Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Se mnou zdobila loni dvouletá, podávala ozdobičky, sic to bylo o nervy. Letos se na to opět těší, až si ho ozdobíme a to už jí nechám asi i věšet, máme většinu plastových.
Myslím od 2 let pomáhá zdobit- máme kvůli dětem hand made polystyrenové ozdoby!-)
Máme téměř tříletou dceru a stromeček budeme mít jako překvapení. Líbí se nám ty rozzářené oči, když se ráno probudí a objeví stromeček ozdobený v obýváku. Loni ji to ještě příliš nebralo, ale letos už to bude paráda. Jinak je manuálně zručná, takže zdobení by zvládla si myslím. S nějakou asistencí, nebo by podávala ozdoby.
@angelivanka84 se synem zdobíme od 1,5r podával ozdoby nejdřív vydržel chvíli a loni už pomáhal i dávat řetězy jen musíš přehlídnout, že na jedné větvi bude několik ozdob ty pak potají převěším ![]()
My zdobíme stromeček vždycky společně, mám malý byt, takže nejde udělat, aby byl překvapením. My „pomáháme“ Ježíškovi, aby toho neměl hodně ![]()
@angelivanka84 Synovi jsou nyní 4 roky a už cca 2 roky stromek zdobí. Nosí baňky a kolekci a já nebo manžel je věšíme na stromek (dle toho, kdo je v daném okamžiku „volný“). Dcera už je v 5 letech dávala (tu kolekci) přímo na stromek, syn se ve 3 letech taky snažil, nechávala jsem ho. Kolekci po světýlkách dáváme jako první, tak tam nebylo co rozbít.
@renda81 píše:
My zdobíme stromeček vždycky společně, mám malý byt, takže nejde udělat, aby byl překvapením. My „pomáháme“ Ježíškovi, aby toho neměl hodně
My zdobíme stromeček proto, aby nás ježíšek našel ![]()
Az, kdyz neverili na Jeziska. U nas totiz prinesli stromecek Andilci v noci pred Stedrym dnem. Takze rano na 24. velke prekvapeni a rozzarene oci, A jeste jsme na balkone nechali rozhazene trasne od andilku.
Od 2 let. Někdy zdobíme 23., někdy 22. podle nálady a času. Ježíšek nám jen nosí dárky.
@elen-ka kolekci už nedávám, co mi tam pak v domění že je tam kolekce, visí jen obaly, báječně naaranžovaný, že to vypadá jako plné
![]()
Asi od tří let. Katastrofa se nekonala, máme slaměné, a další nerozbitné ozdoby.
Také jsem pak nenápadně převěšovala to, co se „nepovedlo“. ![]()
Ve dvou letech byl problém, že zase naopak nenápadně mizely koule ze stromečku. ![]()
Mladší syn zdobil už v 1,5 roce, což by starší v jeho věku tenkrát třeba ještě vůbec nedal a skončilo by to pohromou. Ve 3 letech ale už úplně v pohodě. Zdobí i odstrojují bez problémů, všechno zatím přežilo. ![]()
Salonky a kolekcie vesali, co to fyzicky zvladli. Kam nedostali, podavali. Ked doslo na gule, tak boli od stromceka odohnane.
Takisto mohli zo stromceka to nerozbitne oberat po troch kraloch.