Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@suzka1 já sem na tom úplně stejně jen mě pp 10 dnech pořád nechtějí propustit a komunikace s lékařem je hodně špatná, vím že to není nejlepší ale rozhodla sem se jít domů na revers. Jak moc se ti zkrátit čípek?
@Ilike27 ja dostala 4 injekce kortokoidu,vzdy po 12hod. Antibiotika s lektvarem,ktery mel zklidnit delohu a po 2dnech mi davali horcik celych 24h. Ty kortokoidy jsou pro plice miminka a i ostatni verim,ze to nikomu nemuze ublizit,naopak jen pomoct!! Verim,ze se to vsechno zase rychle srovna a ze i vas prcek se bude dopykat u vas dale
@nikiinka kde lezite?? A je to skutecne rozumne podepsat revers? Jake leky dostavate? Mela jsem cipek 17mm a i 17mm kdyz me propousteli,ale ten patek mi na ten cipek mackalo to ztvrdle bricho,ta deloha,proto jsem se zacala otevirat a mela uz slabe kontrakce..v kolikatem tt jste?
@suzka1 už 31+2 tt první den jsem měla antibiotika a od té doby nic kromě utrogestanu a jedné kontroly, jinak když jsem tu kontrolu chtěla koukaly na mě jako na blázna. Takže tu jen ležím… ![]()
Jinak jsem objednaná na kontrolu do jiné nemocnice hned na příští týden. ![]()
@nikiinka Prave jsem premyslela nad tim,jak tohle resit,kdyz jste nespokojena s doktory. Prestup do jine nemocnice je dobry napad!! I ve 31tt si deti jeste nezaslouzi narodit,kdyz to neni nezbytne nutne. Den prede mnou prej propousteli maminu s dvojcaty ve 33tt a taky to jeste zastavili. Jen at se pekne jeste pecou
Drzim palce!!
@Nugetkka @janaapo
Krcok sa nastastie neskracuje. Dala mi lieky proti zapalu,ale s tym tvrdnutim sa asi neda nic robit. Zajtra mi zacina 25 tt a lepsie to uz zrejme nebude. Vam netvrdne tak velmi brucho dievcata ..?? Dnes to bolo az tak,ze som ledva presla par metrov.
@babikadaska a vy jste minule psala,ze jste museli k lekari. A zadne kontrakce jste nemela s tak tvrdym brichem? A predepsali vam i horcik? Protoze ten prave uvolnuje i svaly,tim padem by nemelo byt bricho tak tvrde. Ja beru treba 3×denne 2 prasky. A skutecne opatrne na to,aby se nerozjel predcasny porod. 25tt je jeste malo.. ![]()
@Ilike27 Moc na Tebe myslím, určitě sem piš, jak to s tebou vypadá.
Po delší době se taky hlásím. Teď jsem 23tt a díky bohu nám všechny vyšetření dopadli dobře. Zatím jsem přibrala 5 kg ale důležitý je že jsou holčičky v pořádku. Čípek je 3,7 a zatím bez problémů. Od nového roku už jsem na neschopence, nechci to nijak podceňovat. Císař my budou plánovat na konec března tak snad to dotáhnem.
Měří vám čípek lékař při každé kontrole? Já chodím na kontrolu každé tři týdny a vždy kontroluje pouze okem ![]()
@suzka1 Pred 10 dnami krcok 37 mm,uzavrety. Dnes uz len 21 mm, funneling a cez klenby sa tlaci hlavicka dolneho babatka. Dalsia kontrola o 3 dni. Dnes som 25+0,drzte prsty,nech este vydrzime co najdlhsie…
Ty jo,co se to s nami v posledni dobe deje?? Od 25tt sama prekvapeni
@babikadaska Dej pak vedet,jak si dopadla. Dostala si nejaky prasky,nebo doporuceni??
Ja uz tedy vice jak tyden doma,co me propustili z motola a 3×denne jim 2 pilulky horciku,aby mi netvrdlo bricho a fakt skoro cely den prolezim. Nuda,ale chtela bych porod na 3-4 tydny jeste prodlouzit.