Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@manglicka ja se citila take v poho, delala jsem dalkove vysku, takze bych musela dojizdet vlakem…ale pro jistotu jsem prerusila, nechtela jsem nic riskovat…
Kdybych byla po Ivf, tak bych nad tim asi ani nepremyslela…
@nickoun a miska. siskaa moc diky za tvůj nazor
ja se na cestu taky moc necitim. takze to byla jen uvaha a zajimalo mne jak to prozivate vy ostatni zkusenejsi ![]()
Ahoj holky, byla jsem na kontrole 7+5 = jedna dutinka s mrňouskem (6+3), druhá menší dutinka je prázdná. Je možné, aby se ve druhé dutince ještě objevilo mimi? Příští kontrolu mám 29.3., tak jsem zvědavá ![]()
@Hanka_2016 ja mela takhle tri dutinky, z toho byla jedna prazdna a bylo to nejak okolo 8.tydne a cekame dvojcatka ![]()
@miska.siskaa Takže už asi prázdná zůstane… uvidíme… a ke dvojčátkům moc gratuluji ![]()
@AlibabaA8 píše:
Ahoj všem - zase po nějaké době jsem se sem dostala, ani nebudu číst předchozích x stránek. Jinak holčičky převezli z UL 29.2. do Mělníka, abych tam mohla být s nima, protože v üstí stále nebylo volné místo. Nebylo na vybranou i když to tam máme 60km a do ustí 27km. Převáželi je sanitkou v inkubátoru i s doktorkou. Jsou tam perfektní sestřičky.
Po 10 dnech nás pustili domů v 37+1. mají už cca 2500g.Jen byl problém s kojením, mám velké bradovky a holky gotické patro, ani přes klobouček jim to nešlo…tak uviděli poprvé prso 15tý den po porodu. Odstříkávám a dávám jim to z lahvičky + nutrilon nenatal 1 Pijou cca 50-60ml a já z jednoho odstříkám zbídou 10 a z druhého 50-60, někdy v noci celkem 80. Těch 10dní po císaři to byl fakt děs, jak břicho bolelo a řezalo, že mi dělalo problémy vstát z postele, na jednustranu taky dorý, že jsem nebyla s holčičkama, protože nevím jak bych to zvládla, takhle se to alespontrochu zahojilo!
zatím to doma žádný fofr není, vždy+ť furt spí…ba ne někdy taky brečí třeba v neděli k večeru 3 hod.
Taky jsem byla po císaři asi týden bolavá, ale pustili nás domů už 5.den, tak jsem na bolest musela rychle zapomenout
Hlasim drahe dvojceci maminky, ze 16.3. se nam narodil krasny parecek. V 7 jsem mela nastup na vyvolani porodu (39+5),pichli mi vodu v 7.30 a v 10.43 byla na svete Elenka, 3190g,51cm a o 8 minut za ni Danielek 2920g, 50cm. Danecek sel s komplikacemi, sel rucickama napred a priskripl si pupecnik, ale pan primar vse naprosto skvele zvladl, my take a jsme vsichni 3 v poradku, ja bez nastrihu s drobnym poraněním. Rozkojujeme se, Danik ma malicko zloutenku, je to ficak uz v porodnici, natoz doma se starsi dcerkou. O vikendu nas uz možná pusti domu ![]()
Vitam nové mamky cekatelky a tem, co to maji za pár, preji hladky porod a zdrava krasna miminka ![]()
Holky kojite nektera plne? Mely jste dost mleka hned nebo jste dokrmivaly? Cim a jak dlouho? Malym jsou 3dny, mlicko zatim nestaci, vypijou jak kdy 15-30ml ale hned jsou zase hladovi, chteji treba po hodine, nekdy i driv.mam zatim dost bolave bradavky, je to napor a nechci si je odbourat uplne, takze nechavam dokrmovat, ale chtela bych kojit… Kdy jste mely dost mleka pro oba, abyste nemusely davat zadny dokrm a mali byli spokojeni? Jinak nase deti jsou velke, 3,1kg a necela 3kg, takze silu maji a mlika potřebují dost.
@maity-star píše:
Hlasim drahe dvojceci maminky, ze 16.3. se nam narodil krasny parecek. V 7 jsem mela nastup na vyvolani porodu (39+5),pichli mi vodu v 7.30 a v 10.43 byla na svete Elenka, 3190g,51cm a o 8 minut za ni Danielek 2920g, 50cm. Danecek sel s komplikacemi, sel rucickama napred a priskripl si pupecnik, ale pan primar vse naprosto skvele zvladl, my take a jsme vsichni 3 v poradku, ja bez nastrihu s drobnym poraněním. Rozkojujeme se, Danik ma malicko zloutenku, je to ficak uz v porodnici, natoz doma se starsi dcerkou. O vikendu nas uz možná pusti domuVitam nové mamky cekatelky a tem, co to maji za pár, preji hladky porod a zdrava krasna miminka
Obrovská gratulace mamino
Jste úžasní, jak jste to zvládli! Přeju hodně zdravíčka a sil do začátků ![]()