Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No vážně se bojím všeho co mě čeká, jsem navíc po jednom ZT v 8tt, tak jsem vyplašená úplně ze všeho
Kdy jste začali chystat výbavičku?
Ahoj holky,
Jsem nyní 15+5 a před Vánoci mi vyšel špatně screening, byla jsem i u genetika.. Ten mi říkal, že utz dopadlo v podstatě v pořádku, akorát z krve blbé, ale to je u dvojčat časté prý. Na 8.1. jsem objednaná na odběr plodové vody, ale mám z toho hrozný strach kvůli možnosti potratu… Vyšla mi blbě jen pravděpodobnost na Edwardsův syndrom, kdy tyto děti se v 50% nedožijí ani porodu a z narozených se 50% nedožije ani dvou měsíců
Zbytek většinou max.do roka… Vůbec nevím, co bych dělala v případě pozitivity u jednoho z nich (u obou by to prý byla rarita). Ale kamarádka poslala mé výsledky svému známému-gynekologovi a prý jsem měla špatně i utz
Byla jste některá na odběru plodové vody? Anebo byste odmítly? Pořád se nemůžu rozhodnout ![]()
@Lumpík24 moji kamaradce taky nevysel nejlepe downuv syndrom a byla na plodovce a ta prokazala,ze by melo byt vse ok. Asi bych do toho urcite sla. A jo,u dvojcat se tohle proste obcas stane. Urcite bych dala na odborniky!! Drzim palce!!
@Ilike27 Tebe porad jeste drzi v nemocnici? Jak dlouho jeste?? Je to asi nehorazne otravne,ale urcite vi,co delaji. Jaka je odhadovana vaha deticek??
@suzka1 drží no jsou podle nich ještě malinký na to abych mohla domů. Mají každý kilo. Řekli mi že když vše bude v pořádku tak že pouští 34tt…takže mám před sebou nejmíň měsíc ještě. Což je tedy velmi děsivé…
![]()
Ahoj tak já se.k vám holky přidáváme ☺️ . Mám to teda už za pár jsem 36+6 a je to páreček
![]()
@Ilike27 Ach jo, to je vážně na prd! Ale tohle by pro ty mrňousy udělala každá máma!!! A třeba tě ještě za chvilku pustí nečekaně domů!! Myslím na tebe, vím, že ležení v nemocnici je vážně opruz ![]()
@suzka1 už si to tak neberu… Snažím se to brát optimisticky. Šťastný nový rok přeji
@Ilike27 Vsak jo!!!
Silvestrovske obcerstveni mas luxusni a za rok se tomu budes smat ![]()
@suzka1
Děkuji za podporu, chodím k Dhaifalah do Fetmed a prý by to měla být špička ve svém oboru, tak snad..
@Ilike27
Hodně sil přeji, hlavně, ať jsou mimča zdravá a ještě chvilku vydrží, než budou větší ![]()
A všem ostatním ze skupinky přeji štěstí do tohoto roku 2019 a hlavně, ať to všechny ve zdraví přežijeme a dětičky jsou zdravé a mají se čile k světu ![]()
Tak dnes konzrola v 24+4 a holky jsou krásně srovnané. Jedna má 610g a druhá 615g, jen ten čípek se trochu zkrátil na hranici 2,9 až 3mm. Takže jsem dostala utrogestan a odpočívat co nejvíc. Jinak během vánoc kilo nahoře tak už mám navrch za celou dobu 6,5kg. Což je fajn. U prvního těhu jsem přibrala 22kg a to byl jen jeden prcek. Teď když tam mám dvě bambulky tak je to ideální.
Aspoň nemám takové otoky. ![]()
Zdravím vás a ráda bych se k vám přidala. Jsem v 10 tt a čekám dvojvaječná dvojčata po IVF
Jak jsem si to tady pročítala, tak všem držím palce, ať mimča donosíte co nejdýl!
@MamaMiska
36+6 to je úctyhodné na dvojčata
A jak to zvládáš? Probíhalo doteď všechno v pořádku?
@Sagema ahoj,to jsme na tom skoro stejně,ale já už 16tt. A mate po 1.IVF?
@sonci82 píše:
@Sagema ahoj,to jsme na tom skoro stejně,ale já už 16tt. A mate po 1.IVF?
to jo, jsi kousek napřed
Ano, naštěstí to vyšlo hned napoprvé (pokud nepočítám 1 neúspěšný nativ). Ale byla jsem docela překvapená, že se to povedlo tak rychle, protože už teda nejsem vůbec nejmladší. Navíc je to moje první těhu
Ty jsi taky po IVF? Asi jsi to tady psala ![]()