Dysfázie - máte někdo zkušenost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
52
3.5.19 12:31

@Alušáček hodně dlouho se řešilo co mu vlastně konkrétně je, co bude dál nevím…
Vim ze se snazim ale občas mi to připadá jako boj s větrnými mlýny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
5.5.19 17:00

@jjjaajjj muj syn 6 let ma taky expres.VD a teda pracujeme s nim od 3 let. Co s tim vasim delat vam tady nikdo neporadi, protoze neni dysfazie jako dysfazie, od toho je klinicky logoped, ktery si dite otestuje a presne nasmeruje co a jak s nim trenovat. My treba ted se synem trenujeme sluchove vnimani, ktere ma hodne spatne a ktere mu tak ve vsech testech skolni zralosti vychazi nejhur (napr. sluchove neumi rozlisit V a F, B a P apod. Takze se to musi proste naucit) Logopedka nam ukazala na to ruzne hry a proste trenujeme, do toho delame hodne takove ty pracovni listy, cteme obrazkove cteni, popisuje mi treba podle obrazku pohadku apod. Kdo mu stanovil diagnozu - psycholog, neurolog, foniatr? Ten by vas mel i nasmerovat dal a poradit co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
5.5.19 21:35

@marfra tak na logopeda budeme čekat do prosince…
nám to řekla psycholožka a ted to potvrdili na spc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
6.5.19 10:08

@jjjaajjj tak to je zas bezva, ze mate za sebou psychologa a diagnozu primo od nej. Bohuzel na logopedy se ceka dlouho no. Odkud jste? Jestli mate facebook, pridejte se do skupinky Rodiče děti s vyvojovou dysfazii https://www.facebook.com/…41233788298/
Urcite tam zjistite spoustu veci vc. doporuceni na dobre doktory ve vasem okoli. Hlavne dobry logoped je fakt zaklad a opravdu neni logoped jako logoped :( Na neurologii vas psycholog neposlal? Nicmene je moc dobre, ze kdyz nema zajem o kluka jeho vlastni mama, ze vy se starate a chcete mu pomoct. Cim driv s nim zacnete tim lip!
A jeste ted ctu, ze tatinek ho napomina - kunkun(koukej). To nedelejte! NEOPRAVUJTE ho a NENUTTE rikat slova spravne! To je nejvetsi chyba, tyhle deti musi vedet ze na to maji cas, hlavne tim ze ho opravujete a nutite rikat slova spravne ho muzete uplne zablokovat a muze i zacit koktat. Opravujte ho nezjistne. Muj syn treba rika - Ajoda (Jahoda) - tak ja mu reknu ano, to je JAHODA. Zopakujte to po nem spravne, aby to slysel jak to ma byt a ono to casem samo naskoci, ale nenutte ho rict to spravne. Syn taky umi rict Jahoda, ale zatim rika proste Ajoda ale jednou mu to preskoci. U deti s dysfazii je prehazovani pismen a slabik uplne normalni. Syn jeste pred pul rokem rikal Ukikelka, dnes uz rekne pekne ucitelka. K tomu proste musi sami dozrat, maji to v tech hlavickach nastavene jinak a na vse potrebuji svuj cas a tim ze na ne budeme tlacit jim jen ublizime ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
6.5.19 15:02

@marfra s tím napominanim šlo hlavně o to ze tam byla ta máma která to neřeší a on si myslí že před ní může cokoli.
Děkuji za tip na skupinu, ale již se tam nepřidam…byla jsem tam a kdyz jsem popsala jak to chodí atd tak se maminky na mě sesypaly že nevím jak je to těžké s takovým dítětem žít, že s nimi nežiju a nemohu to tedy soudit zvlášť když kluka mám jen dvakrát v měsíci.
Takze po těchto zkušenostech jsem raději odešla protože jsem mu chtěla jen pomoc, ale takovou reakci jsem vůbec nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
6.5.19 20:06

@jjjaajjj aha, tak to me mrzi :( to bych vubec necekala, vetsinou se prave setkavam s tim, ze jsou tam maminky chapave a naopak pomuzou a podpori. To je mi lito, ze mate takovou zkusenost. Ono je fakt, ze pokud ho mate 2× v mesici tak s tim opravdu nic neudelate, musi chtit hlavne jeho matka, ktera je s nim denne a musi s nim i denne pracovat. Jeste muzu doporucit ruzne doplnky na podporu nervove soustavy - rybi tuk resp. omega 3 delaji se i jako bombony, ja davam malemu treba Moellers citronovy a taky je dobry B-komplex nebo alespon B6. To jsou asi takove zakladni doplnky. Doporucila nam je i neurolozka.
Tak vam budu drzet pesticky, snad se jeho mamince brzo rozsviti! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
7.5.19 07:35

@marfra děkuji moc, bohuzel on nesni nic jiného kromě kaše pro miminka, jogurtu, rohlíku a brambůrky…
vše ostatní bohužel odmítá.
Ano mám ho jen dvakrát v měsíci ale když s ním pracuji hlavně tedy formou hry a od psycholožky máme i povolení po něm trošku šlapat, že prostě když vím že něco říct umí tak nepovolit a trvat na tom aby to řekl, protoze každý ho omlouval, že je ještě malej atd.
jenze od září udělal úžasný pokroky a hlavně mě v tom podporuje i pritel, jeho otec, který také ho učí nová slova a hrajeme i různé hry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.3.24 11:25

DYSFÁZKA

DYSFÁZKA JE TU!
Na světě je Dysfázka, platforma, která je vstupní branou k důležitým informacím o vývojové dysfázii.
Naše cesta je teprve na začátku. V nejbližší době rozšíříme web o další témata a funkcionality. Informací je obrovské množství a snažíme se je postupně zpracovávat, aby naše platforma pokrývala co nejširší spektrum informací týkajících se vývojové dysfázie.
Tento projekt je pro nás vášní a závazkem vůči komunitě. Sledujte nás a zůstaňte s námi, protože máme spoustu plánů na další rozvoj a vylepšení!
Děkujeme vám za podporu a těšíme se na vaše návštěvy a zpětnou vazbu!
 www.vyvojovadysfazie.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama