Egoismus a ignorance

Anonymní
28.12.14 17:44

Egoismus a ignorance

Tři dny před Vánoci onemocněla dcera, já dostala na Boží hod chřipku (ne obyčejnou rýmu, ale chřipku). Dodnes mi je mizerně. Syn má rýmu, kašel, zvýšenou teplotu.
Dělám si a dětem čaj, nosím dětem jídlo, okřikuji je a naháním, aby se vyležely.
Manžel se na Boží hod ožral, na Štěpána se musel postarat o sousedovy problémy, 27. se ožral, dnes chrápe. Donutila jsem ho, aby alespoň nakrájel dětem knedlík a dal jim omáčku (ohřála jsem to). Pak se šly umýt, chtěla jsem, aby je vyndal hned z vany, aby tam nebyly dlouho, tak tam otráveně šel, vrátil se s tím, že prý ještě nechtějí.
Vůbec se nezapojuje do péče o děti, můžete říct, že jsem si to udělala sama, ale kdo nezažil, nepochopí.
Pokud jsem v pořádku, žiji si víceméně svůj život, věnuji se dětem, manžel se stará spíš o hmotné zabezpečení. Vlastně je všechno tak, jako obvykle, akorát jsem potřebovala pomoc, protože je mi mizerně. Nějak to na mě dolehlo. Vždycky si v krizové situaci uvědomím, jak vlastně náš vztah nefunguje, že manžel se o nás ve skutečnosti nezajímá, ani o mě, ani o děti. Vždyť se za celou dobu ani nezeptal, jak mi je, kolik mají děti teplotu, neudělal nám čaj.
Hlavně že vezl souseda na nákup.
Dnešní dopoledne strávil zase u jiného souseda, asi si s námi nechce kazit Vánoce.
Snad ani nechci žádnou radu, protože na tohle není žádná rada. Manželský život se mi nevydařil, tak alespoň mám krásné děti. Ale cítím se fakt mizerně a sama. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
28.12.14 17:47

Jestli ti založení diskuze pomohlo pojmenovat realitu, tak s tím ty něco udělej. Správně píšeš, že radit nemá smysl. Je to tvůj život a jen na tobě záleží s kým a jak ho prožiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
28.12.14 17:47

A zkoušela si to manželovi takhle říct? :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.14 17:50

@Maikee Jistě. Já jsem se dřív i hádala, jenže on se nehádá, on mě ignoruje. Třeba řekne, „já tě stejně neposlouchám.“ To je tak strašně zvláštní člověk, podle mě, kdybych odešla, tak by mu to snad bylo jedno.
On mi třeba řekne, že je spokojenej, jenže on je spokojenej, protože si dělá, co chce, já se už nehádám, rezignovala jsem. Řekla jsem mu jen, jestli se taky zamyslel nad tím, jestli jsem spokojená já. Neodpověděl.

• Citovat
  • Upravit
69235
28.12.14 17:51

Tak objetí :hug: :hug: :hug: taky je mi dva dny mizerně na chcípnutí. Naštěstí můj manžel funguje, já jen ležím a chcípám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.14 17:53

@donaga Zkoušela jsem to, dokonce hlídal děti, nechal je na konci října vymáchat v bazénu, protože ho vypouštěl a ani se neobtěžoval je převlíct. Prý věděl, že stejně za chvíli přijdu.
Když jsem byla na pohovoru, měl hodinu hlídat syna, se sousedem skládali materiál a málem mu vyrazili kusem betonu oko.
Mám to ještě zkoušet? Má to smysl???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.14 17:53

Zakladatelko, mam to same a take jsem si to plne uvedomíla az nyni, kdy me 3 tydny nehorazne boleli zuby a manzel mi v nicem nepomohl, nechal me v te bole sti a sam si rozdelal vinko a pustil tv, se starosti o cizi lidi je to stejne, tam by nikoho bez pomoci nenechal ani posledniho bezdomovce, je to des normalne ho vidim ve vsedni den az k veceru a to stejne odchazim spat s detmi, ted jsme 7 dni nonstop spolu a je to priserne, ne ze bychom se hadali to ne, my si nemame co rict, je to citit ve vzduchu, oddechnu si kdyz vyjede na hodku ven autem. Bohuzel :nevim:
 E

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.14 17:56

Ano, anonymní, on měl mít dovolenou už od pondělí, ale šéf mu ji zrušil a mně se ulevilo.
Já ho mám ráda, on mně asi taky, jak se říká takovým tím svým způsobem.

• Citovat
  • Upravit
30408
28.12.14 17:57

A to chcete s takovými chlapy zestárnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.14 18:01

@hanka.br. Upřímně řečeno se chci dopracovat spíš k tomu ke lhostejnosti a žít si svůj život. Chlapa měnit nechci, bylo by to z bláta do louže. Měla jsem před ním ještě horšího, kašlu na to.
Můj problém je za prvé ten, že nedokážu ve druhých vzbudit touhu po tom, aby se o mě zajímali jinak, než že se mi svěřují se svými starostmi a očekávají pomoc. A je jedno, jestli je to partner nebo kamarádka.
Za druhé asi podvědomě tento typ lidí vyhledávám.
Zkrátka ne, další zklamání zažít nechci, spíš zapracuji na tom, abych dokázala být ve vztahu k tomuto muži bestie.

• Citovat
  • Upravit
káťa
28.12.14 18:03

Co se týče téhle konkrétní chřipky, tak co kdybys prostě lehla. Totál, prostě řekneš, že je ti tak zle, že nevstaneš, a prostě se postarat bude muset. Dokud se ještě plazíš a máš snahu něco dělat, má pocit, že ti ještě pomáhat nemusí. Já jsem takhle lehla loni s chřilkou a 40 horečkami, že jsem fakt nevstala, kromě na wc, a to se mi dělali mžitky.
Otázkou je, že tím vyřešíš tuto chřipku a jakmile vstaneš, budeš asi tam, kde jsi byla… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30408
28.12.14 18:04
@Anonymní píše:
@hanka.br. Upřímně řečeno se chci dopracovat spíš k tomu ke lhostejnosti a žít si svůj život. Chlapa měnit nechci, bylo by to z bláta do louže. Měla jsem před ním ještě horšího, kašlu na to.
Můj problém je za prvé ten, že nedokážu ve druhých vzbudit touhu po tom, aby se o mě zajímali jinak, než že se mi svěřují se svými starostmi a očekávají pomoc. A je jedno, jestli je to partner nebo kamarádka.
Za druhé asi podvědomě tento typ lidí vyhledávám.
Zkrátka ne, další zklamání zažít nechci, spíš zapracuji na tom, abych dokázala být ve vztahu k tomuto muži bestie.

Jestli myslíš, že tohle tě udělá šťastnou a tvůj život naplní - je to tvoje volba a tvoje výmluvy. Pak se ovšem nediv, že jsi na tom tak, jak jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.14 18:05

@donaga Tento muž byl schopen se při hlídání dvouleté dcery opít. Přebalit ji uměl, nakrmit ji uměl, pak to všechno zmrvil a já mu přestala ohledně péče o děti věřit. Ne, nestojí mi to za to, aby se jim něco stalo.
I práci jsem přizpůsobila tomu, že si děti odvezu, vyzvednu atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.14 18:09

@hanka.br. Hanko, na mě se podepsala výchova typu musíš se obětovat, musíš druhé milovat bez ohledu na to, jak se oni chovají k tobě. Nedokážu si ani pořádně o pomoc říct. Je mi skoro 40, mám ještě starší děti, ale ty se o sebe umějí postarat samy. Já nemám energii začínat znovu. Mám možnost se realizovat v práci, mám zdravé děti a určité zázemí. Myslíš si, že bych si nějak výrazně polepšila, kdybych si našla nějakého jiného egoistického páprdu? A nebo žila někde v podnájmu sama s dětmi?

• Citovat
  • Upravit
30408
28.12.14 18:12
@Anonymní píše:
@hanka.br. Hanko, na mě se podepsala výchova typu musíš se obětovat, musíš druhé milovat bez ohledu na to, jak se oni chovají k tobě. Nedokážu si ani pořádně o pomoc říct. Je mi skoro 40, mám ještě starší děti, ale ty se o sebe umějí postarat samy. Já nemám energii začínat znovu. Mám možnost se realizovat v práci, mám zdravé děti a určité zázemí. Myslíš si, že bych si nějak výrazně polepšila, kdybych si našla nějakého jiného egoistického páprdu? A nebo žila někde v podnájmu sama s dětmi?

Je ti teprve čtyřicet a chceš zahodit půlku života rezignací? Není to škoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí