Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Miso, tak to jsem se taky pobavila!!!
vy mate 4 deti???? tak to by mi hrablo taky!!!!!
uplne jsem te videla jak jsi tam zamkla! ja mam obcas strach ze me zamknou na zachode. sice tam je okynko, ale tama bych proste nevylezla!
Ahoj holky,
jsem po měsíci na pár dnů doma z chalupy, tak konečně sjíždím net:))
Kdo se tu ptal na nevolnost, zapomněla jsem nick – já tě teda nepotěším, mně bylo zle až do 6.měsíce, strašný, těhotenství jako stav jsem nenáviděla, nic tak úmornýho jsem zatím nezažila. Ale snad budeš ten klasickej případ, co se mu v 2.trimestru udělá dobře.
Ivuško, holkám vše nej, už jsou to velký holky!!!!!!!!!!!!!!Fakt už vypadají jako slečny, ne jako miminka.
K tomu odplínkování - u nás prostě neexistuje, že by si sedli na nočník, tak prostě běhají s holým zadkem, jak jsme na chalupě, tak už se aspoň naučili, že běhají ven na travičku. Kadění ovšem pořád neřeší, to prostě kde na ně přijde, tak tam to udělají a řehtají se tomu
prostě hovádka..
Myslím, že u nás se nočník už nechytne, koupím takovou tu redukci na záchod a snad je někdy překecám, aby si tam sedli.
Jo a na střídačku vzdorujou naprosto šíleně, už jsem z nich někdy naprosto hotová. Ale zase si spolu občas krásně hrajou,a vydrží dlouho. Tak je to jak na houpačce, ale to je asi všude stejný.
Cizích lidí se moc nebojí, pokud si jich ti velcí teda ze začátku moc nevšímají. Pak hlavně Fany se neuvěřielně předvádí, já ho nechcei vidět za pár let ve škole.
A zkouším dle návodu Aliny ten svůj metr..
""http://lb3f.lilypie.com/cesvp2.png:http://lb3f.lilypie.com/cesvp2.png
A nechápu to, protože v podpisu mi to zase nejede, fakt nevím:(
Jo a ještě jste tu řešily spaní, tak u nás už se spí dobře, jsou noci, kdy k nim vstanu až ráno, většinou tak jedenkrát za noc jdu. A už spí v pokoji sami. Tak v tomhle jsou docela vzorní, ale jinak zlobí první ligu:)
Ahoj holky,
nestiham moc net. Skoncila mne ta pohodova prace, kde jsem nemela co delat a porad se venovala psobnim zalezitostem.
Ted jsem take v praci, ale je tady zahul.
Ivusko , dodatecne holkam vse nej k narozkam. Zase jako vzdy mas vse dokonale zdokumentovane na rajceti, chvalim
. Pekne fotky.
Nocniky mame take jenom na fotkach
Zadne uspechy zatim nemame, mozna Karin asi parkrat se vycurala na travicku, tot i vse. Takze odkladam a odkladam.
Jinak, nejzlobivejsi na svete deti mam rozhodne ja
Muzete se zeptat vsech mych kamaradek a lidi, co obcas zajdou k nam na navstevu. Jsem z toho zoufala a psychicky znicena.
K tomu ted mne zjistili oboustranni zanet produsek a nejspis i nejakou alergii. Mam uz druha antibiotika
Dnes musim zvladnout 13 h v praci.
Dito a Oren, co ta navsteva u nas? Navrhnu nejake terminy: 18,19,20,21.07 Nehodily by se nekomu?
Nebyl to moc optimisticky prispevek, tak zkusim priste napsat lepsi.
Mejte se vsichni krasne.
A.
Ali , to je mi líto,že jsi tak nemocná
Tak to dnes zvládni v nové práci,ale chtělo by to vyležet
Vám už se narozky taky blíží, viď? Taky se občasně kochám vašima fotečkama. Vážně holky tak zlobí? Jakože neposlouchají, jsou vzteklé,nebo ubližují dětem? Nebo všechno dohromady?
Co taťka, platí na ně víc než ty? Nebo je to jako u nás že ta přísná jsem jen já? JInak já taky nočník odkládám,nebo spíš občas doma sundám plínu a zkoušíme, ale jen tak zvykačka… částečné úspěchy tam jsou,ale neřeknou si vůbec,ani neřeknou že se čůrá na WC/nočník,ale vědí to potvůrky. Úspěch u nás je že si tam občas vůbec sednou a nevztekají se u toho.
