Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My máme EW dou a chceme si pořídit i kvalitní nosítka aby jsme nemuseli všude s kočárem. Monitory budeme též pořizovat a právě že je chci taky ze začátku k sobě tak snad něco pořídíme ![]()
@Janika35 Díky za tip, mrknu na ten monitor, co píšeš.
Jinak cítíte už, jak se miminka hýbou? Já cítím teď ve 20 týdnu to spodní, jak sebou hází, kope atd. Hlavně večer a v noci, když ležím na pravém boku, asi se mu to nelíbí, že na něj postel tlačí nebo líbí, to netuším.
Naopak ale to horní prakticky vůbec, max jen bublání. Tak nevím, jestli je to tloušťkou břišní stěny v tom místě nebo je prostě méně aktivní, ale tak snad je to normální.
Jak to máte vy?
Ahoj @Thea42,
zatím jsem ještě neuvažovala přesně nad značkou kočárku. Jenom nad rozpoložením a to bych chtěla aby bylo vedle sebe, jenomže nevím jestli se vlezeme do výtahu a jestli se tam vůbec vytočíme s kočárkem. Nevím ani jak bych to teda řešila potom :/.A stehovat se je blbost když byt máme svůj. Hold nás nenapadlo, že bychom mohli mít najednou děti dvě. A na monitoring dechu jsem také ještě nekoukala. Počkám až dorazí přítel a koukneme na to spolu. Jezdí s cisternou, takže je více času venku než doma.
@Janika35 Ten Váš kočárek by se měl asi vlézt i do malého klasického výtahu že? Podle toho co čtu u rozměrů.
@klara1410 To bohužel netuším, jestli se vleze do výtahu, bydlíme v domku, takže podle výtahu jsme to úplně nevybírali, ale ještě ani nevím, jestli se nám vleze do dveří nebo budu muset chodit přes garáž
Kočárek máme u rodičů, když to prý přináší smůlu ho mít doma, tak jsme to ani pořádně neodzkoušeli. Ale řekla bych, že to není úplně z těch větších/širších kočárků, takový zlatý střed.
@Thea42 Já jsem cítila pohyby tuším od 18. týdne, jen takové bublinky a pořád na levé straně břicha a vydrželo mi to až do teď (32. týden), pořád se hýbe jen práva strana
Nevím čím to je.
@Janika35 Ten TFK twin má šířku myslím zhruba kolem 74cm. Takže projde klasickými dveřmi, které mají 80cm. Jestli se vleze do výtahu, tak to asi záleží na výtahu. Jestli máte doma metr, tak bych si to změřila. Na druhou stranu užší jsem pro děti sedící vedle sebe nenašla. Už takhle tam chudinky nebudou mít na šířku moc místa… Jinak třeba do auta to máme jen tak tak, nic jiného už do kufru nedáme (v obchodě nás nechali si to vyzkoušet).
Já mám teda EasyWalker uvidíme jak se osvědčí
no a my kupovali nové auto v té stejné době jako kočárek tak se nám vejde perfektně
Ahoj holky, mam doma 9 mesicni dvojcata. Kocarek jsem kupovala pouzity Bumbleride indie twin, je super, dobre se ridi. Korby se daji rychle slozit na placku, kdyz ma nekdo mensi kufr v aute. Prijde mi, ze i EW je dobry. Oba se vejdou do dveri 80 cm. Akorat EW nema polohovani nozicek u sportaku. Jinak v nich rozdil moc nevidim. Akorat muj chlap chtel Bumbleride a ja kvuli tem nozickam taky. TFK byl favorit, kvuli rucni brzde, kdybych chtela na brusle, ale kdyz jsem ho videla na vlastni oci, tak me moc neoslovil. Pokud mate nekdo cas a blizko prodejnu Malvik, tak si tam zajedte a zkuste. Koupit pak muzete na netu ![]()
Ahoj holky, mám takový dotázek. ![]()
Je mi 24 let, měřím 160cm a vážím 51kg, 9+3tt, dvojvaječní červíci.
