Dvojčátka 2010/2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andrejka87
24.5.11 08:50

Radi koukám máš doma veselo,myslím že to už bych já nedala :lol: ..Beed to není jedna a ta samá holčička? :-P Jsou krásné bohužel moc schované za čepičku a dudel podoba se ještě nedá upřesnit :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
740
24.5.11 08:52

ahoj to máme doma veselo,ale ty starší hodně pomahají a to je nenutím.Jsou to zlatíčka,všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
24.5.11 09:43

Holky řeším jednu věc..očkovat děti Prevenarem 13 nebo ne? očkovaly jste svoje děti ještě něčím jiným, než základním očkováním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.11 09:47

Raduš, to se máš, mě malá ještě nepomůže a nejlepší je, když od 5hod válčíme a 28× řekne „táta hají“ .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
24.5.11 10:09

Holky super fotky vás všech, kouzelné děti i maminy :potlesk: Přidám taky jednu aktuální, to jsou kluci teď o víkendu.

Vercao, kromě povinného očkování jsem klukům nechala píchnout jen synflorix a stejně mám pochybnosti, jestli to bude k něčemu dobré, těch druhů virů, co je můžou napadnout, jsou desítky a očkování zabírá jen na cca deset (Prevenar myslím právě na těch 13). Kluci to naštěstí zvládli v pohodě, ani neměli žádnou silnou reakci. Nic jiného už neplánujeme, u rotavirů nám sama dr. řekla, že by je to zbytečně zatěžovalo.

Chci se zeptat, našim klukům je prakticky 6 měsíců a jsou to hrozní lenoši. Občas se objeví nějaká snaha o překulení na bříško, koníky pasou dobře /když je tam teda nakulím - snažím se co nejčastěji/, ale jinak jsou pořád na zádech jako pecky. Kdy se začaly děti obracet vám? Už začínám mít trochu obavy, známá mi tuhle říkala, že malá jí už v tomhle věku seděla, no to my ani náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
24.5.11 11:18

Veru hjá kluky očkuju prevenarem 13 nechápu matky co neočkujou,ty rekace an očkování nejsou nic hroznýho kluci měli jen zvýšenou teplotu a když jim to může pomoci proč ne,my s manželem byli nemocní jak děti snad pořád,věčně angíny průdušky a tak takže jsme do toho šli a neměnila bych vím že to neznamená že nemocní být nemůžou ale rozhodně tím zmenším možnost :-)..Jinak Martagon každé dítě si najde svůj čas kdy se poplazí kdy si sedne neposlouchej známou..Já má v papírech psané při kontrole 3měs že jsou líní a nepasou,šíleně mě to nasralo no a dnes maj kluci jako ti tvoji pasou předpisově sami a kdykoliv,David se staví úplně na ruce,přetáčí se oba krásně dělaj kolečka takový ty hodiny kolem dokola a Ondráš už asi tři tejdny válí sudy,převálí se i přes práh dnes ráno jsem ho měla v ložnici až jsem zařvala jak jsem se lekla :lol:…Každý mimčo má svůj čas každopádně kdybychom byli jak u tebe naše dr.už by mě poslala na Vojtovku no třeba by to i těm tvým pomohlo,ale dej jim ještě čas do další kontroly u dr.poradí ti…

• Citovat
  • Upravit
20557
25.5.11 18:52
Martagon píše:
Holky super fotky vás všech, kouzelné děti i maminy :potlesk: Přidám taky jednu aktuální, to jsou kluci teď o víkendu.

Vercao, kromě povinného očkování jsem klukům nechala píchnout jen synflorix a stejně mám pochybnosti, jestli to bude k něčemu dobré, těch druhů virů, co je můžou napadnout, jsou desítky a očkování zabírá jen na cca deset (Prevenar myslím právě na těch 13). Kluci to naštěstí zvládli v pohodě, ani neměli žádnou silnou reakci. Nic jiného už neplánujeme, u rotavirů nám sama dr. řekla, že by je to zbytečně zatěžovalo.

Chci se zeptat, našim klukům je prakticky 6 měsíců a jsou to hrozní lenoši. Občas se objeví nějaká snaha o překulení na bříško, koníky pasou dobře /když je tam teda nakulím - snažím se co nejčastěji/, ale jinak jsou pořád na zádech jako pecky. Kdy se začaly děti obracet vám? Už začínám mít trochu obavy, známá mi tuhle říkala, že malá jí už v tomhle věku seděla, no to my ani náhodou…

Naše holky jsou každá úplně jiná, jedna akční ta se otáčela na bříško už ve čtyřech měsících a druhá placka ta se otočila až skoro v sedmi měsících. U nás byl opožděný vývoj způsobený právě očkováním a špatnou reakcí, takže já už neočkuji nic - ani povinné…
Už to všechno konečně dohnala, ale bylo to o nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
25.5.11 20:31
peggy.sl píše:
Martagon píše:

