Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, tak šestka vpravo nahoře je venku. Moc jsem se bála, ale nakonec to nebylo zlé. Dala jsem to bez analgetik (jen umrtvovací injekce). Teď jen čeká,, až se to zahojí a doufám, že se mi tam nedostane zánět.
Jinak bubliny (holčičky) to trhání snad taky zvládly. Na kontrolu jdeme příští týden ve středu, tak nám držte pěsti.
Všem vám přeju krásné dny ![]()
@kyticka86 Co místo po zubu, v poradku?
@AlibabaA8 @kpiskacova děkuji holky ![]()
Hezký večer, v pondělí jsem byla na kontrole.
Všichni jsme v poradku, až na to, že mi kluci v bříšku hrozně rotujou.. Jsem v 33tt měly jste to holky taky tak? Mám kazdou ko kluky jinak.. jednou je kp A pak B jednou oba, ted dokonce byl jeden v poloze šikmé.. Ted už bych řekla, že to tak zase není, protože v utery jsem měla pocit, že mě hodlají roztrhnout bricho..jak tam vyváděli
![]()
Za 14dní máme schůzku s primářem, tak jsem zvědavá, co z něho vyleze. A domluvily jsme se s doktrokou, že v květnu domluvíme termín sekce, ale kdyby se otočili hlavama dolů, zrušíme jí. Tak jsem ráda, že mě zatím nikam netlačí.. a dá se s nimi celkem dobře komunikovat.. až mě začíná mrzet, že jsem tam nerodila už poprvé.. ale tenkrát měli děsné recenze.. ![]()
@MilliKral Mám tam velikou díru, lae nebolí to. Jsem celou dobu zcela bez analgetik. Moc jsem se toho bála. Jen doufám, že to holky taky dobře zvládly. Dnes jsem 23+0 ![]()
Holky, chtěla jsem se zeptat na pohyby. Myslím, že je cítím (takovéobčasné cuknutí uvnitř, hlavně když ležím na zádech), ale žádné veliké kopance to nejsou. Kdy to přijde?
Je fakt, že nejsem zrovna hubená ![]()
A ještě jeden dotaz, jak jste to měly s přibíráním? Já jsem zatím přibrala jen necelé 2kg. Je to tím, že jsem měla docela nadváhu i předtím? Nevadí to? Minulý týden byly holky na kontrole váhově v pořádku.
@kpiskacova polohu hlavama dolů celkem zavidím
S prvním prckem to byla pohoda.. Prostě se otočil a bylo.. Tihle raubíři tam pořad mění polohy.. Asi to budou atleti.. ![]()
@kyticka86 s tím přibíráním.. mě zůstalo 10kg po prvním těhu a když jsem ze začatku těhu spíš hubla, ptala jsem se dr.. říkala, že jí stačí, když naberu třeba jen 5kg… už mám nahoře 15kg a doufám, že už to moc nepoleze…
A s tím zubem, myslím, že by to holkám nemělo ublížit. Lékaři by měli vědět co si můžou dovolit, aby to bylo vše v poradku.
Ahojky holky, jaký jste měly víkend? My jsme před necelým rokem koupili chalupu a předěláváme jí. O víkendu jsem s mou mamkou vyklízela jednu místnost a dneska jsem úúúplně mrtvá.. jen bych spala… to se mi ještě nestalo s těmihle našimi prdelky! ![]()
@MilliKral Tak už opatrně a šetři se…Já mám každý den stejný, víkend většinou poznám podle toho, že je můj manžel doma:D…Kluci jsou moc hodní, stíhám všechno, jen si méně hraji s mým starším synem…dokonce jsem o víkendu pekla dort pro tchyni k narozeninám:D.
Kluci už jsou velcí, mají 4 měsíce a 7 kg, takže hezcí cvalíci
.
Ahoj, je tady někdo, kdo čeká dvojčata v listopadu? Třeba i z Prahy? Jsem tu nová:-). Díky.
Ahojky holky, chci se zeptat.. Je tu některá, která čekala mono/bi a píchali jí kortikojdy? Navíc nutili porod do 36+6tt i když bylo vše v pořádku?
Jj, je tady klid, s miminkama je to kolotoč
. Ale krásný
. Zdravím všechny maminky, i ty budoucí. ![]()
@MilliKral mě dávali dvojitou dávku v 33+4, ale nepomohlo a ten den jsem musela na akutní císař. A nemělo ozvy. Měla jsem kontrakce 51hod. ale nepravidelné i když někdy silné.
