Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky ![]()
@miska.siskaa moc gratuluji a přejí hodně zdravicka
![]()
@lucius166 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat melanjste některá problémy se spinenim nebo krvácením slabým a bolenim v podbřišku někdy se mi stává ze spinim malinko tak jsem ze všeho hned vyprdla
To by me taky zajimalo, docela casto me poboliva v podbřišku a trochu jsem dnes spinila, ale jako takove malinke kousky (omlouvam se že jsem nechutná nevim jak jinak to opopsat) ![]()
Ahoj holky, dyl jsem tady nebyla. Vsem novopecenym maminkam gratuluju k miminkum
![]()
@lucius166 @zanettkaa se spinenim i krvacenim mam velke zkusenosti. Spinila jsem i krvacela v kazdem trimestru, podle doktoru bez priciny, zadny hematom, nic. Pak mi zjistili nizko ulozenou 1 placentu, takze pry kvuli tomu, ale nastesti se neodlucovala. Naposledy jsem zavcala krvacet v 36+4tt - to uz se placenta odlucovat zacala a byla z toho akutni sekce. Jsou to nervy, ale ne vzdycky to musi znamenat problem. Hodne stesti ![]()
@lucius166 Ahoj, já jsem špinila do 10tt. Byla jsem i na pohotovosti a nikde nenašli příčinu, ani mi na to nic nedali. Pak to přestalo samo
Ale na pohotovosti mi doktorka řekla, že to může být zahnizďováním.. Ale je fakt, že od té doby mám „strach“ z každé návštěvy wc a z každé „velké potřeby“
(omlouvám se..).
Jinak holky od kdy jste cítily pohyby? Já jsem teď 19+2tt a nic necítím. Možná občas, když jsem v klidu, mám takové zvláštní vlnění. Ale to si možná jen namlouvám. Je to moje první těhotenství a nejsem úplně hubená ![]()
@kyticka86 ja jsem tedkom 11+3 ale spinila jsem trochu.No ja kdyz byla poprve tehotna s Klarkou tak jsem pohyby citila cca v 20 tydnu. Možná to vlneni uz jsou pohyby ![]()
@kpiskacova Já měla krizovku taky od 28tt do 30tt jsem se snažila chodit cca 4km na procházky, ale po 30tt to už nešlo, měla jsem dost tvrdnutí břicha nejdříve 20× denně později 50×denně a porodila jsem akutním císařem v 33+4 po 51hod. kontrakcí, Ačko přestalo mít ozvy a museli malou rozdýchávat.
@maity-star píše:
Holky kojite nektera plne? Mely jste dost mleka hned nebo jste dokrmivaly? Cim a jak dlouho? Malym jsou 3dny, mlicko zatim nestaci, vypijou jak kdy 15-30ml ale hned jsou zase hladovi, chteji treba po hodine, nekdy i driv.mam zatim dost bolave bradavky, je to napor a nechci si je odbourat uplne, takze nechavam dokrmovat, ale chtela bych kojit… Kdy jste mely dost mleka pro oba, abyste nemusely davat zadny dokrm a mali byli spokojeni? Jinak nase deti jsou velke, 3,1kg a necela 3kg, takze silu maji a mlika potřebují dost.
Já plně nekojím, navíc to musím odstříkávat, holčičky se nepřisály, mám velké bradavky a oni gotické patro. navíc byli poprvé u prsa 15tý den po porodu, kdy je převezli do jiné nemocnice, abych tam mohla být s nima. V UL nebylo pro mě místo. Včera jim bylo 6 týdnů, v nemocnici byli 25dnů. Teď vypiji cca 75-90ml někdy 50, ale potom se ozvou zase dříve. Já odstříkám jak kdy 80-100 a to převázně z jednoho prsu 70 a z druhého jen 10. přidávám nutrilon nenatal 1, ten je na předpis a doplatek 40-45,– na balení. Vydrží mi 5dní. Může se dávat do 4,5-5kg. Holčičky ted mají cca 3,1kg. když se narodili měli necelá 2kg, potom zhubli na 1,6kg a na sondě byli 16dní, protože plnou dávku nikdy nevypili, tak se jim to docpalo samospádem. Narodili se v 33+4.
Zdravím, ráda bych se k vám do diskuze přidala. Termín porodu mám 27. července. ![]()
@kpiskacova píše:
Maminky mam jeden velmi citlivý dotaz, musely jste dostat po porodu transfuzi a případne jak jste rodily a kde?
ahoj, ja ztratila cca 800ml krve, takze o tom chvili uvazovali, ale nakonec jsem to zvladla i bez ni. Rodila jsem akutni sc u Apolinare.
Transfuzi jsem nemela, prirozeny porod 39+5 v Rychnove n. Kneznou ![]()
@kpiskacova nekteri doktori maji v popisu prace straseni misto leceni, me taky furt nekdo strasil…je to uplna blbost. Ja ztratila tolik krve jenom proto, ze jsem mela placentu niz nez odhadovali na utz a museli provest rez pres ni.
@kpiskacova lekaři asi jen straší. Já se prozměnu dozvěděla, že dvojčata přirozeně neporodím, když už mám za sebou jeden CS.. Prý mi domluví schůzku s primářem, když chci rodit dvojčata přirozeně.. jsem zvědavá co z něho vyleze.. Predpokladam, ze me chce pekně vyšokovat, abych odkyvala CS v každém případě.
@kpiskacova no tak nás to teprve čeká..
Jsem s klukama domluvená, že je to na nich.. když se oba otočí hlavou dolu a budeme všichni zdravotně v poradku, chci zkusit porodit normálně, taky to nechci podstupovat preventivně.. Preventivně si domlouvám schuzku s laktační poradkyní, ale na stůl si zcela dobrovolně zdravá se zdravými miminky nelehnu..
Možná jsem cvok a nakonec zase skončím s CS, ale aspon to zkusím.. ![]()
@maity-star gratuluju kdy to bylo ten porod…atd? konečně jsem se dostala na pc mám štěpánka v náručí
a co nového? než to všechno dočtu ![]()