Dvouleté vztekající se dítě a neschopnost se obléknout

211
23.11.16 17:09

dvoulete vztekajici se dite a neschopnost se obleknout

Maminky mam dotaz..dcerka minuly měsíc nastoupila na plno do dětské skupiny (obdoba soukrome školky) a vše je ok..ted začátkem listoadu ji byly dva a tento týden si učitelky zacalystezovat ze se neumi oblékat a dost se začala vztekat pri prechodu cinnosti na jinou..resp. Zacne plakat a hodí sebou o zem ale není to takový vybusny plac. Dle mého názoru kolem dvou let začíná období vzdoru a má to snad každé dítě nebo se pletu? A umeli se vaše děti už oblékat? Myslím ze tohle deti zvladaji také azpozdeji? Jsem divná já když si myslím ze to není nic nestandartniho nebo mají učitelky pravdu? Prip jak na obojím zapracovat? Diky za nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9696
23.11.16 17:15

@evuska11 U nás období vzdoru tak od 1,5 roku. Oblíkat se začala sama ve 2,5-3 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
23.11.16 17:16

Dcera si ve 2 letech uměla max sundat ponožky :-D jako aby se dvouleté samo obléklo, tp je přemrštěný nárok. Vždyť u nás ve školce pomáhají i pětiletým (zapnout zip atp). Že se vzteká při přechodu na jinou činnost je normální. Musí se jí to říci dopředu - např. za chvilku se půjde ven tak dokončete hru. Žádné dítě nemá ráso, když musí teď hned skončit s danou činností a jít dělat něco jiného ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
23.11.16 17:18

@evuska11 doma jsem zkoušela, aby se oblékla už od těch dvou let, ale výsledek žádný. Ale vysléci se v těch 2 letech uměla perfektně :mrgreen:. Pokud si pamatuji, tak ve dvou letech „teta“ v soukromých jesličkách (nebo dětské skupině) je normálně oblékala, pomalu začala až kolem těch 3 let, aby se syn začal oblékat sám. Dcera začala kolem těch 2,5 let, ale i tenkrát jim tety trošičku pomáhaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2438
23.11.16 17:28

Jo presne tak, ve 2 letech bleskove sundane ponozky :lol: Ucitelky prehani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.11.16 17:29

Já mam na to stejný názor ale zajímal me i jiny názor. Srtarsi se začala strojit také až pred třetím rokem proto me to vyvedlo z míry a nevěděla co na to říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.11.16 17:30

Přitom doma extra záchvaty nezazivame a obléká se s nasi pomoci v pohodě tak jde z toho cela nesva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.11.16 17:31

Mám 3 děti, a aby se uměly oblíknout, to je utopie. naprostá. první se naučil okolo 4 let, trika, mikiny a bundy asi o půl roku později, prostřední taky tak nějak trika, mikinu a bundu ještě většinou nezapne, mikina se občas zadaří, bunda ještě ne, přes hlavu mikinu vůbec, a v lednu bude mít 5, 22m si taky sundá max ponožky, jak už tu padlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.11.16 17:34

Ano začíná období vzdoru a děti v tomto věku se teprve učí oblékat a lépe jim jde svlékání ;-). Zrovna v předškolním zařízení kde pracují s takhle malými dětmi by to měli vědět a hlavně by to s nimi měli umět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.11.16 17:47

Dekuji moc za podporu aspoň vím ze to nevnimam jen tak ja..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
23.11.16 18:06

Starám se o v říjnu dvouleté dítě a můžu ti říct, že sama se fakt neoblíkne. snaží se ponožky, kalhotky, někdy legínky, ale triko nedá, rozepínací svetřík ano, ale nezapne, bundu to samé, boty taky moc ne…a nepřijde mi, že by byla nějak „zaostalá“. Na druhou stranu pokud je ve školičce, chápu, že to po ní chtějí, ale odsud posud :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
23.11.16 18:07

@evuska11 Tohle dělá můj syn taky… akorát jsou mu tři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.11.16 19:24

@evuska11 Starší se začal oblékat až po třetím roce. V soukrome školce to od nich nikdo neocekaval, i kdyz je vedli k samostatnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí