Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Wendulína děkuji za odpověď.
Čekáme kluky..a jednoho už doma máme.
Mě právě dělají utz kazdých 14dní už někdy od zacatku dubna, od minulého týdne chodím po týdnu a jdu zase na utz, vse kontrolují..plodovku, prutoky, vahový odhad.. Právě že jsem zítra 36+0tt a je mi fakt fajnově, až na obcasně bolesti v kyčlích. Císaře ještě naplánovaného nemám, protože se kluci otočili hlavou dolu někdy před 14dny, takže mám přislíben přirozený porod, pokud bude vše v pořádku.. Ale minulý týden byla v poradně jina dr a nastoupila na mě s kortikoidy a diářem na císaře a dost mě vyšokovala.. Vubec jsem to nečekala..Takže jak jsem se naštvala, stoupl mi dost tlak..mám nakazano doma přeměřovat a hlídat bílkovinu, vše mám v pořádku, ale jen doma, vždy když dojdu k doktorum, tak to děsně vyletí..ale zacínám se obavat, toho čeho doktoři..
Jsem ráda, že kojíš! Mám domluvenou laktační poradkyni, tak snad za námi pak dorazí do porodky co nejdříve a taky to zvladneme, tak užásně jako ty! ![]()
@MilliKral
Takže tři kluky, to bude legrace. My máme doma zase babinec. Máme ještě 2,5 letou holčičku. Mně to pravé taky tolik kontrolovali, ale v porodnici už na to trochu dlabali. Říkali mi, že pokud bych vyloženě trvala na přirozeném porodu, šlo by to, ale že mi to nedoporučují. Bála jsem se toho, že mi ho budou vyvolávat, prožijí si muka, pak nastane stejně nějaký problém, jako se u dvojčat často stává a nakonec mi císaře stejně udělají. Asi u mne vyhrál strach a možná zbytečně obavy. Jeden přirozený porod mám za sebou. Pro mně byl na rekonvalescenci jednodušší ten císař. Ale každý to má jinak. Takže obdivují tě, že do toho zkusis jít.
O kojeni se vážně neboj, jestli jsi kojila i prvního synka, tak to půjde dobře i tentokrát. Já kojim holky v tandemu na kojicim polštáři a jde to skvělé, časově to hodně pomůže a přibývají na váze 200-300g týdne, takže teď už jsou to takový větší klasický novorozenci. ![]()
A kde budeš rodit? Tady v Praze totiž k přirozenym porodům mo-bi dvojčat moc naklonění nejsou.
@Wendulína No já jsem dneska dopadla takto.. Jsem dneska 36+1 s tlakem prý v normě, na kontrolu jdu ve stredu a pátek. Pokud se do pondělí nerozrodím přirozeně nastupuju na lehárnu a domluvou, kdy bude císař. S tím, že mi nabídli vyvolání a to jsem odmítla, že to radši rovnou ten císařský řez. Rodit budu v Mladé Boleslavi a je to tu, jak který doktor s tím přirozeným porodem a upřímě si myslím, že manžel se modlí za toho císaře
. Uvidíme, jak to dopadne, já si zase ze svého přirozeného porodu nic moc nepamatuju, dostala jsem nějaky fajnový oblbovák a ač jsem věděla co dělám a kde jsem, tak jsem si nepamatovala udalosti posledních dní a odcházela jsem z porodnice domů.. Manžel si to celkem dost užil.. nepustili ho ani si koupit jídlo, abych jim nezdrhla domů a končili akutním cisařem.. Ale netrvám na přirozeném porodu, jen si říkám, že když je vše v pořádku, tak bych to ráda zkusila, zvlášť kdyz to s ním stejně muze skončit… ![]()
Hezký večer holky ![]()
Tak zítra navečer nakonec nastupuju do nemocnice a v pondělí jdeme na planovaného cs, pokud se do anestezie rozrodím, nechají nás rodit přirozeně. Boleslavská porodnice nakonec velmi mile překvapila přístupem.. ted záleží, jak se k tomu postaví náš tatínek.. Pokud budou kluci v pořádku, umožní tatínkovi bonding obou dětí najednou. Mě je přiloží hned po operaci a pak je nosí každé 3hodiny na přiložení. A nakonec si je může tatínek 2hodiny po porodu dojít vykoupat.. nejen vyfotit a natočit, ale i se aktivně učastnit! Fakt jsem nechápala, kde se ten přístup změnil.. Jestě loni se tam nesmělo téměř nic..
Tak fotku ještě nemám, ale jsou venku.. Všichni jsme v pořádku.. Matouš 2790g Michael 2700g. Užili si bonding na tatínkovi. A ted jsou spolu v jedné zavinovačce.. Měřit jsme je nenechali. A děkuju všem! ![]()
@kpiskacova: Nechci malovat certa na zed, ale s dvojcaty narozenymi 36+0 jsem si pobyla v nemocnici dva tydny, nez nas vubec pustili domu. Navstevy povolene vicemene jen pro rodice, vyjimkou byly obe babicky. Takze pri nejhorsim navrhuji vymluvu, ze navstevy Ti nedoporucil lekar… Ja mela nastesti pribuzenstvo uvazlive.
@kpiskacova píše:
@šerifka ja čekám dvojvajecne a doktor se tvářil, ze když vydržím do toho 36+0 tt. tak naprostá pohoda…tak v to budu doufatupřímně se, ale priznam, ze uz mám toho těhotenství plný brýle a těším se až budou venku
Presne to mi rekl muj doktor taky
Já jsem zatím relaticne v pohode, ale ty nejhorsi tt me teprve cekaji.. Verim, ze to dobre dopadne. Drzim nam dvojcecim tehulim pesti ![]()
Ahoj holky, jsem ve vaši skupince prvně. Jsem po IVF a hned ve čtvrtém týdnu na ultrazvuku byly vidět dva váčky. Dnes jsem 7+4 a na ulrazvuku jsou tři váčky, které se opravdu zvěžšily, ale jen jeden z toho odpovídal velikostně 7+4 i bilo srdíčko.
Ostatní dva odpovídali tak 6tdýnu a bez srdeční akce.
Trojčátka nechci, ale dvojčátka bych moc ráda, myslíte si, že některé z nich to může ještě dohnat s začne bít srdíčko?
@NiceDay píše:
Ahoj holky, jsem ve vaši skupince prvně. Jsem po IVF a hned ve čtvrtém týdnu na ultrazvuku byly vidět dva váčky. Dnes jsem 7+4 a na ulrazvuku jsou tři váčky, které se opravdu zvěžšily, ale jen jeden z toho odpovídal velikostně 7+4 i bilo srdíčko.
Ostatní dva odpovídali tak 6tdýnu a bez srdeční akce.
Trojčátka nechci, ale dvojčátka bych moc ráda, myslíte si, že některé z nich to může ještě dohnat s začne bít srdíčko?
Gratuluju. Myslím, že může
Dej vědět ![]()
@kpiskacova píše:
Tak se nám v úterý 24.5. narodili akutním císařem Rozárka (2550 a 46) a Richard (2370 a 45)…nakonec mě z návštěvy poradny v Neratovicích vezla zachranka do Podolí, kde jsem si pockala na sál a až mi léky trochu ustaly tlak a ve 21:06 a 08 byly venku…bohužel mi nezabrala spinalni anestezie tak mě museli uspat a byla jsem nakonec v celkové…prckove jsou ok, jen malý měl trochu problém s glykemii, ale snad už to bude dobrý a nejpozději v pondeli nás pustí (nebo už uteču) trápí me hodne kojeni a i když bych to nejradši vzdala snad se konečně spustí nejaky mlíko a přestane to tak bolet :/ a jak se máte Vy?
Obrovská gratulace k miminkům. To jsou nádherné váhy
Kéž by to i mně tak krásně vyšlo ![]()