Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
marketm píše:
monindo za ty prachy budete mít postýlky dvě a nové
Ahojik holky to je krasne co?Ja to nikomu nevykladam ze je mame po IVF vi to jen mamky a ty to nikomu nereknou nemusi to vsichni vedet ne v kolikatem tydnu vam zacalo rust hodne brisko?me uz trosku vyrostlo ale nic moc.A v kolikatem tydnu vam doktor rekl pohlavi?Rika se to vetsinou v patem mesici ne?Ja jdu v utery na velke odbery a ultrazvuk myslite ze by tam mohlo byt poznat co to je?
Ohnivka píše:
Ahojik holky to je krasne co?Ja to nikomu nevykladam ze je mame po IVF vi to jen mamky a ty to nikomu nereknou nemusi to vsichni vedet ne v kolikatem tydnu vam zacalo rust hodne brisko?me uz trosku vyrostlo ale nic moc.A v kolikatem tydnu vam doktor rekl pohlavi?Rika se to vetsinou v patem mesici ne?Ja jdu v utery na velke odbery a ultrazvuk myslite ze by tam mohlo byt poznat co to je?
pohlaví mi řekli v 21 týdnu…a bříško začalo rust až dlouho.....cca 18 týdnu.ale ostatní to poznali až za dýl až okolo 24-25 týdne
Monindo, tak já mám při každé návštěvě natočený 4D ultrazvuk, zaplatila jsem za to na začátku těhu 1000 Kč a nahrává mi ho tedy každou kontrolu. A nejlepší bych řekla, že je to kolem toho 16. tt, pak už je opravdu o náhodě, jak budou mimča natočená a jak budou akční. Když se hodně hýbou, tak z toho nic není jenom takovej bordel samá ruka samá noha ![]()
V 16. tt šlo krásně zabrat skoro celé tělíčko
Teď naposledy v 25. týdnu jde zabrat jen hlavička
Ale dr. mi říká, že mám obrovské štěstí, že se mu celkem daří ty mimča zachytit, že má zkušenost, že za celé těhu se mu to podaří třeba jen jednou. Dávám na ukázku z 16. tt
A aby to nebylo líto i druhé holčičce, tak jí sem taky dám
. 16 týden
Ahoj holky
Tak jsem se dneska dozvěděla že mám těhu cukrovku,jsem z toho docela mimo
,hodnoty na lačno 5,16 po hodině 9,77 a po 120 min 7,56.naštěstí aspoň že ty jaterky už dobrý…vim že jste se tady o tý cukrovce bavili,jak to zvládáte a mám se toho hodně bát???
Ahojky, dnes jsme byli na kontrole a všechno je v pořádku. Fazolky měří asi tak 86mm, ale dneska byli k nám zády. Pořád. Takže sice fotky mám, ale je tam vidět asi tak nula nula nic. Další kontrola 30.11. Teď nás ještě čeká 16.11. odběr plodové vody. Máte s tím některá z vás zkušenost?
Ahoj
,
tak hlásím dnešní kontrola proběhla na 1
, na genetice mi dr vysvětlovala všechny ty udaje co mi nabírali a vyšly celkem negativní a bavily jsme se, proč někde stačí jen ten 1. NT screening a že tady dělaj stále k tomu i triple testy, tak prej záleží z čeho všeho dělaj ten screening a že tady zkoumaj i nějaké látky, které dřív vidět nejsou, podle kterých se pozná, jak se daří miminku…
a závěr… na plodovku, pokud bych nechtěla já osobně, tak NEMUSÍM ![]()
Miminka odpovídaj 17+2, takže skoro na den, akorát nevím, jak jsou velký, protože jsem se zapomněla zeptat a a z těch udajů ve zprávě, nevím co je celková délka
a jsou to 2 kluci jako buci, já tam teda nic neviděla ale doktorka, ano a 2×
a hráli tam berany duc ![]()
petru píše:
Ahoj holky
Tak jsem se dneska dozvěděla že mám těhu cukrovku,jsem z toho docela mimo,hodnoty na lačno 5,16 po hodině 9,77 a po 120 min 7,56.naštěstí aspoň že ty jaterky už dobrý…vim že jste se tady o tý cukrovce bavili,jak to zvládáte a mám se toho hodně bát???