Pan doktor mi naznačil, že to asi nebudu mít jednoduché co se týče mé výšky a všechny maminky dvojčátek co jsem kdy viděla byli mnohem větší než já. A tak nějak pořád v hlavě bloudím jak jsou na tom ostatní maminky?
Vždycky když jsem viděla těhotné bříško dvojčátek ba i jen z fotky, no je to spíš pořádnej buben, než bříško
a nedovedu si představit, jak to fyzicky zvládnu. Pokud se nepletu tak u dvojvaječných to znamená i dvě placenty a to je přeci už strašně moc. ![]()
Asi mám jen zbytečný strach.
Ale zajímá mě prostě jen tak ze zvědavosti ja jste na tom vy? Je tu někdo z vás kdo má s tímto zkušenosti? Nebo třeba podobnou výšku abych měla alespoň pocit že v tom nejsem sama?
![]()
Hezký den všem!
![]()
@Hanullak
Ahoj, naprosto chápu tvoje obavy
Já mám 168cm a váhu jsem měla tak 54kg (navíc jak mi bylo furt špatně tak jsem v prvním trimestru ještě zhubla). Takže jeden z mých dotazů, když mi doktorka řekla, že to jsou dvojčata, byl: „A kam se vejdou?“ ![]()
Tak mi vysvětlila, ať se nebojím, ale že budu časem potřebovat nějaký těhotenský pás. A už asi začínám chápat proč… Teď jsem ve 20. týdnu a posledních pár dní už moc nedokážu chodit vzpřímeně. Navíc jsem o víkendu vařila pro návštěvu oběd a asi to bylo moc, protože mě pak 2 dny bolela záda tak, že jsem se chvílemi nemohla ani pohnout. Tak už si teď ten pás pořídím a doufám, že pomůže ![]()
Jak se ale budeme hýbat ve třetím trimestru, tak to fakt nevím… asi nebudeme ![]()
Mimochodem, není tu náhodou někdo, kdo už ten těhotenský pás na břicho má? Jaké s ním máte zkušenosti?
@Thea42 píše:
@Hanullak
Ahoj, naprosto chápu tvoje obavyJá mám 168cm a váhu jsem měla tak 54kg (navíc jak mi bylo furt špatně tak jsem v prvním trimestru ještě zhubla). Takže jeden z mých dotazů, když mi doktorka řekla, že to jsou dvojčata, byl: „A kam se vejdou?“
![]()
Tak mi vysvětlila, ať se nebojím, ale že budu časem potřebovat nějaký těhotenský pás. A už asi začínám chápat proč… Teď jsem ve 20. týdnu a posledních pár dní už moc nedokážu chodit vzpřímeně. Navíc jsem o víkendu vařila pro návštěvu oběd a asi to bylo moc, protože mě pak 2 dny bolela záda tak, že jsem se chvílemi nemohla ani pohnout. Tak už si teď ten pás pořídím a doufám, že pomůže
Jak se ale budeme hýbat ve třetím trimestru, tak to fakt nevím… asi nebudeme
Wow! Tak to je hustý
Jsem si vědoma toho, že tam ty miminka pořád budou 2, takže prostě zaberou hodně místa, ale reálně si to pořád nedovedu představit.
A když říkáš, že už na 20. týdnu ti nejde moc chodit vzpřímeně, to je sranda. ![]()
Příjde mi, že nás to těhotenství nutí od začátku aby jsme pořádně do zásoby odpočívaly.
Protože pro mě je i teď dost těžký dělat cokoli, kdekoli krom domov, kvůli nevolnostem, únavě a nízkému tlaku. ![]()
Ale stejně se moc těším na každou změnu co tohle období obnáší a modlím se aby bylo všechno v pořádku. ![]()
Moc děkuji za odpověď a kdyby si náhodou měla třeba tip na nějaký pás, určitě ti budeme do budoucna všechny vděčné.
Hodně štěstí
![]()