Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to hrozný, já sem ráda že mi problémy s čipkem začaly až ve 30tt. teď už 32+3 a stále v nemocnici a nevím co bude dál ![]()
@suzka1 v ktorom si tyzdni ? A ake mas aktualne problemy ?
Ja beriem samozrejme horcik 4× denne po 2 tabletky, ale hlavne utrogestan - podla narodneho doporucenia pre riziko predcasneho porodu ceskej gynekologicko porodnickej spolocnosti. Lezim na polohovatelnom roste s vyvysenou panvou a pozeram harryho pottera. Odratavam doslova hodiny do pondelkovej kontroly. Velmi velmi verim,ze krcok este par tyzdnov vydrzi. Zaciatok 26 tyzdna si fakt nepredstavujem ako idealne obdobie pre porod :/
Citim ale uz par dni jedno babatko na tom krcku ,mam v posve hrozny tlak a silnejsi vytok. Preto som sla k dr.,lebo som vedela,ze to nie je normalne,aj ked som sa utesovala,ze to nic nebude. Brucho mi tvrdne uz aj v lahu a v klude,to ma stresuje tiez. Ze vsetko to ide do kytek.
@nikiinka jak dlouho uz jsi v nemocnici? A co dostavas? Nebo jen lezis a spis si te hlidaji? @babikadaska beru 3×2 pilulky horciku a taky utrogestan. To je masakr,jak se nam to tady prdi
Ja budu v pondeli 31tt. Odkud jsi? A v pondeli dalsi kontrola? To uz utece,je sobota odpoledne.
A zatim jsem ted bez problemu,ale vazne skoro cely den prolezim,zadne velke aktivity. Deticky kopaji,tlak citim taky,kdyz vstanu z postele,ale uz maji celkem asi 3kg,tak uz jsou proste tezci.
@suzka1 tak liecbu mas dostatocnu, snad to dobre dopadne
mala si tiez problemy so skratenym krckom? Alebo ta trapi tvrdnutie brucha bez skracovania…? Ja som v 17 tt bola v nemocnici kvoli tvrdnutiu, ale okrem toho az do vcerajska prebiehalo vsetko dobre. Krcok bol dlhy a drzal na jednotku. Ano pondelok je tu raz dva, spolieham sa na lepsi nalez v pondelok. Gynekologicku mam v Breclavy, ale keby sa cokolvek dialo, pojdem na Obilni trh do Brna, tam maju neonatologiu.
Mne dr. Vlasin v Prenatale povedal, nech s dvojickami vydrzim aspon do 33.tyzdna, ze potom je to uz uplne v klidu, tak to povazujem za magicku hranicu, ku ktorej ty uz nemas vobec daleko ![]()
Ja cakam chlapceka a dievcatko, a co ty? ![]()
Holky,držte se! A měly jste problémy třeba už od začátku těhotenství nebo vše až takto déle?
To mám eventuelne vyhlidky ![]()
@babikadaska ty jsi i na Koníkovi,vid ![]()
Mně v CARu dr.doporucila zavádět 2 Utrogestany na noc do 35tt,i můj gyndar se divil,že až tak dlouho,že se s tím ještě nesetkal. Takže je to proti předčasnému rozeni?
Jinak 9.1. (budu 16+3) jedu na Genetiku na konzultaci,ale nevím pořádně proc,můj dr.rikal,že výsledky ze screeningu mu přijdou v pořádku,ale tak možná kvůli dvojčatum, věku…a přitom genetiku máme s mužem hotovou už při IVF,no uvidíme. a 10. mám jít ke svému dr. Hrozně se vše tak vleče ![]()
@sonci82 ano som aj na koniku presne pod touto prezyvkou ![]()
Ja som po IVF a nemala som okrem tvrdnutia brucha (od 17 tt,co je ale u dvojciat vzhladom na nadmerne rozepjeti delohy vraj normalne) vobec ziadne problemy. Vsetky ultrazvuky,krvne testy a screeningy mame na jednotku. Este pred Vianocami v 24 tt mal krcok 37 mm,bol tuhy a uzavrety,tak som sa tesila,ze snad sme z najhorsieho vonku. A teraz takyto šok s rizikom hodne predcasneho porodu…
Moja sestra prisla o dvojcatka po porode,skor som sa obavala porodu samotneho /riesila som otazku prirodzeny vs.cisarsky/ , s tymto som ani len vobec nepocitala.
@sonci82 ano utrogestan je proti predcasnemu porodu, pri skrateni krcka maternice pod 25 mm do 30 tt tehotenstva zvysuje sancu na oddialenie toho predcasneho porodu
No u mě bylo vše úplně v pořádku najednou je zkrácený čípek ( žádné tvrdnutí, bolesti nic) a ten utrogestan (2 zavádět na noc) teda mám taky ale žádná změna za 3 týdny v nemocnici,a jen ležet. A děti jsou počatý přirozeně…
@nikiinka v akom si tyzdni ? Aky dlhy mas aktualne krcok ? Podla mna to je dobre,ze sa za 3 tyzdne nezmenil… ak sa aj nezlepsil,aspon sa nezhorsil . Co by som ja dala za to,keby mi niekto teraz dal nadej,ze este aspon 3 tyzdne sa dalej krcok nebude skracovat :/
Inak dievcata… ak ma moja gynekologicka nechce poslat do rizikovej poradne,mozem sa tam objednat aj sama bez jej odporucania ?? Ja mam obycajnu gyn.v Breclavy a chcela by som ist na Obilni trh do Brna.
Jak to tady čtu, tak mě začínáte s tím zkracováním čípku děsit, jsem nyní 19tt… přeju Vám všem, aby bylo vše v pořádku ![]()
@Nugetkka já jsem 15tt a ufuf jako…představa nechat tu manžela a syna,nevím…snad nebude špitál později třeba
Už jsem ve 32+4 a čípek 15mm a zkrátil se předtím o 20mm během 10dni. Do té doby vše úplně ukázkové jak miminka, tak moje váha i bříško jednou začalo tvrdnout tak sme okamžitě nasadili magnesium a od té doby nic. Hlavně vůbec nevím co bude dál a ještli půjdu ještě domu bez dětí. ![]()
Ahoj tak já dnes 14dní v nemocnici… Teď už neberu nic extra jen utrogestan na noc a ráno balíček magnosolv a hlavně ležet. Dnes jsem 28tt a čípek byl naposledy na 13mm. Jinak u dvojčat je to prej velmi časté.. Bohužel moc velký tlak. Jinak od začátku pohodové těhotenství… Žádná nevolnost a žádné omezení.. A pak když utne ale nic nám není je nám fajn jen musíme ležet
držím pěsti holky