Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1297
8.12.18 12:49

Rozdíl mezi miminky

@Janika35 A o kolik je menší? Mě včera poprvé na kontrole řekli, že je jedna také menší. Ale naštěstí zatím jen o 1cm (teď ve 21 týdnů mají 19cm a 20cm). Tak doufám, že se rozdíl nebude zvětšovat. Asi s tím člověk nemůže nic dělat, aby tomu rozdílu předešel? Nebo jo? Třeba přibrat více na váze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
8.12.18 12:58

@Thea42 Jedna holčička má cca 1650g a druhá 2100g, ale ony ten rozdíl měly od začátku, dokonce měla jedna méně plodové vody než druhá, teď už mají plodové vody v normě obě. Bohužel se to nedá nějak ovlivnit, kdyby dalo, tak jenom jím a nic jiného nedělám :D Já čekám jednovaječné holčičky, takže nejdůležitější jsou stejně velikosti močových měchýřků miminek a průtoky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.18 21:32

@ejmyna ahoj :) som v 23 tt a tiez cakame chlapceka a dievcatko :) miery pred otehotnenim 176 cm a 52 kg. Teraz 65 kg - pribrala som 13 kg a dost to pocitujem - stracam kondicku a bolia ma krize. Dost mi tvrdne brusko, ale vysetrenia u lekarky su zatial v poriadku.
V piatok som bola v specializovanej predajni pre dvojcata v Ostrave a videla som baby monsters nazivo. Je hrozne malicky. Fakt ak mas problem s malym vytahom a podobne. My sme vybrali tfk twin trail set.
Nosit by som velmi chcela,zatial este neviem presne ako to urobime.
Rodit budem v Brne a ty ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.18 21:40

@Janika35 neuveris,ale my.sme ho vybrali tiez v Ostrave na dvojcatka.cz :) v piatok sme tam boli. Autosedacky kupime k nemu asi cybex.
Monitory Snuza nam odporucala pani prave tam - pozerala som ich hned na bazare a su o polovicu lacnejsie,bojim sa vsak,aby dobre fungovali. Nevies, ci sa daju niekde nakalibrovat alebo skontrolovat podobne ako tie deskove ?

Co sa tyka limitov a cielov -akoby som videla seba ! Teraz som v 23 tt a mam stres,aby sme presli najblizsich par kritickych tyzdnov aspon do 33tt,nech su miminka obe v poriadku !! Moja sestra potratila dvojcatka v 24 tt, som tym asi trochu poznacena…

Ja som tehotna po IVF a tam sa rodia dvojcata este viac predcasne ako u prirodzene pocatych. Ak sa mozem spytat ,ktory pripad si ty ? Som na fore kratko a este som nenasla nikoho,kto by po umelom oplodneni rodil vo vysokom termine… dost by ma to povzbudilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
9.12.18 22:12

@babikadaska S těmi monitory nevím, kde by se dali zkontrolovat, asi třeba vyzkoušet a věřit, že to bude fungovat.

Jinak já jsem otěhotněla po delším snažení nějakým neuvěřitelným zázrakem nakonec přirozeně. Ty teda čekáš dvojvaječné dvojčátka, tak to je o něco méně rizikové než ty jednovaječné, ale nervy to jsou samozřejmě pořád. Člověk nikdy neví, co se může stát. Dvojvaječné dvojčátka budou asi nechávat do 38. týdne že? (co jsem tak pochytila) A musíš taky chodit do rizikovky? My jsme museli chodit hned od 16. týdne a kvůli rozdílným vahám každý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
10.12.18 00:38

Já mám miminka dvouvaječná, se 2 obaly, ale sdílejí jednu placentu. A na kontrolu do specializované poradny jdu poprvé příští týden ve 22 týdnu.

Můžu se prosím zeptat, zvládáte se ještě v pohodě pohybovat? Já před pár týdny dokázala být třeba i pár hodin na nohou, ale teď už to moc nejde. Večer mi často tvrdne břicho, tak to bolí každý mini pohyb. Navíc ale mám problém i přes den. Třeba dneska jsme byli chvíli na veletrhu a já zvládla stát/chodit tak max 15 min a pak břicho tlačilo a bolelo tak, že jsem si musela sednout. A jak jsme dorazili domu, tak jsem vyčerpaná usnula (a to jsem vstávala v poledne). Podle doktorky je vše ok. Tedy až na to tvrdnutí, na které mi teď dala magnesium.

Tak jsem se chtěla zeptat, jestli to je normální a jestli to máte také tak? Je třeba nějaké období horší a bude lépe nebo už ne? Říkám si, že přece nemůžu 4 měsíce už jen ležet, ale zase se bojím, abych si třeba i krátkou procházkou nepřivodila nějaké komplikace. Nebo třeba jak budu chodit na kontroly, když už teď je to náročné… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
10.12.18 06:07

Ahoj tak já čekám páreček a jsem 25tt. Pořídila jsem si pás na večer když už se to nedá vydržet nebo když musím dlouho stát. U mě je to jak kdy ale většinou mě bolesti přepadnou až večer. Jinak se snažím každý den alespoň chodit cca 6km a doma dělám normální práce jen třeba s přestávkami. Jednou týdně mám v porodnici cvičení je zaměřené dost na bolest zad tak to snad taky pomáhá. Včera jsme byli na celodenních nákupech a už jsem toho tedy měla dost… To už pro mě není. Taky teď spíte více a nebo usínáte dřív? Já usnu klidně i v 19:00 a pak tedy vstávám v 5 ráno ale dýl vzhůru už nevydržím :mrgreen: :lol: myslím že s tím pohybem je to velmi individuální, každá jsme byla zvyklá na něco jiného před otěhotněním, každá samotné těhotenství snáší jinak ;) hlavní je se cítit dobře a držet se své intuice :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
10.12.18 12:41

@Ilike27 Já jsem právě 16tt, přibrala jsem 4kg, bříško mám už velké, když delší dobu chodím nebo stojím, hodně mě bolí záda. Každý týden chodím plavat a od nového roku budu chodit na cvičení pro těhotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
10.12.18 13:00

@Nugetkka jo plavat taky chci začít, doktorka říkala že je to takové odlehčující. Já už právě přibrala 10kg a vše šlo jen do bříška zatím takže to chápu na ty záda je to masakr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
10.12.18 15:46

@Ilike27 Já právě byla před těhotenstvím zvyklá chodit na výlety po horách a mnoho různých sportů. Tak asi zkusím nějaké to speciální cvičení. Doktorka mi veřejný bazén nedoporučuje, že by byl problém, kdybych chytla nějaký zánět. Ale předpokládám, že aquagym pro těhotné, co je u nás v rehabilitačním centru bude mít vodu ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.18 16:57

@Janika35 ja este zialbohu stale nechodim do rizikovej poradne. Moja dr.ma tam neposlala uz zacinam byt z toho nervozna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.18 16:59

@Thea42 mam to do bodky tak isto ako ty. Myslim ze dokonca este horsie, dopoledne este ako tak vladzem, ale odpoledne uz mam permanentne tvrde brucho az do vecera.
Riesila som to niekolkokrat s gynekologickou a vraj je to normalne.
Niekedy sa premozem a niekam idem alebo nieco porobim. Niekedy, ak som extra unavena, proste oddychujem.
Pribrala som vyse 13 kg a kedze som bola pomerne stihla, mam bolesti krizov sj celeho chrbta.
Ked mi brucho stvrdne, velmi tazko sa mi chodi,musim si sadnut a idealne je,ked si lahnem (podla situacie kde som). Nakolko este stale pracujem takmer 8 hodin denne na PC ( vecsinou z domu), mavam tvrdnutie a bolesti aj pri sedeni.

Příspěvek upraven 10.12.18 v 18:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
10.12.18 17:46

@Ilike27 Plavání je paráda, moc doporučuju ;) ani si nepřipadám, že bych se při něm nějak hýbala. Chodíš ještě do práce nebo jsi už doma? Mě nechal lékař od 9tt doma, bývalo mi hodně špatně což při práci s klienty nebylo uplně dobré, navíc jsem v práci byla i 12hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
10.12.18 18:08

@babikadaska Tak to obdivuji, že ještě u toho pracuješ. Mě práci z domova nepovolili. V 17. týdnu jsem se tam zkusila vrátit, brala jsem si 2h denně volno, protože jsem celý den nevydržela a po týdnu jsem to vzdala a vrátila se na nemocenskou. No a teď už mi doktorka rovnou dala další a o možnosti návratu jsme se ani nebavili. A s tím sezením to mám také, břicho bolí jak kdybych chodila. Jediná poloha, která to nezhoršuje je v pololeže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.18 18:29

@Thea42 ja som sa s dr.ani neradila o moznosti ci pracovat alebo nie. Akurat som jej povedala,ze neschopenku zatial este nepotrebujem.

Dr. Koucky z Apolinare (okrem ineho ma vela skusenosti s dvojcatami) ma dobry clanok o tvrdnuti brucha: http://www.porodnice.cz/…-tehotenstvi

Ja som sa s nim aj radila pisomne,a povedal,ze pri dvojcatach je deloha fakt extremne rozepjata a pokial sa neskracuje krcok, je to beznou (aj ked neprijemnou a obmedzujucou) sucastou vicecetneho tehotenstvi. Tak sa snazim tymto vsetkym upokojovat,aj ked sa samozrejme obcas (presnejsie skoro stale) bojim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí