Dvojčata 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1715
26.3.16 15:15

Ahojky :mavam:
@miska.siskaa moc gratuluji a přejí hodně zdravicka :kytka: :kytka:

@lucius166 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat melanjste některá problémy se spinenim nebo krvácením slabým a bolenim v podbřišku někdy se mi stává ze spinim malinko tak jsem ze všeho hned vyprdla

To by me taky zajimalo, docela casto me poboliva v podbřišku a trochu jsem dnes spinila, ale jako takove malinke kousky (omlouvam se že jsem nechutná nevim jak jinak to opopsat) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
26.3.16 17:55

Ahoj holky, dyl jsem tady nebyla. Vsem novopecenym maminkam gratuluju k miminkum :kytka: :potlesk:
@lucius166 @zanettkaa se spinenim i krvacenim mam velke zkusenosti. Spinila jsem i krvacela v kazdem trimestru, podle doktoru bez priciny, zadny hematom, nic. Pak mi zjistili nizko ulozenou 1 placentu, takze pry kvuli tomu, ale nastesti se neodlucovala. Naposledy jsem zavcala krvacet v 36+4tt - to uz se placenta odlucovat zacala a byla z toho akutni sekce. Jsou to nervy, ale ne vzdycky to musi znamenat problem. Hodne stesti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
27.3.16 12:38

@lucius166 Ahoj, já jsem špinila do 10tt. Byla jsem i na pohotovosti a nikde nenašli příčinu, ani mi na to nic nedali. Pak to přestalo samo :nevim: Ale na pohotovosti mi doktorka řekla, že to může být zahnizďováním.. Ale je fakt, že od té doby mám „strach“ z každé návštěvy wc a z každé „velké potřeby“ :oops: (omlouvám se..).

Jinak holky od kdy jste cítily pohyby? Já jsem teď 19+2tt a nic necítím. Možná občas, když jsem v klidu, mám takové zvláštní vlnění. Ale to si možná jen namlouvám. Je to moje první těhotenství a nejsem úplně hubená :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
27.3.16 15:30

@kyticka86 ja jsem tedkom 11+3 ale spinila jsem trochu.No ja kdyz byla poprve tehotna s Klarkou tak jsem pohyby citila cca v 20 tydnu. Možná to vlneni uz jsou pohyby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
28.3.16 08:13

@miska.siskaa moc moc gratuluji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
28.3.16 14:53

@kpiskacova Já měla krizovku taky od 28tt do 30tt jsem se snažila chodit cca 4km na procházky, ale po 30tt to už nešlo, měla jsem dost tvrdnutí břicha nejdříve 20× denně později 50×denně a porodila jsem akutním císařem v 33+4 po 51hod. kontrakcí, Ačko přestalo mít ozvy a museli malou rozdýchávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
28.3.16 15:01
@maity-star píše:
Holky kojite nektera plne? Mely jste dost mleka hned nebo jste dokrmivaly? Cim a jak dlouho? Malym jsou 3dny, mlicko zatim nestaci, vypijou jak kdy 15-30ml ale hned jsou zase hladovi, chteji treba po hodine, nekdy i driv.mam zatim dost bolave bradavky, je to napor a nechci si je odbourat uplne, takze nechavam dokrmovat, ale chtela bych kojit… Kdy jste mely dost mleka pro oba, abyste nemusely davat zadny dokrm a mali byli spokojeni? Jinak nase deti jsou velke, 3,1kg a necela 3kg, takze silu maji a mlika potřebují dost.

Já plně nekojím, navíc to musím odstříkávat, holčičky se nepřisály, mám velké bradavky a oni gotické patro. navíc byli poprvé u prsa 15tý den po porodu, kdy je převezli do jiné nemocnice, abych tam mohla být s nima. V UL nebylo pro mě místo. Včera jim bylo 6 týdnů, v nemocnici byli 25dnů. Teď vypiji cca 75-90ml někdy 50, ale potom se ozvou zase dříve. Já odstříkám jak kdy 80-100 a to převázně z jednoho prsu 70 a z druhého jen 10. přidávám nutrilon nenatal 1, ten je na předpis a doplatek 40-45,– na balení. Vydrží mi 5dní. Může se dávat do 4,5-5kg. Holčičky ted mají cca 3,1kg. když se narodili měli necelá 2kg, potom zhubli na 1,6kg a na sondě byli 16dní, protože plnou dávku nikdy nevypili, tak se jim to docpalo samospádem. Narodili se v 33+4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.16 15:39

Zdravím, ráda bych se k vám do diskuze přidala. Termín porodu mám 27. července. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
30.3.16 11:37
@kpiskacova
@kpiskacova píše:
Maminky mam jeden velmi citlivý dotaz, musely jste dostat po porodu transfuzi a případne jak jste rodily a kde?

ahoj, ja ztratila cca 800ml krve, takze o tom chvili uvazovali, ale nakonec jsem to zvladla i bez ni. Rodila jsem akutni sc u Apolinare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
30.3.16 13:26

@kpiskacova Já ne, SC Fakultní nemocnice Ostrava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
30.3.16 20:56

Transfuzi jsem nemela, prirozeny porod 39+5 v Rychnove n. Kneznou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
30.3.16 21:39

@kpiskacova nekteri doktori maji v popisu prace straseni misto leceni, me taky furt nekdo strasil…je to uplna blbost. Ja ztratila tolik krve jenom proto, ze jsem mela placentu niz nez odhadovali na utz a museli provest rez pres ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
30.3.16 22:38

@kpiskacova lekaři asi jen straší. Já se prozměnu dozvěděla, že dvojčata přirozeně neporodím, když už mám za sebou jeden CS.. Prý mi domluví schůzku s primářem, když chci rodit dvojčata přirozeně.. jsem zvědavá co z něho vyleze.. Predpokladam, ze me chce pekně vyšokovat, abych odkyvala CS v každém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
31.3.16 19:35

@kpiskacova no tak nás to teprve čeká.. :pankac: Jsem s klukama domluvená, že je to na nich.. když se oba otočí hlavou dolu a budeme všichni zdravotně v poradku, chci zkusit porodit normálně, taky to nechci podstupovat preventivně.. Preventivně si domlouvám schuzku s laktační poradkyní, ale na stůl si zcela dobrovolně zdravá se zdravými miminky nelehnu.. :jazyk: Možná jsem cvok a nakonec zase skončím s CS, ale aspon to zkusím.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
3.4.16 16:29

@maity-star gratuluju kdy to bylo ten porod…atd? konečně jsem se dostala na pc mám štěpánka v náručí :mrgreen: a co nového? než to všechno dočtu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí