Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj tak u nás půlroční proběhla krásně,,zatim bez teplůtek,tak snad to chlapákům vydrží
Česťulka 7000g 66cm Filípek 7360g 68cm -další očko až v roce naštěstí
…
Holky jinak jsem ráda že jsou vaši miláčci
v pořádku,ráda čtu dobré zprávičky ![]()
Všem přeji krásný víkend ![]()
Petru, klukům to moooc sluší a super, že jsou bez reakce. Myslím, že jsme měly asi stejné bodyčko, ale v červené, není to Gudo?
Jolando je to gudo,pani co to šije bydlí tady u nás přes silnici,takže mám spoustu věcí od ní segra u ní šije,takže to mám ale bez všivek značky gudo ![]()
Petru nádhera!
strašně to letí ty jo…za chvilku budou v pubertě co
..Jinak my jsme prošli hroznou nemocí a horečkami no děs pak jsem to chytila já i manžel,očistec fakt,ale už jsme všichno docela ok.a výsledek? po nemoci má Ondráš 5 zubů,Davídek si poprvé stoupnul a ted stojí furt a má půlku zoubku (už se klube)…
hovezinahoubach píše:
holky kojíte ještě?
odsávala jsem do 7měsíce pak jsem se na to vyprdla ,po kruté angíne jsem o půl mlíka přišla a už jsem nechtela navyšovat laktaci tak jsem pomalu přestala
Petru, mě je právě přivezla z Hory kamarádka i s tepláky. A musím říct, že to jsou suprové věci ![]()
Andrejko, tak hlavně že už jste v pořádku. Kluci jsou šikovní a Davidek bude konečně zubatý ![]()
Houbičko, já kojím, jen před spaním dostávají UM. Budily se mi v noci po dvou hodinách hladové takže jsem byla skoro pořád vzhůru.
Ahoj holky,
tak mi se dnes vrátili z dovolené (byli jsme v Krkonoších). Všechny děti to zvládaly perfetkně. Hotel byl také úžasnej, ale všude se najde nějaký ten „blb“ který má nějaký problém
, ale jinak v pohodě…teda až na to počasí
, celý týden nám střídavě pršelo. Nebyl den bez deště.
Ale taková perlička. Byla tam číšnice a ta perlila
…dvojčata jsme ten den na večeři měli v autosedačkách a ona na ně tak chvilku kouká a pak povídá: „a jak jsou od sebe starý?“…s manželem jsme na ni koukali (já si z ní napřed chtěla udělat srandu, jako že jsou od sebe měsíc…jednou už to tu také bylo psáno), ale pak jsem na ni koukla a řekla jí, že jsou to dvojčata. A ona: „no aha, já jsem si říkala, jak by jste je měla po sobě“. No prostě mazec
(podotýkám, že jí bylo tak 30). Nevím jestli to ty lidi občas jenom hrají a nebo jestli jsou opravdu tak…no jak to napsat slušně
![]()
holky, beru hormony ny zastavení laktace a takovej hormonální koktejl, jakej mám- hrůza. Jsem podrážděná a smutná a mlíko teče pořád. Jsem musela vyhodit i manžela, aby šel na „pivo“, páč jsem na něj neměla nervy. Jenže jsem už fakt unavená z toho odsávání. Do toho ty příkrmy a zjišťuju, že fakt nic jinýho nedělám, než že odstříkávám. Stačila večer kaše a kluci spěj celou noc… já chodim 2× odsávat. Ráno vitamíny a opět kaše a já 3× za dopol odsávám (podotýkám že okolo 200-250ml). Odpoledne taktéž. Do toho mi mladá začala krásně mluvit a když řekne „mamíkó podýdej hádku“ tak nejde vyprávět pohádku a odsávat.A z kozy se mi vždycky poblijou, páč to teče rychle. Tak jsem se tu vyplakala, protože mám z toho i špatné svědomí, ale myslím si, že moje děti potřebujou spíš maminku s flaškou beby a v pohodě, než matku s pytlema pod očima mačkající si prsa od rána do rána. že jo… ![]()
hovezinahoubach píše:
holky, beru hormony ny zastavení laktace a takovej hormonální koktejl, jakej mám- hrůza. Jsem podrážděná a smutná a mlíko teče pořád. Jsem musela vyhodit i manžela, aby šel na „pivo“, páč jsem na něj neměla nervy. Jenže jsem už fakt unavená z toho odsávání. Do toho ty příkrmy a zjišťuju, že fakt nic jinýho nedělám, než že odstříkávám. Stačila večer kaše a kluci spěj celou noc… já chodim 2× odsávat. Ráno vitamíny a opět kaše a já 3× za dopol odsávám (podotýkám že okolo 200-250ml). Odpoledne taktéž. Do toho mi mladá začala krásně mluvit a když řekne „mamíkó podýdej hádku“ tak nejde vyprávět pohádku a odsávat.A z kozy se mi vždycky poblijou, páč to teče rychle. Tak jsem se tu vyplakala, protože mám z toho i špatné svědomí, ale myslím si, že moje děti potřebujou spíš maminku s flaškou beby a v pohodě, než matku s pytlema pod očima mačkající si prsa od rána do rána. že jo…
a co to máš za hormony? proč ti to nezastaví práškama? jsou na to supr léky.. než se takhle trápit ne? já to měla za dva dny za sebou právě díky léku…
Tak pokud bereš Dostinex, tak už nesmíš vůbec odsávat. Prostě musíš přestat a vydržet (mě to trvalo skoro týden) zatvrdlá, nateklá prsa. Bude to chvíli bolet, ale pak už to bude dobré Hlavně mi doktor radil neodsávat, ani do úlevy, jelikož pak se mléko bude tvořit furt.
neodsávám, vlezu si do vany a teče to samo. Nemůžu zvednout ruce a jsem celý den mokrá. Ten výše uvedený postup, to byl popis mého standartního dne (bez odstavování)a vysvětlení si sama sobě, proč to vlastně dělám.
Tak nevím mě k dostinexu ještě dali ty pružný fáčky,omotala jsem si prsa(měla jsem podprsenku a v ní ty vložky pak omotat) pořád 24hod jen umýt večer a zase zafáčovat.říkali mi že když je tak nechám volně bude zástava trvat déle..zkus se zafačovat určo to pomůže..Jinak taky mě ten dostinex dostal je to moták jak prase na psychiku taky nic moc ale stálo to za to