Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, dostaneš za celý květen.
A s tou částkou - od 220000,– si odečti co pobereš do té doby než to změníš… pak si zbytek rozpočti na zbylé měsíce ![]()
MonnyDee píše:
Ano, dostaneš za celý květen.
A s tou částkou - od 220000,– si odečti co pobereš do té doby než to změníš… pak si zbytek rozpočti na zbylé měsíce
napíšu to asi tak - já mám sice VŠ, ale tohle je na mě někdy moc
![]()
vyšlo mi to cca 10.930 Kč, takže to vypadá pro mě spíše nevýhodně, co?!
já pročetla už dost diskuzí tady, ale ony se vždy začly točit kolem jiné problematiky než zajímala mě…
jitule_b píše:LeaZbrna píše:omlouvám se
Kakabus![]()
![]()
![]()
![]()
Opraveno
V pohodě
![]()
Holky, ja resim stejny problem, taky mam VS a nemuzu se dopocitat
Matika totiz nikdy nebyla moji silno strankou. Nejdriv jsem se dopocitala, ze se mi prechod na novy system vyplati (ted mam dvouletou rodicovskou a chci opet dvouletou, ale s tim, ze bych pobirala 11 500,– mesicne namisto nynejsich 11 400,–). Tak jsem sla na urad, ze si to takhle zmenim, nacez me pani urednice zacala presvedcovat, ze at to nedelam, ze se mi to nevyplati, zacala mi tam rysovat vsemozne vypocty, at si to doma vypocitam a jeste volala nejake kolegyni, ktera ji take potvrdila, ze se mi to nevyplati. Tak jsem z toho jelen, vubec to nechapu, kdyz ted mam 11 400,– a podle noveho systemu je to 11 500,–
Zdravím, taky jsem na dvouletým rodičáku a po dvou návštěvách ÚP jsem konečně zjistila jak to je. Přechod na novou variantu se vyplatí jenom někomu. Kolik peněz vyberu starou variantou se počítá následovně:
= Když si sečtu tyto dvě hodnoty vyjdem mi číslo klidně větší než 220000Kč. Řekla bych, že se přechod na novou variantu vyplatí pouze lidem, kteří v tom přechodovým měsíci dostali od ÚP méně než 3400Kč.
já jsem ale v přechodovém měsíci dostala kulové, protože PPM bylo mnohonásobně vyšší než RP… ![]()
No tak v tom případě se ti vyplatí nová varianta. Na ÚP mají pod jménem každýho seznam kolik peněz a do kdy na to má každý nárok, rozepsaný pro každý měsíc od začátku do konce, akorát se to z nich musí dolovat. Já bych dostala kulový taky, kdyby mi PPM nekončila šestýho v měsíci. V tomhle případě mi to vychází líp po staru.
aha, mi totiž končilo pobírání PPM až 26.9., takže za ty čtyři dny mi nic nedali…tak já se tam asi zajdu poptat. a do kdy se to musí přepsat prosím víš?
Za čtyři dny nic nedali, protože ta PPM musela být vyšší než těch 11400Kč, takže nebylo co dorovnávat. Takže tenhle měsíc si počítej jako nula a pak tím pádem musí zbývat těch 19 měsíců do tý doby než malýmu budou dva roky, včetně toho posledního kdy slaví narozeniny. To by znamenalo, že máš nárok na těch 216600Kč jak píšou všude že je to maximum. V nový variantě tedy získáš 3400Kč navíc. Do kdy se to musí podávat nevím, zašla bych se tam raději zeptat co nejdřív a hlavně bych si to všechno ověřila. Možná tomu nebudou absolutně rozumět jako tady v Plzni, ale budou tam mít v počítači ten výčet již zaplacených dávek a těch co zaplatit chybí. Nevim proč, ale tady každá úřednice tvrdí, že nová varianta se absolutně nevyplatí, ale nedokáže říct proč, přitom má před sebou monitor. Další věc co mi tvrdily je, že potom padá dvouletá varianta a na mateřský potom matka zůstává dokud peníze nevyčerpá. V případě protažení mateřský nevěděli jak je to potom v práci, to si prý mám zařídit každý sám. Jiná matka mi potom povídala, že se může jít do práce a příspěvek dostane stejně. Ten konec u nový varianty netušim, na ÚP v Plzni o tom zdá se taky nikdo nic neví. Snad to časem pochopí..