Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hanullak To si říkám taky, hlavně ať je vše v pořádku
Jinak mám lékaře srandistu a posledně se smál, že tam třeba najde ještě třetí
ale to mě už moc nepobavilo.
@Catule Mě je zatím špatně pořád
hned po probuzení zvracím a některé dny se mi dělá špatně snad úplně ze všeho, přes den naštěstí nezvracím
To musel být pěkný záhul, mít takhle malé dítko a k tomu dvojčátka ![]()
Holky, moc vam zavidim ty briska a ty pocity, horsi je pak konec tehotenstvi, to uz clovek sotva leze, ale nebudu vas strasit, jen si kupte opravdu velke obleceni. Me ke konci nebylo uz ani tehotenske
Mela jsem 120 cm pres bricho a to normalne vazim 60 kg. Prislo mi, ze bricho rostlo uz den po vynechani menstruace. Ted tu mam starsiho 3,5 roku a holkam je skoro 8,5 mesice. Jednovajecny dvojcata jsem dotahla do 36+4 tt. Pres vsechny pocatecni obavy musim rict, ze je to super. Drzim vam vsem palce! At i vy je drzite co nejdele u sebe. Hlavne co nejvic odpocivejte!
Holky a od kolikateho tydne to doktor dokaze poznat, ze jsou tam dva mrnousove? ![]()
@Nugetkka náročné je to pořád
ale stojí to za to
Těhotenství a dvojčaty je prostě jiné určitě hodně odpočívejte a malá rada zjistěte si co všechno proplácí vaše zdravotní pojišťovna během těhotenství a po porodu. Těhotenské vitamíny se určitě taky hodí přeci jen ti dva Drobečci si z vás vezmou co bude potřeba. Všem přeji klidné a pohodové těhotenství, miminka ať krásně rostou a když se vám nebude něco zdát nebojte se jet k doktorovi. ![]()
@Terens píše:
Holky a od kolikateho tydne to doktor dokaze poznat, ze jsou tam dva mrnousove?
Já byla u doktora na 6 tt a videl jedno ( asi se nejak prekryvali ) a na 7tt uz tam byli 2. Fakt nechapu jak se ten druhy cervicek mohl schovat. Ukážu rozdíl, ale myslim si ze to lze poznat docela brzo.
Ahoj, ráda se k vám přidám
Mě v 8. týdnu na první kontrole doktorka řekla, že je dítě jen jedno. V 11. týdnu jsem k ní šla znovu a tím, že mi je opravdu špatně a jestli nemůžu zůstat chvíli na nemocenské a při kontrole mi říká „aha, no, už vím proč vám je 2× tak zle, vy totiž ty děti máte dvě“
No a od té doby mi bylo hůř a hůř, zhubla jsem tři kila, atd. Musím přiznat, že jsem vůbec nečekala, že to těhotenství může být tak drsné… Ale zde hůř, tak si nebudu stěžovat
Mimochodem, chodíte do práce? Já byla teď (v 17 týdnu) poslední 3 týdny doma a v pondělí jdu zpět, ale moc nevím jak to zvládnu, protože v noci nemůžu spát, tak to pak dospávám přes den a 3h mimo postel / sedačku mi přijde dost vyčerpávající…
Ahoj holky také se přidám
jsem ve 21tt a čekám dvouvaječná dvojčátka
na poslední kontrole mi doktorka oznámila že tam vidí kluka a holku tak jsem šťastná, snad se nic nezmění… Za 3 dny jdu na druhý screening tak snad nám tam to pohlaví potvrdí. Co vám? Už vám měnili pohlaví v průběhu? Jinak už začínám být pořádná koule, bolí mi často záda a večer můžu jen ležet jak mi tvrdne břicho
Je tu někdo kdo čeká dvojčátka v březnu? Nebo není tu někdo z plzeňského či domažlického kraje? ![]()
@Thea42 ahoj no já si práci už neumím představit musím občas poležet jsem 21tt. Na nemocenske jsem cca 2 měsíce. Zle mi zatím nebylo ale mám celkem těžkou práci
@Terens u mě to poznala hned kolem 6tt. Na druhé kontrole si to jen potvrdila ![]()
@Ilike27 já mám sice termín na zacatku cervna, ale z plzenskeho kraje jsem
![]()
@PavlínaK33 tak super
byl to pro tebe taky takový šok? Že jsou tam dvě fazolky?
mně to trvalo tak 3 týdny než jsem se vzpamatovala
a už si přemýšlela kde budeš rodit? Já se pořád nemůžu rozhodnout
@Ilike27 Ja sla od doktora s brekem, ale ne nastvana nebo smutna, ale sokovana..porad sem si rikala, zda sem videla spravne, zda se nespletl a popravde jsem si to jeste v hlave uplne nesrovnala
ale zvladli to jiny, zvladneme to taky
a ty jsi presne odkud?:) Ja porad premyslim nad Mulačovkou a Hořovicemi, pro FN moc nejsem :-/ a ty?
@PavlínaK33 no já to měla celkem vtipné
zkusili jsme se snažit a hned na poprvé to vyšlo a můj přítel mi povídá, když jsme ještě nic nevěděli. No zlato, vím že se nám to povedlo na poprvé… Ještě by to mohli být dvojčata ať to máme z krku
já si ťukala na čelo že se zbláznil… No a co se nestalo?! Vůbec je nemáme ani v rodině takže šok. Přítel si to pak slíznul
já jsem z Holýšova a přemýšlím nad Stodem nebo Plzní… No uvidím.
Ahoj holky, já už jsem ve 27. týdnu, a budeme mít jednovaječná dvojčata chlapečky. To že to budou dvojčata vím od první kontroly v 7. týdnu a že to budou kluci v 16. týdne. No a začínám být nervózní z toho co bude ![]()