Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Emilie - dík za pohled z druhé strany, proto si myslím, ze přestože já jsem s mužem nespokojena, mohou byt naše děti s tatínkem spokojeně a bylo by ode mne nespravedlivě abych rozhodovala jen na základě mých vlastních pocitu a nebrala v potaz pocity jejich
E
brát ohled na děti bys určitě měla, ale základem spokojených dětí je v první řadě spokojená máma…jsi si jistá, že se dokážeš tiše obětovat, protože jinak se tohle ani nazvat nedá.
@Anonymní píše:
Emilie - dík za pohled z druhé strany, proto si myslím, ze přestože já jsem s mužem nespokojena, mohou byt naše děti s tatínkem spokojeně a bylo by ode mne nespravedlivě abych rozhodovala jen na základě mých vlastních pocitu a nebrala v potaz pocity jejich
E
Přenášení vlastních hodnot a priorit na toho druhého je vždy nesmírně ošemetné. A ještě více posuzování zvenku. Když bude žena mluvit o svém muži jako o praseti, který si po sobě neumí ani uklidit, může být ve skutečnosti semetrika, kterou chytá infarkt, jakmile se někdo dotkne právě vycíděné kliky (mám pro tento popsaný typ vzor - svojí tchýni). A podobně to bude s lakotníkem (t. j. žena dokáže utratit víc, než je příjem domácnosti - to jsem zase já, těžko se mi nese omezování, že fakt nemůžu utrácet tolik, kolik bych ráda…
) nebo naopak s tím, kdo peníze jen utrácí (ona je s prominutím držgrešle, jejíž koníčkem je stopování nejlevnějšího rohlíku ve městě).
Kamarádi se letos rozváděli, přičemž si dovolím tvrdit, že ona zastávala podobné pocity jako ty. Byl to pro mě šok, protože kromě toho, že on má vyšší postavení v práci, t. j. fakt je skoro furt v práci, tak ale taky domů přinese. A každou chvíli jsem někde viděla fotky z lyží, výletů do aquaparků, atd., takže mě zvenku skoro divné, že by se… nestaral. ![]()
Je to těžký…
Si jen dovolím přišpendlit svoji obvyklou poznámku o tom, že na útěk (rozchod) je vždycky času dost - pokud nejde o život. A tipla bych, že až tak to asi u vás není.
Děti jsou šťastné, pokud je šťastná jejich máma, ta je ve většině případů ten pilíř rodiny!
@mary.27 píše:
Děti jsou šťastné, pokud je šťastná jejich máma, ta je ve většině případů ten pilíř rodiny!
Když si zpívá matka, zpívá si celá rodina. Švédské přísloví.
@terinka4444 píše:
Tak objetí![]()
![]()
taky je mi dva dny mizerně na chcípnutí. Naštěstí můj manžel funguje, já jen ležím a chcípám.
A je to pravda, můžeme z pusy vypouštět sladká slova, ale jestli to je jen na efekt, děti to vycítí… jsou jako houby:-)
Tak já teda nejsem ve stejné situaci, i když podobné trysy by se našly. Já jsem zase zjistila, že asi u mě bude problém s tom, že před seznámením se s partnerem jsem byla dlouho sama, tím myslím opravdu dlouho, cca 10 let. Zvykla jsem si na to, byla jsem soběstačná, vydělávala dost, cestovala, byla jsem spokojená. Pak jsme se seznámili se současnýn přítelem, máme malou dcerku a já zjišťuju, že ač ho mám ráda, tak nějak pořád myslím, že sama bych byla šťastnější - i s dítětem. No ale on je dobrý otec, malá ho zbožňuje a já ji nechci o tatínka připravit, nechci nějaký soudem určený pravidelný styk, vidím to na přítelově starší dceři, jezdí k nám 2× do měsíce, ale nemají vůbec žádný vztah, je to rozmazlená fiflena… No, asi to zní zmateně, ale tajně s ním o tom, jak žiju sama s dcerkou, ale nikdy k tomu asi nedojde. A taky jsem raději, když je partner pryč, prostě si dělám vše sama po svém a tak. Kdybych náhodou odešla, tak určitě ne kvůli tomu, abych si našla lepšího chlapa, ale abych měla klid a byla sama a mohla si vše rozhodovat sama:-).
Navíc chlapa potřebujeme i ne jen pro peníze, v situaci kdy se stane něco vážného…např. úmrtí v rodině, úraz, kdy skutečně potřebuješ pomoci, bohužel zjistíš, že jsi vlastně úplně sama s dětma na krku…
@Electrolux_EHM_4400 píše:
Ja vim
ale jsem nadopovaná práškama a mám horečku, neboj, po Novém roce budu zase ve formě.
@terinka4444 píše:
ale jsem nadopovaná práškama a mám horečku, neboj, po Novém roce budu zase ve formě.
To mas za toho ubozaka
Bozi mlyny, takto napadnout cistokrevneho kladase ![]()
Ahoj,
oživuji diskuzi.. mám asi podobný problém. Chlap si myslí, že starat se o děti a o domácnost je pouze záležitost ženy. Vlastně i starat se o něj. Ano, samozřejmě, že hlavně na ženě je domácnost a děti, ale myslím si, že chlap by se občas mohl taky zapojit.
Ze začátku byl samozřejmě úplně jiný, ale to je asi každy, ale co máme dítě, všechno je na mě, úplně a když nestíhám, tak mě za to ještě seřve.. zrovna včera jsem přijela dýl z práce, svlékla jsem malého, sebe, malého převlékla, anohned jsem se vrhla do vaření a prostě bundy nechala ležet na křesle - později bych všechno uklildila(přítel si nechává bundu takto zcela běžně, zcela běžně po sobě ani nedá talíř do dřezu, natož ho opláchnout a zcela běžně všude nechává ponožky, své tepláky atd), prostě nádobího, vařím a v tom příjde a sprdne mě, že jsou věci na křesle a kapičky (od vody, měla jsem mokré ruce a spadlo mi z nich pár kapek na ze,)na zemi. Tak jsme se chytli, že já tady vařím, aby neměl hlad, že později bych to uklidla a on jen prudí.. a on mi nakonec řekl, a´t se těma hamburgrama udávím, nechápu. I teď mi je do breku… To jen příklad. Takle je to často, sekýruje co mám dělat, pořád něco chce podat, pomoct, ale já si nemůžu říct ani o kafe, resp. ldyž řeknu, stejně mi ho neudělá, nikdy nemá čas mi pomoct, já do práce dojíždím, on má práci 5 minut od baráku, ale prostě s prckem mi nepomůže, třeba mu jen vyčistit zoubky, protože chvátá do práce. Máme tam být úplně ve stejný čas, ale já to mám 7 km.. Ano, uznávám, že nestíhám mít vždy všechno hotové, ale snažím se a prostě tohle mi šíleně bere energii, to jeho sekýrování. Včerejšek skončil, že jsem mu řekla, že mluví jako hulvát a on se urazil a zamkl se.. a vlastně ON se se mnou nebaví. Je mi to moc líto. Navíc má řeči, když někam jedu a on jezdí kamkoliv kdykoliv a samozřejmě se mi nemusí zpovídat, ale když já přijeu pozdě, nebo někam jedu má plnou pusu řečí… do toho říká takové nesmysly, když mu říkám aby se srovnal, nebo to už prostě nevydržím, no jo.. už na tebe někdo asi čeká viď Což je absolutní blbost. Občas dokáže být pěkně sprostý. Nevím jak na něj. Neporadíte mi? Promluvit se s ním nedá. Prostě si nepromluví. Když začnu, začne si dávat např. televizi víc nahlas. Ano, nevaží si mě, je si mnou asi jistý.. i když nechápu proč pořád vytahuje jestli někoho nemám.. Já už nemůžu, ale chtěla bych zachránit rodinu, hrozně bych si přála aby mu to došlo.. jakto že mu nedochází, když prostě se chová nefér, nebo je ještě uražený a pomalu se nakonec omlouvám já? Jak na takový chlapi prosím? Je to takový ten klasicky ješitný chlap, co potřebuje být hlavou rodiny za každou cenu… i když kolikrát vím, že plácá nesmysly, stejně ještě nakonec se mi vysměje nebo shodí co říkám
Děkuji, že jste dočetli a za každou radu…
No chová se k tobě tak, jak mu to dovolíš. Pro mne naprosto nepřijatelně. Jestli jsem to pochopila, tak chodíš do práce, nejsi doma na RD. Osobně bych se zamyslela nad tím, co potřebuji k tomu, abych od něj odešla a pak udělala příslušné kroky.
Můžeš u ještě pohrozit rozvodem, pokud máš pocit, že to pomůže. Ale chová se jak hovado a ty mu to trpíš. On může vše a ty nic, on nemusí nic a ty musíš vše, co on řekne.
Pěkný příklad pro tvého syna.
@jenny.fields @jenny.fields .. no právě. To jsem mu už taky říékala, jestli si uvědomuje, že je toho všeho svěkem ten malý. Ale ono mu tohle asi nedojde. A jak mu to nemám dovolit kromě rozchodu? Jestli mi rozumíš, já mu samozřejmě nedovoluji - nmesouhlasím, aby se takto choval., ale co dělat? Nějaká poslední naděje krom rovnou vyhrožovat rozvodem. Ano chodím do práce. Samozřejmě odchod zvažuji také.. tohle se nedá, samozřejmě si připadám jak poslední hadr a navíc toto vidí syn a porstě tohle si pro něj nepřeju. Nebo opravdu je to takový prohřešek a všechny ženský stíhají všechno? Já totiž mám blbý pocit i když si sednu si dát kávu.. samozřejmě to už tady taky bylo, že mi řekl, hele dej si radši kafíčko.. jako kdybych jen vysedávala a dávala si kafe. Takto není. Ale snad mám taky nárok si prostě jen sednout a oddechnout. Protože mám někdy dojem, že když si nedám dvacet minut během dne, tak už to prostě nestihnu ![]()