Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
10.12.18 19:47

Ze začátku asi kolem toho 20. týdne mi taky tvrdlo břicho, spíše když jsem déle stála, tak jsem si potřebovala sednout a odpočinout. Pak to nějak přestalo. Teď mě bolí v křížích když sedím a když chodím tak mě občas bolí (asi) tříslo, a to tak že celkem kulhám :D Ale dá se to přežit. To že chodím čůrat asi pětkrát za noc, na to už jsem si celkem zvykla, v kuse se vyspím asi od pěti do desíti do rána. Už si spánku celkem dopřávám, protože se mi to už blíží, pak už se nevyspím :D

Dneska mi naplánovali císařský řez na 21. 12. příští pátek. Neskutečné, že už je to tady, budu 35+6. Ještě mi to nějak nedochází :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
10.12.18 20:01

@Janika35 Moc ti přeju, aby vše dobře dopadlo :dance: určitě nám sem potom dej fotky, ať se taky můžeme potěšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.12.18 20:31

@Nugetkka Děkuju. Určitě tady napíšu a dám fotky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
10.12.18 21:10

@Janika35 To ráda slyším, že se to může ještě zlepšit :)
Hlavně ale přeji hodně štěstí a ať vše dobře dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
11.12.18 00:24

@babikadaska Díky moc za rady, ten článek a co píšeš to hezky vysvětluje :palec: Navíc to odpovídá na otázky, co jsem si pokládala. Že je lepší klidový režim, ne dlouhé procházky, nic nenosit a necvičit. Což v podstatě dělám, tak v tom budu pokračovat. A do rizikové poradny mě objednali automaticky kvůli dvojčatům, tak budu alespoň pod dohledem :)

Já dříve spíše řešila, že mi je furt špatně a co s tím. Ale teď jak občas cítím, že se hýbou, tak si to nějak začínám více uvědomovat a více se o ně bát… Tak už se těším na kontrolu v té poradně, že mi zase potvrdí, že je vše ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
11.12.18 05:50

@Nugetkka já to měla podobné sice mi nebylo zle ale mam těžkou práci 14hod. Na nohou a žádná moderní kuchyně takže vše tahat růčo. Navíc jsem na začátku měla cystu ale to bylo nakonec vpohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
11.12.18 05:56

@Janika35 tak to je paráda ;) určitě už se na ty poklady moc těšíte. Přeji ať je vše pohodové :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.18 18:06

@Janika35 z akeho dovodu ti naplanovali cisar? A kde budes rodit ? Drzim moc prsty bodaj by som uz bola tam kde ty !!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.12.18 18:11

@babikadaska Můj doktor říkal, že se rodit přirozeně dá, ale muselo by být fakt všechno bez problémů. My máme od začátku ten váhový rozdíl a navíc je jedna holčička zadečkem dolů, takže kdyby tak měla být i při pro porodu, tak to nedoporučuje. A taky se sama přikláním k císaři, příjde mi to méně rizikové pro miminka. Budu rodit ve fakultce v Ostravě.

Jinak děkuji, taky už ti to uteče a všechno bude určitě v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.18 19:06

@Janika35 ja chcem prave tiez rodit cisarom (desi ma statistika,ze 20% plodov B je po prirodzenom porode postihnutych detskiu mozgovou obrnou) ale zialbohu zatial vsade v Brne aj Breclavy sa priklanaju k prirodzebenu porodu. Viem,ze na poslednu chvilu sa moze stat,ze sa deticky otocia nespravne a cisar bude nutny,ale nechcem sa na to spoliehat,preto hladam moznosti dopredu. Zatial bezuspesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.12.18 19:17

@babikadaska To je fakt blbé, zrovna v našich případech bychom také měli mít nějaké slovo pro to, jakým způsobem rodit. Nejde o to, že bychom se báli bolesti při přirozeném porodu nebo tak, ale jde tu o strach o miminka. Ty jsi to nějak konzultovala s tvým doktorem? Popřípadě jak na to reagoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.18 21:06

@Janika35 mas pravdu. Nebojim sa bolesti,ta je pri oboch porodoch. Z cisarskeho mam dokonca stokrat vecsou hrozu. Ak by som cakala jedno dieta,chcem rodit na milion percent vaginalne. Avsak fakt sa bojim o deti. Viem,ze sa stat nic zle nemusi, ale zase preco tomu radsej nepredchadzat ??? V Prahe u Apolinare sa 90% dvojciat rodi cisarskym.. moja lekarka je samozrejme za prirodzeny porod :) uvidim ako to vyriesim. Este som len v 23 tt,takze rada by som presla celym tymto kritickym obdobim aspon k tomu porodu.

Ps:mojej mladsej sestre zomreli dvojcata pri porode. Dovodom nebol porod,ale ina chyba… Takze nie som vystresovana z internetovych diskusii,ale z realneho zivota.

Ty sa hlavne drz. Nerada by som ti predala nejaku negativnu naladu :) najviac na svete sa na dvojcatka tesim,uz nech su tu :) napis mi radsej prijemnejsie informacie:budes ich mat od zaciatku v dvoch postielkach ?ako ich chces mat umiestnene ? Kocik sme mi vybrali TFK, a co vy ? Mas vankus na kojenie? Alebo sa zariadis potom podla situacie? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.12.18 21:27

@babikadaska Věřím, že existují strašné případy se smutným koncem. Ale radši to nechci ani vědět. Snad všechno dopadne dobře, už tak jsme se nanervovali s každotýdenními kontrolami kvůli těm rozdílným váhám.

Na začátku bych je chtěla mít v jedné postýlce, budou malinké tak se určitě nějakou dobu vedle sebe vlezou, proto jsem i pořídila ty monitory dechu za plenku. Jinak mám zatím postýlky jakoby v pravém úhlu, nejlépe tak na obě uvidím z postele, uvidím, jestli mi to bude vyhovovat, kdyžtak je můžu ještě přestěhovat jinak. Kočárek mám právě taky TFK - Twinner Trail Set 2018 z Ostravy od paní z dvojcatek.cz, věřím, že s ním budeme spokojeni (za ty peníze :D ). Pořídila jsem si i kojící polštář My brest friend pro dvojčátka z druhé ruky, uvidím, jestli ho využiju, kdoví jak to bude s kojením.

Jinak plánuješ ze začátku nějakou pomoc od někoho z rodiny? Třeba od mamky na prvních 14 dní nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.18 22:10

@Janika35 dufam v to iste, ze za tie peniaze budeme s tfk spokojni :) su na neho iba dobre recenzie. Dala som si univerzalnu ciernu farbu, snad ho potom lahsie predam. Autosedacky dame cybex. Pani v Ostrave nam ukazala taly ten model,kde mozu ist babatka uz od 2 kg.
Vymyslela si to uplne ako ja - budem ich mat v jednej postielke (tipujem prve dva mesiace), preto monitory na plienku :) dalej budem mat spustenu bocnicu,aby som si ich v noci lahko vzala do postele na kojenie.
Ten kojaci vankus si tiez videla v Ostrave vsak?? Nie som si ista znackou (mam to zapisane v diari) a prave si ho takisto chcem pozhanat cez bazar. Som presvedcena, ze budem kojit, MUSIM. Kupila som si knizku od klary rulikovej o dvojcatach, sledujem mamila.sk a budem mat laktacnu poradkynu.
Pomoc - prve dva mesiace bude so mnou doma manzel. Potom sa vrati do prace. K tomu pride na prve 2 tyzdne moja mama a druhe 2 tyzdne svokra. Pomahat budu s upratovanim a varenim. Viem, ze to vyzera, ze je pomoci vela, ale mame tu moznost, tak ju vyuzijeme. Manzel sa deti nevie dockat, je to jeho vlastna iniciativa, ktoru ja s radostou prijimam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.12.18 22:43

@babikadaska Ten kojící polštář má taky paní v Ostravě, ale nový je dost drahý, na to že to je taková vyřezaná „blbina“ z kusu matrace :D
To máš dobrou přípravu, já se přiznám, já jsem nic moc o dvojčatech nečetla, jenom vím, že klíčem je je synchronizovat v jídle, spaní, koupání .. no ve všem. To samozřejmě bude chtít nějaký čas a přijít na to budu muset nějak sama. A máš super možnost pomoci, která bude určitě potřeba, tak proč ne :) Já teda budu mít jenom mamku v prvních týdnech, ještě nevím jak dlouho, ale je na nemocenské, takže u nás bude v podstatě nastěhovaná jak bude potřeba. Manžel bude muset chodit do práce, ale jak příjde, tak odpoledne určitě pomůže, ale bude z toho ze začátku asi taky pěkně v šoku jako já, takže maminka bude třeba :D Všichni mi říkají, že není třeba si hrát na hrdinku, ale přijímat každou pomoc, která příjde a že budu ráda i za malou návštěvu, která holky chvilku ponosí a asi mají pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí