Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nikiinka ty jo a jak to zvládáš? Já teprve 22t. a večer už mi vše bolí… Teď jsem se holila a co vám budu holky povídat jako porod to byl
přes břicho nic nevidím a na stranu ani zatáhnout nejde ![]()
Už je to docela dřina hlavně se třeba obout nebo jak píšeš oholit už je v podstatě nemožné
a kvůli čípku musím už hodně polehávat… a pak se zvedat to je boj. No každý den se těším až to bude za námi, záda bolí kyčle taky a pořád sem ze všeho unavená
Drž se ![]()
@nikiinka @Ilike27 Ahoj holky. Koukám, že jste s dvojčátkama už dál než já, začínám teprve 13tt, mám po prvním screeningu a pomalu začínáme všem oznamovat. Měla bych na vás pár otázek… přece jenom o dvojčátkách není všude tolik informací a navíc je to moje první těhotenství. Od kdy jste cítili pohyby a pamatujete si aspoň trochu, kolik jste kdy přibrali?
První pohyby asi kolem 15.-17. týdne ale spíš jako bubliny
a teď mám nahoře 5kg (před těhotenstvím sem měla nějaké to kg navíc) je to hrozně individuální a hlavně s dvojčaty ![]()
@nikiinka Byla bych ráda, kdybych je takhle brzo cítila i já, ať jsem aspoň trochu víc v klidu
Já taky nejsem nejhubenější a mám nahoře 1,5-2kg na začátku 13tt. Do práce už nechodím ale snažím se každý den chodit na kratší i delší procházky ![]()
@Nugetkka já taky hodně chodila na procházky až do 24. týdne potom nařízeny klidový režim a doma jenom ležet je nuda. A to jinak sem doma od 12.t. Ale doktorka mi jinak pořád říkala a říká ať dělám co mi je příjemné a na co se cítím ![]()
@Nugetkka Já musím říct, že ty pohyby moc nechápu. Myslela jsem si, že to najednou začne a pak už je ucítím a ono ne. Už v 16. týdnu mi přišlo, že mě něco koplo a také jsem cítila bubliny… No a teď končím 18. týden a furt to samé, něco cítím a typuji, že občas to pohyby jsou, ale od trávení to odlišit stále nedokážu. Doktorka mi říkala, ať si ještě měsíc počkám, že mají děti spoustu místa a že to hned tak neucítím. I když nevím, kde to místo berou
Třeba kabát přes břicho zapnu v pohodě, ale přes prsa už ne ![]()
A co se týče váhy, tak v prvním trimestru jsem zhubla 3 kg (moc jsem nebyla schopná jíst a skoro denně jsem zvracela). Pak jsem to nabrala zpět a teď mám oproti své klasické váze jen asi kilo navíc. Docela mě to stresovalo, ale doktorka je v klidu. Mám těhotenský multivitamín, což prý základní výživu zajistí a přibrat prý stačí až v 5. měsíci.
Jinak v práci jsem to teď byla na týden „zkusit“, ale moc to nešlo, tak jsem zase na nenocenské.
@Nugetkka ahoj první pohyby… No spíš takové škrouchání v břiše tak kolem 14tt. Co se týče váhy tak mam nahoře kolem 6 kil ale většinu jsem nabrala až teď
teď je to rychlé…
Jinak co se týká pohybu tak také chodím ven, chci i do fitka aspoň na rotoped. Pohyby jsem taky ze začátku nerozeznala ale kolem toho 18 az 19týdne už je cítí i partner dokonce je to i vidět jak se občas vyboulí
ale záleží asi na prostoru no… Mě je zatím oblečení všechno a od toho 5.měsíce to lidi začali vnímat že rostu
Kamarádka sice čekala jedno mimčo ale pohyby jí nic moc neříkali a když tak až ke konci.
Ahoj no já jsem teď 18tt a pohyby cítím už tam 3 týdny. Je to i tím, že je to moje druhé těhotenství. Nicméně mám nahoře necelý 2 kg a do práce budu chodit až do prosince. Císař my budou plánovat na konec března. Zatím je všechno v pořádku jen pořád nevím co budou ????, nějak moc nespolupracují. ![]()
Ahoj holky,mám doma 7 týdenní dvojčátka, páreček. Musím říct,že je to docela sranda. Nekdy nevím co dřív,ale je to radost. Za celé těhotenství jsem přibrala 20 kilo,ale vše zůstalo v porodnici. Domů jsem jela v oblečení,co jsem nosila před teho. Je tady některá mamča,co už dvojky má? Chtěla bych se zeptat,kdy je možné nastavit režim.?Večerní spaní a noc už máme zmaknutou. Ale přes den je to děs. Nechtějí usínat,porad by chtěli nosit jinak pláčou. A máte některá hacku? Uvažuji o její koupi.
@Vladka00 Ahoj. Gratuluju k dvojčátkům, jak já se těším, až ti moje dva budou na světě. Jinak nevím, jestli se tady najde někdo, kdo už má dvojčátka na světě ale zkus napsat do diskuze Dvojčátka 2018, tak už je většina holek s narozenými dvojčátky ![]()
Ahoj holky,mám doma 7 týdenní dvojčátka, páreček. Musím říct,že je to docela sranda. Nekdy nevím co dřív,ale je to radost. Za celé těhotenství jsem přibrala 20 kilo,ale vše zůstalo v porodnici. Domů jsem jela v oblečení,co jsem nosila před teho. Je tady některá mamča,co už dvojky má? Chtěla bych se zeptat,kdy je možné nastavit režim.?Večerní spaní a noc už máme zmaknutou. Ale přes den je to děs. Nechtějí usínat,porad by chtěli nosit jinak pláčou. A máte některá hacku? Uvažuji o její koupi.
Díky,zkusím to tam. Jinak taky gratuluji a neboj, dočkas se. Uteče to strasne rychle. Jo a některá jste řešila,kde rodit v okolí plzenska. První dítě jsem rodila ve Stode a super. A s dvojcatkama jsem byla u mulacu a taky super. Všichni byli skvělí,rodila jsem přirozené a doktoři i asistentka byli senzační. Následná péče taky výborná,pokoj jsem měla sama pro sebe a nebyl to nadstandard. Do fakulty jsem nechtěla a jsem ráda.