Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Liškamyš Ahoj, vitej! Drzim pesti
Vsem nam tady drzim pesti ![]()
Ahojjy nám nky jduvsivk vám pro utechu a podporu
Jak jste na tom byli s cipkem v 28+4? Ja byla v nemocnici a dekaki mi tu cervixkometrii (snad to pisu dobře
) a mam ho dlouhy 32mm ale je měkký. Myslite ze je sance abychom vydrzeli do 35 týdne aspoň? Jinak beru 3×2 tablety magnesium denně
Ahoj, co jsem četla diskuse, nemusí to znamenat vůbec nic, prostě je to i na štěstí. I s menším vydrželi do 40 týdne:-). Hlavně na to moc nemyslet, ona je to i otázka psychiky:-)
@zanettkaa tak já mela ve 23.TT čípek 17mm a vydržela jsem s nim 3 týdny…ale s jedním dítětem.
http://www.porodnice.cz/…az-z-poradny - napsal to Koucky, řekla bych, že jeden z největších odborníků na tuto problematiku. Džínovko, ty ho asi budeš znát, když chodíš k Apolináři.
@zanettkaa Ja jsem mela v 31tt cipek 18mm. Doktor to videl na predcasny porod. Hned mi dal magnosolv 2×denne pytlik.
Dnes jsem 36+3tt a jsem stale 3v1.. (tuk tuk, snad je vse v poradku). Cipek mam uz snad 3tydny mekky a dlohy 10mm a jsem otevrena na 2 prsty. A porad si vesele chodim. Doktori jsou pokazde v soku, ze jsem jeste neporodila..
Tento tyden dostanu termin cisare.
@kyticka86 tak drzim pesti
ja doufam ze vydrzime taky tak.ja jsem dneska 28+5.
Ale mam strach no.
ja mam jen to magnesium a mam polehavat a odpočívat.
@kyticka86 to je nadhera, to bych chtela tak, zazit! @zanettkaa prvni cil je dohrabat se pres 30tt, a pak teba 33, to uz je krasa…ja zadnou dalsi metu ani nemam…kdyz se dostaneme sem, budu nejstastnejsi. Kolik maji vahu tvoje dvojcatka ted v tom 28+ tt?
@Liškamyš včera jak jsem mi delali utz v nemocnici tak mam psane ze plod A 1100g a plod B 1200g.to je dobrej nápad si to takhle rozdělit.
ty ses ktery tt?
@zanettkaa no to jsou hezké váhy na dvojčata…dcera měla 900…tak si dej další metu 1500g…a pomaloucku než se nadejete tu bude termín
ja jsem teprve 7tt…to mám ještě milion met před sebou. Ale v prve řadě se musím dat do pohody psychicky, nebo pprodim předčasně zcela určité.
@Liškamyš jo ta psychika…To ja bych měla taky.Tak to ti preji pohodový těhotenství ![]()
Jo doufám ze budou mit hezké vahy kdyz se pak narodi ![]()
Holky, mužů se zeptat, jak jste na tom tady konstitučně? Nebo byly na začátku těhotenství? Já mám 167 cm a 50 kg. Dá se z toho usuzovat nějaké riziko?
@Veronika_Praha píše:
http://www.porodnice.cz/…az-z-poradny - napsal to Koucky, řekla bych, že jeden z největších odborníků na tuto problematiku. Džínovko, ty ho asi budeš znát, když chodíš k Apolináři.
a tady ještě doplnění: http://www.porodnice.cz/…dcasny-porod
@zanettkaa Magnosolv je magnesium
. Ja do toho 31tt jedla taky horcik jen v tabletach 3×2tbl. denne. A pak mi dal tyto pytlicky, ze jsou silnejsi.
@Liškamyš Noo tak moje vaha je o doost (skoro 2×) vetsi nez Tvoje pri skoro stejne vysce
. Asi bych se sebou mela pak neco delat..
@Liškamyš Jinak myslim, ze na postave to nezavisi. Nekdo bez problemu donosi s 50 kily trojcata do 34tt (kamaradky maminka) a nekdo se 100kily nedokaze donosit ani jedno mimco.. Je to zahada prirody..
Verim, ze dvojcatka donosis
![]()