Petru neboj máš stejne hodnoty jako já a to není tehotesntká cukrovka ,.ale porucha glukozové tolerance,takže se jen budeš trochu hlídat s jídlem ,vynecháš sladkosti,budeš jíst 6 porcí denne včetne druhé večeře a hlídat si sacharidy..tot vše nic na tom neníí tak žádný strach
lentilka76 píše:
Ahojky, dnes jsme byli na kontrole a všechno je v pořádku. Fazolky měří asi tak 86mm, ale dneska byli k nám zády. Pořád. Takže sice fotky mám, ale je tam vidět asi tak nula nula nic. Další kontrola 30.11. Teď nás ještě čeká 16.11. odběr plodové vody. Máte s tím některá z vás zkušenost?
ahoj a proč tě posílají na plodovku??? a takhle brzo bez triplu? pokud by bylo riziko v rodině nebo vyšly špatne triply nebranila bych se,u kluka jsem na plodovce byla,já bych prostě nedokázala žít s tím,že jsem přivedla na svet kluka bud s downem nebo rozštepem pateře a pak bych ošidila o mámu tu starší holku co mám,nemela bych na to vychovat takové dítě…mámy ktere to dokážou obdivuju a moc
Je tam riziko vzhledem k mému věku (34) a manželovýmu (46). Už jsme s tím s manželem smířený, že kdyby něco, tak s tím stejně nic nenaděláme a necháme si je. Je to jen pro kontrolu. A jsem z toho klidná. Až na to, že by mě zajímalo, jak to vlastně probíhá. Sice jsem dostala nějaké papíry, ale…
Ahojky,
lentilko…promin, ale nechapu take tu tvou plodovku, zvlast pokud jste smireny ze si to nechate i tak. Ja to take resila na genetice kvuli veku (je mi 35) a dr rikala ze riziko kvuli veku je mnohem mensi nez riziko potratu po plodovce, zvlast u dvojcat
lentilka76 píše:
Je tam riziko vzhledem k mému věku (34) a manželovýmu (46). Už jsme s tím s manželem smířený, že kdyby něco, tak s tím stejně nic nenaděláme a necháme si je. Je to jen pro kontrolu. A jsem z toho klidná. Až na to, že by mě zajímalo, jak to vlastně probíhá. Sice jsem dostala nějaké papíry, ale…
A to Ti přímo někdo řek, že bys měla jít??
já , že mě s tím taky nejdřív strašili ( mě je 36 a na manželův věk se nikdo předem neptal) a dnes mi po všech výsledcích z Nt screeningu a z triplu řekli, že jen kdybych to já chtěla ale že nevidí důvod proč ohrožovat miminka… protože mi vyšlo všechno dobře… ![]()
lentilko ,věk manžela tam nehraje roli a tobe není 35,pokud jste smířený s tím,že byste si je nechali i kdyby něco špatně bylo,tak bych tam nešla,riziko kor u dvojčat je…jinak k zakroku.....dojedeš tam ,nejdriv udelaji ultrazvuk miminka a pak pod ultrazvukem píchnou dlouho jehlu do bříška a nasajou plodovku,nebolí to ,jen se pak musí dodržovat klidový režim týden…jen jsem nepostřehla čekaš dvojvajky nebo jedno? prý tam proste je riziko,že píchnou dvakrat do jednoho vaku a tudíž se muzou splest at tak nebo tak
Jo, řekli mi to na genetice, kam jsem fičela hned druhý den po sreeningu. Nevím, jestli to má na to vliv, ale u nás v rodině z matčiny strany je roztroušená skleróza.