Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Thea42 píše:
@Hanullak Tak mám ten těhotenský pás. Nabízeli mi v lékárně dva druhy. První byl takový vepředu trochu širší pásek, ale když paní viděla břicho a slyšela, ve kterém jsem měsíci, tak šla pro větší krabici![]()
Tenhle drží břicho zespodu, takže jej jakoby nadlehčuje, ale nestahuje (jako to dělají těhotenské kalhoty s vyšším pasem). Na bocích má široké stahovací gumičky na suchý zip, takže se jednoduše upne a výborně drží. A přes záda je hodně široký a vyztužený (je nějaký speciální proti bolestem zad). Já ho nakonec ale zvolila spíše proto, že ten malý pásek mi přišlo, že nemůže nic moc udržet. Jedno dítě možná, ale dvě pochybuji. Pokusím se přidat fotku…
Hned jak jsem si ho v lékárně zkusila, tak jsem si ho nechala a řekla jim, ať mi dají do tašky jen krabici. Bylo to tak pohodlné, že jsem v tom šla rovnouNeříkám, že je najednou příjemné chodit a že půjdu na výlet, ale to mnohem lepší. Takže můžu určitě doporučit.
Jediné mínus je cena, protože je dost drahý. Tak doporučuji si ho v lékárně vyzkoušet a rozhodnout se podle toho, jak moc vám pomáhá a co do toho chcete dát…
Jééé, moc děkuju !! hned si obrázek ukládám a moc děkuji za skvělou recenzi
Tak držím palce ať ti pás co nejvíce uleví
A ještě jednou dík ![]()
Zdravíčko těhulee !
Chci se zeptat, kdy si myslítě že je vhodný čas vzít na ultrazvuk i tatínka ?
![]()
Moje polovička je totiž hrozně zvědavá a já nechci být otravka protože se už takhle doktora ptám uplně na všechno a na tohle vždycky zapomenu. ![]()
Podle mých výpočtů jsem myslela že jsem na 11 týdnu a dneska mi pan doktor řekl že je to 12+6 podle velikosti prcků. Tak si říkám že je asi pořád ještě brzo, ale když jsem je dneska viděla já, tak jsem teda pořádně pookřála.
Jak jste na tom vy ?
Jinak se omlouvám jestli se tu toto už řešilo, ale je to fakt těžký zvládat sledovat upně všechno. ![]()
@Hanullak Já jsem teda chodila od 16. týdne na rizikovku a to každý týden a manžel tam semnou byl pokaždé, až jsme si říkali, že je to blbé
Ale já si zase na druhou stranu říkám, že jsou to i manželovy miminka, takže by u toho měl být. Dvakrát tam semnou být nemohl tak tam semnou byla tchýně a podruhé sestra. Pokud s tím doktor nemá problém, tak bych ho tam vzala hned být tebou ![]()
@Janika35 Se mnou tam přítel taky chodí, jsem taky riziková a často omdlévám
Ale zatím vždycky čekal v čekárně.
Tak děkuju, příště ho tam teda taky protlačím ![]()
Ahojky,ráda bych se přidala
(nevím jestli jsem už sem nepsala…
).
Dnes jsem 12+3 a termín 24.6. a čekám dvojvaječna dvojčata ![]()
Se mnou byl poprve manzel na 1.screeningu ve 13tt a od te doby,kdyz mu to v praci vychazi nebo mu sestricka da razitko na papir,ze se mnou musel k lekari,tak chodi a nikomu to v ordinaci neprijde divne
Je z toho tak bozsky namekko,ze ho beru rada ![]()
Já brala manžela skoro všude sebou. Jen na první kontrole v nemocnici semnou nebyl, tam mi přišli na měkký a zkrácený čípek a byla nám doporučená návštěva Fn Plzeň Lochotín. Kde jsem od středy hospitalizována. Máte některá zkušenosti s touto nemocnicí? ![]()
@nikiinka To je mi lito, drzim palce, at se cipek umoudri a nemusis tam byt na Vanoce ![]()
@nikiinka zatím ne,ale taky tam budu nejspíš rodit,potom…
Držím palce ať je to ok!
@sonci82 @nikiinka
Holky a vy jste taky Plzeňský?
Mě by teda zajímalo jaké máte nazory právě třeba na porodnice tady v okolí.
![]()
Já odsud původně nepocházím a neznám tu moc lidí s dětmi. Upřímně, pořád se mi honí hlavou jak porod dvojčátek je složitější a jak hrozně chci aby proběhlo vše v pořádku.
( Máme v rodině mentálně postiženou osobu a je to způsobené právě porodem, tak jsem z tohodle hrozně vyděšená. I když pevně věřím tomu, že lékaři dvojčátka více hlídají a dělají vše proto, aby bylo vše v pořádku. )
Takže budu ráda za každé info, radu a ták.
![]()
@Hanullak jo já jsem z Plzně a porodnice znám jen od kamarádek,co tak říkají. Ale je zajímavý,že kdo rodil u Mulacu,byl spokojen,kdo ve fakultce,byl spokojen. Jako že by někdo extra nadával,to nemám. To jenom,když pak přičítám diskuze na netu,tak pak jen žasnu. Jenže každá ženská vše vnímá jinak,očekává něco jiného,tak nevím. Já malýho rodila v Nymburce,bydlela jsem tam poblíž s ex,teď jsem zas pár let zpět tady „doma“. A jelikož mám fakultku blízko,tak asi se nebudu rozhodovat,a ani nevím zda bych u Mulacu mohla rodit? Jako asi kdybych rodila v termínu a byly by prckove v pohodě,tak by to šlo. Ale je to přes celou Plzeň,mně to přijde zbytečný. A sestry můžou být všude neprijemny,doktoři taky. Teď v pondělí rodila na Lochotíně kamarádka,ve čtvrtek už šli domů a říkala,že jako dobrý,na porodním super,šestinedělí horší,ale ty tři dny se dá. Akorát asi měla na pokoji nějakou „polociknu“,tak to nic moc,ale to můžeš narazit taky kdekoliv.
A třeba vím,že i kamarádky byly spokojené v Rokycanech,ale to je zavřený no…já se tam taky kdysi narodila
Ale to by stejně bylo taky z ruky.
Já právě z Plzně nejsem a sem z rizikového oddělení trochu v šoku, lékaři mi ještě v podstatě neřekli vůbec nic a když se na něco zeptám každý říká něco jiného
. Jsem tu z toho pořád v šoku ![]()
Ahoj tak mě asi čekají pěkné vánoce. Jsem 26tt a právě si mě nechali v nemocnici. Nejsem přímo z Plzně ale ležím na Locháči. Nečekala jsem hospitalizaci tak brzy… Takže dnešek jeden velký šok ![]()