+5 deticky 3190g a 2920g, takze oblečení 56 a vetsi
tezko se to planuje dopředu… A to mi ve 34tt zastavovali kontrakce po 5 minutach…
@kpiskacova píše:
Maminky, můžu se zeptat v jaké velikosti jste si připravovaly oblečení pro prcky? do porodnice mám jeden obleček na každého vel.44 a jinak na první dcerku jsem měla víceméně vše od 56 - měla 50 cm a 3360 g, takže jí to chvilku bylo malinko vetší, ale rychle dorostla, ale říkám si, že dvojky mít asi přes 3 kg nebudou, tak bych měla asi sehnat něco ve vel. 50? a kolik toho asi připravit, aby to nebylo málo a ani né moc…trochu v tom tápu…děkuju moc za pomoc
U nás z porodnice stejně dříve jak v 36tt nebo v 37tt prcky domů nepouští, ale je to všude jiné. Taky jim bylo všechno velké, protože vel. 44 jsem neměla, když jsme šli domů měli 2400 a 2450g a doma jednoduše ohrneš rukávky a na overálek nebo dupky dáš ponoštičky, aby jim to nelezlo…a takhle to řešíme. jestli budeš mít prcky v lété o to lehčí! Moc věciček nepořizuj, sTejně obden nebo ob dva to hodíš do pračky, látkových plenek mám asi 15 a úplně stačí, když si ublinknou a tak + 4 plenkové osušky. Overalů mám 8 a bodýček s krátkým rukávem taky, dupaček 6 a body s dlouhým rukávem taky 6, 2 svetříky teplejší na ven, 2 háčkované svetříky slabší parádnější na ven a čepičky ty se moc odhadnout nedají, rychle z nich vyrostou!
@kpiskacova Jo jo my jeste jsme a jeste doufam dlouho budeme
Zítra jdeme na 1.screening tak doufám že vše bude v pořádku
Ale my jsme byli často venku takže u pc jsem moc nebyla ![]()
@kpiskacova Ahojky, je tu nějaky klid.. U tebe je vše v poradku a pohodě? Asi mají ostatní spoustu práce..
čeká nas to taky…
My jsme 3v1 dneska začínáme 32tt. Kontroly mame zatím v poradku všechny, dokonce i test na cukrovku byl v pohodě.. ![]()
Dneska jsem měla schůzku s porodní dulou a laktační poradkyní v jednom..
Tak jsem ráda, ze mám vykomunikováno a domluveno laktační poradenství až kluci vylezou.. ![]()
Ahoj, no je to tak, s prcky je to pěknej kvapík, navíc starší dcerka. takže datlovat do telefonu nějaké delší příspěvky moc nejde. Naši mají ve středu 4 týdny, dnes jdeme na kontrolu k Dr, tak doufám, že přibývají. Plně kojíme, ale je fakt, že tak strávím většinu dne… držím všem pěsti, ať vám pěkně prospívají pupíky. a jdu krmit, slyším mlaskání ![]()
@maity-star tak to máš super, že plně kojíte, já odstříkám cca 90-100ml a to převážně z jednoho prsu, v druhém mám minimum a to je dávka pro jednu, takže jim to dávám půl na půl s nenatalem, až dosáhnou cca 4,5-5kg bude to pěkná darda jen za mlíko! Holkám bylo 8 týdnů mají 3,6kg 51 a 52cm. Musíme docházet na rehabilitace, ale první máme až 25.4.. Kvůli nerologické stránce, prý nepoužívají jednu část těla. Tak se to snad zlepší
Tak my mame prvni screening zasebou, všecko dopadlo na výbornou, a dozvěděli jsme se že s největší pravděpodobností čekáme holčičky
![]()
Hezký veřer holky, jdu se pochlubit!
Konečně jsme s manželem dali dohromady jména pro kluky! Mám radost, že už nemáme Noname…
Budeme mit Matouše a Michaela.. Sorry, že to sem cpu, ale rodičum a známým to asi zatím cpát nebudem, tak to potřebuju někam napsat. ![]()
Ahoj Holky, já jsem dnes 21+4tt a mám za sebou druhotrimestrální screening. Vypadá to nakonec na holčičky a vše dopadlo na výbornou
![]()
Ale trápí mě zánět v zubu. Mám do něj od pondělí vyvrtanou díru a je otevřený. Doktorka chce, aby to tak bylo 3 týdmy a pak to zacpe. Ale nemyslím, že by to pomáhalo. Zub tedy nebolí, ale mám strach z toho otevření. Už se mi tam dostalo jídlo a nešlo moc dobře ven
V pátek jdu dobrovolně na stomatochirurgii a zub asi půjde ven ![]()