Ali, preji rychle uzdraveni!!!!
Ivusko, musim se „pochlubit“ - byla u nas na navsteve znama s dvojcatama, kluci jsou mladsi nez nasi, a chodi na hrnec a na zachod, Ondra jak je videl, tak si vecer stahl plinu a chtel jit na zachod, ale nic neudelal a pipikovi rikal ze tam ma curat ![]()
akorat je problem, ze Terezka chce taky curat ve stoje, akorat nemuze pochopit ze to nejak nejde ![]()
Míšo , no to je ono, dvojky to holt nemají kde okoukat, tak třeba to teď u vás vezme rychlý spád! super!
to byl jen zachvev… dnes chtel jen rano… pak uz ne… ale stejne necural…
ale sli jsme do lesa a oba stali na okraji cesticky a delali ze curaji… nevim kde to videli! nebo videly?
Ivi, tak musite asi nekoho pozvat!!!
Ahoj holky.
Budu velmi stručná, zítra ráno odjíždíme na kola do Alp - sami s manželem - děti přijela hlídat babička.
Pravidelně vás čtu, ale napsat sem něco, na to jsem se nějak nezmohla, nestíhám vůbec nic. Jsem s holkama skoro pořád sama, manžel je celé týdny služebně v zahraničí.
Ale musím vám aspoň stručně vylíčit, že co se týče nočníků, tak u nás konečně nastal zlom. Začala pouze Adélka, Eliška se nedala a řvala jak pardál, když jsem jí chtěla vzít plínku. Doma holky už chodí v kalhotkách a celkem spolehlivě chodí na nočník nebo na travičku. Máme za sebou i pár výletů (ZOO a tak podobně) bez plínky. Ale neobejde se to bez „nehod“, brát s sebou věci na převlečení je nutnost. Spaní je zatím s plínkou, někdy je suchá, ale jindy si holky nedělají problém - klidně tu plínku „použijí“.
Vůbec celkově teď mám úplně poprvé dojem, že se něco zlomilo, že už „nejedu“ pořád jen „z kopce“ a že to s holkama není jen horší a horší… Zdá se, že už je s nimi trochu lepší domluva a že už konečně bude líp a moje nervy nebudou úplně nadranc…
Jo taky se velice rozmluvily, žasnu nad jejich slovní zásobou, kterou začaly zničehonic používat, mluví celými větami a taky se domlouvají mezi sebou a povídají si už jako malí človíčci.
Byla jsem ještě tak před měsícem velmi skeptická, že zvládneme jít v lednu bez problémů do školky, ale teď už se odvažuji doufat…
Musím končit, jdu ještě balit, mějte se krásně.
Pa
Dituš , díky za pozitivní příspěvek
to člověka potěší, já si taky říkám, že to někdy musí přijít, občas člověk sice pozoruje malý pokrok,ale stále mi to přijde jako stagnace…tak budeme trpěliví na ty naše drobky… tak vidíš, školka vypadá nadějně!!! V chytrých knihách píšou zlom kolem 30m, tak to celkem na vás sedí… takže my snad v lednu se dočkáme …
Užijte si kola sami ve dvou, wow, hned bych jela, musím taky něco takového navrhnout, až se vrátí P., vždycky Ali závidím ty jejich minidovolené bez dětí… jdu do hajan, papa!
AHoj holky,
u nás to vypadá momentálně tak, že jsem jim na chalupě, když bylo teplo plínky vzala, ze začátku protestovali, pak ale to vzali, naučili se chodit čurat na trávu. Teď jsme doma, nočník nehrozí, ale na milost vzali to redukční prkýnko. Takže doma si celkem splezhlivě říkají, za odměnu mají spláchnutí, to se jim moc líbí ![]()
Na ven mají ještě plínku, to zatím nezkouším. Ale konečně mám pocit, že je to taková první vlaštovka a snad to do zimy nějak zvládnem.
Pepen , super, tak to je základ, že si říkají,za chvíli to půjde i venku a máte vyhráno! U nás to vidím taky,že vyhraje ta redukce, k nočníku odpor stále až na občasné výjimky…
Byli jsme dnes na celodenním výletě na Doubravce - vláček+croozer, tak jsou unavené a doufám,že brzy vytuhnou. Už jsem taky odstranila šprušle, takže 3.den bez šprušlí a čekala jsem to horší. Jdu jim pustit Večerníček a stáhnout fotky…papa!