Dvouleté dítě nereaguje na jméno a nemluví

Anonymní
8.10.21 11:00

Dvouleté dítě nereaguje na jméno a nemluví

Dvouleté dítě neslyší na jméno a nemluví, řekne max 5 slov (některé z nich citoslovce). Neustále ale mluví svou reci. Občas slova opakuje ale nespojí je s významem (spis jenom papouskuje). Je neklidné, chodí po špičkách a přijde mi ze ani nerozumí (nereaguje na prosby typu prines mi backory). Nemazlí se a třeba pusy nedává vůbec. Nerada se převléká, nechce moc česat vlasy atd. Je tohle normální?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9100
8.10.21 11:03

Nemluvení je normální. Nemazlení je taky normální, mám nekontaktní dítě a až teď se ráno a večer chce mazlit, pusu dává jen při loučení. To, že se dítě nerado převléká, češe se, čistí si zuby,… je taky normální. Nereagování na jméno normální není. Dotazník vám vyšel jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.10.21 11:04
@Anonymní píše:
Dvouleté dítě neslyší na jméno a nemluví, řekne max 5 slov (některé z nich citoslovce). Neustále ale mluví svou reci. Občas slova opakuje ale nespojí je s významem (spis jenom papouskuje). Je neklidné, chodí po špičkách a přijde mi ze ani nerozumí (nereaguje na prosby typu prines mi backory). Nemazlí se a třeba pusy nedává vůbec. Nerada se převléká, nechce moc česat vlasy atd. Je tohle normální?

Jak vyšel test na autismus na kontrole v 18 měsících?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.21 11:08

Vyšlo to ze autismus nemá ale mám pocit, ze některé projevy má. Kdyby jenom nemluvila ale mě přijde ze ani nerozumí

• Citovat
  • Upravit
53190
8.10.21 11:09
@Anonymní píše:
Vyšlo to ze autismus nemá ale mám pocit, ze některé projevy má. Kdyby jenom nemluvila ale mě přijde ze ani nerozumí

A slyší dobře? Vyšetření na ušním máte za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.21 11:15

Slyší dobre ale na zavolání nereaguje. Dlouho trvalo než začala ukazovat a i dnes to moc nedělá, spis veme za ruku a dotáhne na místo. Když ji někdo něco ukazuje prstem tak taky neví kam koukat, spis kouká na ten prst. Ale zas nějaký oční kontakt tam je a na některé lidi se usmívá takže není vyloženě samotar

• Citovat
  • Upravit
53190
8.10.21 11:17
@Anonymní píše:
Slyší dobre ale na zavolání nereaguje. Dlouho trvalo než začala ukazovat a i dnes to moc nedělá, spis veme za ruku a dotáhne na místo. Když ji někdo něco ukazuje prstem tak taky neví kam koukat, spis kouká na ten prst. Ale zas nějaký oční kontakt tam je a na některé lidi se usmívá takže není vyloženě samotar

Tohle mi nepřijde nijak signifikantní, normální méně kontaktní dítě. Ale chtěla bych si být jistá, že má v pořádku uši. Když na ní houkneš (to je jedno, jestli jménem nebo „halooo“ nebo „jééé, kočička“) tak nereaguje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.21 11:24

Reaguje a třeba písničky co má rada slyší dobre a snaží se zpívat

• Citovat
  • Upravit
36556
8.10.21 11:29
@Anonymní píše:

Rozhodně jsou to věci, které bych řešila. Pokud by vyšetření prokázalo podezření na PAS, raná péče by ti pomohla, jak s dcerou pracovat.

Poznáváš v něčem svoji dceru? Když přijde nový člověk do místnosti, nepodívá se na něj. Na procházce ji nezajímají zvířata. Neukazuje zajímavé věci, které vidí, když něco chce, odvede tě tam a položí na to tvoji ruku. Má ráda otevírání a zavírání dveří, žaluzie a točící se předměty. Hračky si přikládá blízko k očím a prohlíží si je ze zvláštních úhlů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
8.10.21 11:35

Dávala jsi ho do chodítka nebo hopsadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
8.10.21 11:38

Vyzadat doporucenku ma vysetreni k psychologovi od pediatra a najit dobryho psychologa. Idealne Praha Thomayerka nebo Motol. Vubec s tim neotalej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.10.21 11:40
@Modra1 píše:
Dávala jsi ho do chodítka nebo hopsadla?

Jaký vliv by mělo mít chodítko či hopsadlo na to, že dítě nereaguje na zavolání a nemazlí se? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.21 11:52
@Bábrdl píše:
Rozhodně jsou to věci, které bych řešila. Pokud by vyšetření prokázalo podezření na PAS, raná péče by ti pomohla, jak s dcerou pracovat.Poznáváš v něčem svoji dceru? Když přijde nový člověk do místnosti, nepodívá se na něj. Na procházce ji nezajímají zvířata. Neukazuje zajímavé věci, které vidí, když něco chce, odvede tě tam a položí na to tvoji ruku. Má ráda otevírání a zavírání dveří, žaluzie a točící se předměty. Hračky si přikládá blízko k očím a prohlíží si je ze zvláštních úhlů.

Ano, někdy si novych lidi v místnosti nevšimne. Ale někdy ano, záleží jak se ji chce. Když něco chce tak si mě tam většinou odvede. A dveře taky rada otevírá a zavírá. Ale hračky si prohlíží normálně a občas se na mě směje a je tam oční kontakt

• Citovat
  • Upravit
36556
8.10.21 11:55
@Anonymní píše:
Ano, někdy si novych lidi v místnosti nevšimne. Ale někdy ano, záleží jak se ji chce. Když něco chce tak si mě tam většinou odvede. A dveře taky rada otevírá a zavírá. Ale hračky si prohlíží normálně a občas se na mě směje a je tam oční kontakt

Předně je dobré si říct, že tvoje dcera se podle mně neprojevuje jako dítě, které by mělo mít nějakou formu hlubší PAS. Takové děti jsou ve dvou letech ještě úplně mimo (a někdy jsou mimo celý život). Pokud bude na spektru, tak podle mě jen mírně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.21 12:02

Děkuji za rady. Nejvíce mě znervózňuje ze nemluví a nerozumí pokynum. Neumí se oblect atd ale snaží se jist a pít sama. Na nočním taky neumí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML