Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Katkabanova: ahoj, stává se ti, že mimískové kopou ve stejnou dobu? Já to začínám pozorovat poslední dva týdny, že mají své hodiny ![]()
Ja lezim.nic nedelam.nastesti tu mam mamku a manzel se fakt postara.vlastne se stara od iui.navic Kubik je fakt rozumny
Moc děkuju za přívítání ![]()
K otázkám Katíska
Miminko jsem chtěla trošku víc já než přítel, ale on to jen nechtěl přiznat nahlas
Mimísky jsme počali přirozeně, v listopadu jsem vysadila HA a povedlo se to takhle rychle a to jsme se skoro vůbec nesnažili
Je pravda, že jsme si přáli jedno, ale ty dvojčátka vzal přítel víc s klidem, než samotný fakt, že budeme mít mimí
Ale začínáme se těšit, i když pochybnosti stále jsou …
K tomu špinění, mě doktor řekl, že pokud to není krvavé, tak se nic neděje…Chce to odpočívat a nedělat žádné náročné věci a třeba ani žádné dlouhé prochajdy…
Holky prosím vás, kdy a jak jste to oznámili rodičům či rodině?
I když jsem ještě na začátku, chcem to rodičům říct už teď, aby měli čas to vstřebat
Snad je to nepoloží ![]()
Verulín86: My jsme o první mimi přišli, takže jsme s oznámením chtěli chvilku počkat. Chtěli jsme to říct až po 12tt. Ale okolnosti tomu nedovolili, protože se jelo na dřevo a nebylo se na co vymluvit a nechtěla jsem vypadat jako nemakačenko, tak jsme museli s pravdou ven :d
@Verulín86 píše:
Holky prosím vás, kdy a jak jste to oznámili rodičům či rodině?I když jsem ještě na začátku, chcem to rodičům říct už teď, aby měli čas to vstřebat
Snad je to nepoloží
tak u nas je to jednoduche.vzhledem k tomu,ze jsem po iui a v rodine,teda te nejblizsi to skoro vsichni vedeli,tak u nas se to vi od prvni kontroly po //. Akorat tchani to vi par dni..ale nejak se nezajimaji.ani u prviho se nezajimali..
Ja jsem fakt vystrasena.sice ten vytok je minimalni,ale znervoznuje me to..
Nesmíš na to myslet, já vím, že je to těžké, ale chce to myslet pozitivně! Řekni si, že to zvládnete, že bude všecho v pořádku a uvidíš že to bude… ![]()
@elunaj píše:
tak u nas je to jednoduche.vzhledem k tomu,ze jsem po iui a v rodine,teda te nejblizsi to skoro vsichni vedeli,tak u nas se to vi od prvni kontroly po //. Akorat tchani to vi par dni..ale nejak se nezajimaji.ani u prviho se nezajimali..Ja jsem fakt vystrasena.sice ten vytok je minimalni,ale znervoznuje me to..
Přeju krásné ráno všem ![]()
venku nádherně, manža venku skládá zahradní nábytek, takže dneska bude odpolední kafe na terásce, už se moc teším
KONEČNĚ je ta zima pryčJinak musím říct, že mimiši se hýbou víc a víc, hlavně, když já se chystám spát. Včera jsem se smála, najednou se mi objevil šílený hrbol na břiše, úplně tvrdý, nevím jestli hlava nebo zadek:-), a pak najednou odplul, naše Sabi
chlap na to hleděl a nevěřil, je to fakt krásný pocit…
pošlu vám svůj giga seznam i s částkama…je to mazec
a na špinění se bere utrogestan, myslím, že ho berou snad všechny dvojmaminy, pro jistotu do 12.tt
Je to docela drsné, tenhle seznam jsem si dělala asi před 2měsíci…
ceny jsou dost nadsazené, něco koupín už starší a něco, hlavně to krmení, má čas ale ta celková částka je dost děsivá…
SPINKÁNÍ
2× postýlka – 2580Kč
2× matrace – 1560Kč (+chránič a klín)
2× set povlečení 14ti. dílný – 3980Kč
4× prostěradlo – 300Kč - Ikea
jednorázové podložky, nepropustná poloigelitová podložka – 400Kč
4× spací vak, zavinovačky – 2000Kč
2× kolotoč nad postýlku – 600Kč
2× cestovní postýlky – 3400Kč
2× matrace do cestovní postýlky – 1000Kč
Celkem: 17 820Kč
KOUPÁNÍ
vanička – 200Kč - Sambaby
lehátko do vany – 90Kč - Sambaby
4× osušky – 900Kč
20× žínky – 200Kč – Ikea
teploměr do vody – 70Kč – Sambaby
Celkem: 1 460Kč
PŘEBALOVÁNÍ
komoda – 1500Kč
podložka – 300kč
koš na pleny – 130Kč
bavlněné pleny – 200Kč
Celkem: 2 130Kč
BEZPEČNOST
chůvička – 0Kč
Nany podložka – půjčení nemocnice – 2000Kč
sada teploměrů Avent – 700Kč
teploměr do pokoje – 100Kč
meteostanice – 500Kč
Celkem – 3 300Kč
KOSMETIKA – HYGIENA
plíny, box na vlhčené ubrousky a ubrousky -2000Kč
vatové čtverečky – 50Kč
bepanthen mast na zadek – 260Kč
hřebínek, nůžky - 100Kč
tělový olej , mýdlo, koupel – 200Kč
Celkem: 2 610Kč
KE KRMENÍ - AVENT
sterilizátor – 600Kč
startovací sada – 700Kč
4× dudlíky – 250Kč
láhve – 500Kč
odsávačka – 2000Kč šidítka – 200Kč
kousátka – 200Kč
ohřívač – 700Kč
savičky – 800Kč
bryndák – 100Kč
Celkem: 5 950Kč
OBLEČENÍ č. 50, 56 a 62
2× 5ti dílna sada do porodnice – 700Kč
10× body a dupačky – 2000Kč
6× kabátek nebo mikina – 2000Kč
ponožky, čepička, rukavičky – 500Kč
4× - polobody – 600Kč
overal – 700Kč
Celkem: 6 500Kč
KOČÁREK
základna, korby, vajíčka, adaptéry, taška – 35 000Kč
moskytiéra, pláštěnka – 500Kč
fusak 2v1 – 850Kč
fusak zimní – 1800Kč
deka do kočáru - 600Kč
Celkem: 38 750Kč
POKOJÍČEK
Lehátka – 3500Kč
košík, lampičky, lustr, rámečky, dekorace, tapeta – 1600Kč
skříně - 12000Kč
koberec – 2000Kč – koupený za 560Kč Ikea
Celkem: 19 100Kč
JÁ
2× podprda – 800Kč
4× pyžamo – 1000Kč
vložky do podprdy – 200kč
jednorázové kalhotky, vložky, slipové – 400Kč
Celkem: 2 400Kč
CELKEM: 10O 020Kč
![]()
Nebudu kupovat nic nového,jen pár věciček k doktorum,nemá to smysl…tuto částku bych nedala ani náhodou.
dala - nedala, nakoupit musím. V rodině široko-daleko žádné dítě, takže nic nedostanu, naštěstí, babičky prababičky se těší až něco koupí, takže některé položky rozdám po rodině. Moc neušetřím, postýlky a matrace jiné než nové nesnesu, kočár budu používat 3roky a navíc ho pak prodám, nebo postupně, korby, vajíčka atd, pokojíček se jednou udělat stejně musí, někam ty jejich věci dát musím. Už n4roky čekáme na mimi, takže se stihli našetřit, naštěstí máme oba dobré zaměstnání a skončilo nám stavebko, hurá ![]()
Příspěvek upraven 24.03.12 v 10:53
Jasně že pořídit musíš,to musíme všechy,záleží na financích.my jsme oba průměrně vydělávající a rodiče já mám v důchodu,manžel je „jakoby“ nemá.Máme skoro dospělého syna a do IVF jsme dali všechny své úspory.Pokud jste na tom finančně dobře a můžete si to dovolit,proč ne.
ahojky maminky
tak já dneska uklízela,ale začala se mi staršně motat hlava, tak jsem raději zalehla…
verulín vítám Tě a gratuluji k miminkům.
sandritkal: tak já z takovouhle částkou ani v nejmenším nepočítám ,pro mě bude největší položka kočár a třeba cestovní postýlky zatím kupovat nebudu a i ostatní spousta věcí mi přijde zbatečná
ale asi to je i hodně o finanční situaci rodiny… a třeba kojenecké podrdy taky nebudu kupovat u malího jsem je měla a vůbec jsem nepoužila,pro mě byly nejlepší obyč bavlněné za 80,–kč ![]()