@MilliKral píše:
Ahojky holky, chci se zeptat.. Je tu některá, která čekala mono/bi a píchali jí kortikojdy? Navíc nutili porod do 36+6tt i když bylo vše v pořádku?
Holky, vtiram se sem. Cekala hsem mo/bi dvojcata, sice to nedopadlo, ale u dvojcat s jednou placentou se rodi v ukoncenym 36 tt kvuli te placente. Dal uz to nema smysl, placenty by to nestihla je uzivit.
@MilliKral píše:
Ahoj, mně se v březnu narodily mo/bi dvojčata. Kortikoidy mi nepichali. Císaře naplánovali na 36+0. Celé těhotenství bylo bez problémů, tak jsem si také říkala, že bych mohla vydržet déle. Ale pak jsem dala na jejich rady a císaře podstoupila a nakonec díky za to. V posledních asi dvou týdnech se u holek projevil TTS, ač to tak nevypadalo. Jedna se narodila s váhou 1905 úplně bleda a anemicka a druhá měla 2180. Byla hodně červená. Krev měla krvinkama tak zahuštěnou, že ji museli naředit. No a teď po dvou měsících ta první stále hodně bleda měla hraniční hodnoty hemoglobinu, a tak ji davali transfuzi. Snad pozustatek toho twin to twin a nebudou s tim dalsi problemy. Ve směs jsou to malé komplikace a holkam se vede perfektně, ale občas se desim toho, o kolik by to bylo horší, když by v břiše zůstaly další týdny. Takže zpětně jsem za to ráda…oni doktoři nikdy přesně nevědí, co se tam děje…přeji hodně štěstí, ať vše dobře dopadne. ![]()
@Wendulína omlouvám se za blbej doraz.. ale bylo něco videt na utz? treba v prutokách nebo v něčem? a ještě by mě zajímalo jestli kojiš? Když je vyndaly v 36tt a cisarem.. Ty kortikoidy nakonec asi odmítnu, máme se o tom jeste v pondeli s dr pobavit, uplně jsem to neodmítla.. ale jsem zvědavá na další postup, mám ted hraniční tlak, tak si myslím, že je opravdu příští týden vyndají.. sice mě to mrzí, ale furt lepší, aby byli zdrví, než neco pos… za zdravotní komplikace to nestojí.
@MilliKral píše:
@Wendulína omlouvám se za blbej doraz.. ale bylo něco videt na utz? treba v prutokách nebo v něčem? a ještě by mě zajímalo jestli kojiš? Když je vyndaly v 36tt a cisarem.. Ty kortikoidy nakonec asi odmítnu, máme se o tom jeste v pondeli s dr pobavit, uplně jsem to neodmítla.. ale jsem zvědavá na další postup, mám ted hraniční tlak, tak si myslím, že je opravdu příští týden vyndají.. sice mě to mrzí, ale furt lepší, aby byli zdrví, než neco pos… za zdravotní komplikace to nestojí.
Když jsem chodila do poradny, dělali mi utz (kontrolu množství plodovky, průtoky) po každé. Pak jsem začala chodit do porodnice od 30tt a tam mi utz udělali jen jednou ve 33tt.pak už to neřešili. Moc nechápu proč jich nedělali více. Asi jak jsem neměla žádné komplikace a věděli, že brzy půjdou děti ven… I ten poslední utz byl ok a holky měli jen 100g váhový rozdíl. Tak si myslím, že se ten TTS rozvinul až na konci.
Jinak holky obě v pohodě plně kojim a doufám, že to tak bude i nadále. Ale je pravda, že na začátku to bylo trochu náročnější. ne kvůli císaři, to se rozkojit da v pohode jen to trva o par dni dele nez po prirozenem porodu. ale problém byl v tom, že jak byly holky malé a slabe, neměly tolik sil pořádně tahat, tak to šlo pomalinku. kojila jsem a dokrmovala prvně um a pak mým mlékem. ani ne po třech týdnech jsem už jen kojila. neboj, dá se to zvládnout. jen to chce klid a moc to neřešit. A čekáš holky nebo kluky? Císaře máš už naplánovaného na příští tyden? V tom 36tt by plíce měly být už úplně funkční, tak bych ty kortikoidy taky odmítla. Oni tyhle mo-bi dvojčata jsou takový ošemetný, takže jak píšeš, za zdravotní komplikace ten týden na víc nestojí. Malý i když trochu pokrytecky bonus ber to, že to už to budeš mít za sebou.ten závěr těhotenství s dvojčatama byl vážně hodně velký vopruz
když by tě ještě něco zajímalo, klidně se ptej.