Naše holky jsou každá úplně jiná, jedna akční ta se otáčela na bříško už ve čtyřech měsících a druhá placka ta se otočila až skoro v sedmi měsících. U nás byl opožděný vývoj způsobený právě očkováním a špatnou reakcí, takže já už neočkuji nic - ani povinné…
Už to všechno konečně dohnala, ale bylo to o nervy…

je to věc názoru peggy…každá máma víc co je pro její dítě nejlepší…já když vím že mohu pomoci dítěti např. od černého kašle neváhám…na dřív s eočkovalo povinně nikdo ani necek a taky se žilo…dnes se to řeší neskutečně spousta matek zarytě bud očkouje jak blázen a jiné neočkují vůbec.co matka to názor,přesto si nemyslím že očkovaní zhorší nebo zpomalý vývoj dítěte :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8707
25.5.11 20:50

taky si to nemyslím že by očkování zpusobilo opožděný vývoj…
neočkojucí matky nekomentuju musela bych jim dát přes ústa :mrgreen: sorry
základ by prostě měly mít všechny děti … sorry jsem zdravotník a fakt antiočkovací matky mne drtěj…takže se rozčilovat nebudu :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
25.5.11 21:16

Marky a ty jako ten zdravotník očkuješ třeba ten Prevenar13? a kdy? hned s první hexou nebo až později?
Jinak také tak trochu nechápu matky, které neočkují ty povinné. Třeba moje dcera sice očkovaná byla, ale v deseti měsících chytla černý kašel a můžu říct, že takové nervy už bych nerada zažila. Ten rok na něj zrovna umřela jedna 5.letá holčička a já se jen modlila, aby byla malá už zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.5.11 21:33
marketm píše:
základ by prostě měly mít všechny děti … sorry jsem zdravotník a fakt antiočkovací matky mne drtěj…takže se rozčilovat nebudu :-P

ne že bych byla přímo antiočkovací… ale jelikož moje holčičky mají teď ve dvou měsících přesně tři kila - obě - a počítám s tím, že ve třech měsících nebudou mít ani 4 kila, tak jim hexavakcínu zatím píchnout nenechám. Zdají se mi na to dost malinké, navíc já mám alergie na kdeco, takže… snad až budou mít aspoň těch 6 kilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.5.11 21:37

No a jinak teda všechny zdravím a přidávám jedno dnešní foto berušek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
25.5.11 22:00
Beed píše:
marketm píše:
základ by prostě měly mít všechny děti … sorry jsem zdravotník a fakt antiočkovací matky mne drtěj…takže se rozčilovat nebudu :-P
ne že bych byla přímo antiočkovací… ale jelikož moje holčičky mají teď ve dvou měsících přesně tři kila - obě - a počítám s tím, že ve třech měsících nebudou mít ani 4 kila, tak jim hexavakcínu zatím píchnout nenechám. Zdají se mi na to dost malinké, navíc já mám alergie na kdeco, takže… snad až budou mít aspoň těch 6 kilo :nevim:

mám nedonošená dvojčátka ve 2 měs měly 3,7kg Terinka byla po zápalu plic a první očkování měly na konci března ve 4měs a 5,5kilech…dřív se nedonešenci neočkují posuzuje to riiziková poradna… jak velké byly holky při narození?:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
25.5.11 22:02
vercao píše:
Marky a ty jako ten zdravotník očkuješ třeba ten Prevenar13? a kdy? hned s první hexou nebo až později?
Jinak také tak trochu nechápu matky, které neočkují ty povinné. Třeba moje dcera sice očkovaná byla, ale v deseti měsících chytla černý kašel a můžu říct, že takové nervy už bych nerada zažila. Ten rok na něj zrovna umřela jedna 5.letá holčička a já se jen modlila, aby byla malá už zdravá.

verco hodne jsem přemýšlela o tom jestli pneumokoky ano nebo ne…dr mne presvedcila že vzhledem k tomu že mám dvojky nedonošené terezku v novorozenckem veku se zapoalem plic tak ano dala jsem teda na doporučení synflorix…všechna očkování byly naprosto bez reakce žádné horečky žádné místní reakce podrážděnost nic
jinak mne strašne vadí že vyškrtli z povinného i TBC ..jakoby nevěděli kolik je mezi lidmi otevřených TBC tudíž vysoce nakažlivých…takže než nastoupím v listopadu do práce nechám děti naočkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
25.5.11 22:06

jo a u nedonošencu se naraz hexa a synflorix neočkuje ale s odstupem 14dní… vzhledem k tomu že děti ani nepíply tak o nic nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí