Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jenny.fields děkuji.. a to je další.. on se prostě neumí omluvit, nebo takle když se omluví tak to je snad jednou za půl roku.. prostě říká, že SE NEOMLOUVÁ.. nechá to tak nějak vyšumět, už se o tom nebaví a najednou začne být normální.. já už se v tom raději nechci rejpat, aby zase nebylo zle, ale tuším, že taky není správný aby mu to vždy jen prošlo, zase já mlčet nevydržím, když už je konečně normální, nevím jestli se pak znovu k tomu vracet? Možná? Ale co když mi vyčte, že jsem tátu opustila a nedala mu prostor aby se změnil?Nepřispívá nijak, je to všechno hlavně na mě. občas s ním jde ven vlastně.. On doma zatopí.. i když to někdy dělam taky já. Stará se o kuřata co chová. To já nedělám, je to jeho přivýdělek, i když to mi už taky vyčetl, že s ním neškubu, nebo mu nepomáhám. V tomto opravdu ne. Se zahradou v létě to bylo taky zajímavé.. chtěla jsem jí třeba posekat, ale on mi to nedovolil, že to prostě udělá on.. přitom já sekám ráda trávu.. úprostě není to dobrý. Nechápu proč je takový a jak na to aby se změnil
za a) on se nezmění
a za b) to ti spíš vyčte, že jsi s ním zůstávala - myslíš, že bude mít šťastné dětství v takové atmosféře, kterou ti dělá přítel?
@Anonymní píše:
@Paola21.. je to hezké, úplně pohlazení po duši. Opravdu jsou takový? Já už tomu prostě nějak bohužel přestala věřit, že prostě když je ženská na chlapa hodná, je to k ničemu.. nebo prostě že takoví chapi neexistují.
![]()
Tak opravdu jsou? Třeba i po t letech vztahu?? On mě prostě v ničem nepodpoří
já chtěla začít studovat, prsotě jsem chtěla, ale on místo jak to uděláme aby to šlo říká jen jak to budeš asi stíhat, to nejde.. přitom si myslím, že bych na to měla, kdybych měla čas ovšem..
jsou, mám takového doma
. opravdu ten Váš vztah není dobrý, a i když ty s tím chceš něco udělat, musí chtít i partner a ten nechce.. že tě nepodpoří při studiu mě mrzí (tedy, že tě nepodpoří v ničem)
Opravdu jsi mu to dovolila ty sama. Škoda, že jsi u toho prvního odchodu nedotahla věci do konce. Měla jsi trvat na návštěvě manželské poradny, doma přenastavit pravidla, včetně rozpisu prací, pomáhání s dítětem, a k tomu bez pardonu pouze slušné chování vůči tobě. A na tom trvat, a neustoupit ani o krok. Takový chlap potřebuje mít pevné mantinely, jinak si s tebe udělá hadr na podlahu. Tobě doporučuji taky zapracovat na svém sebevědomí, třeba s pomocí odborníka. Tu poradnu, a ostatní věci, které jsem zmínila na začátku, ještě můžeš zkusit, pod pohrůžkou rozchodu, ale dobře si to rozmysli, jestli jsi schopná opravdu od něj odejít, protože jestli se opět zopakuje stejný scénář, pak už s ním nehneš. Ani opakovaný vtip už není vtipný.
@Paola21 to se máš
no to mně taky mrzí, ale prostě nepodpoří.. dokonce jednou v noci mi bylo fakt blbě, zvracela jsem celou noc, psala jsem mu, že mi je fakt zle, ať příjde domu, asi v půl jedný, když jsem zjistila, že není doma.. přišel v pět.. prostě si šel sednout do hospody.. Za to se mi teda ráno ale omluvil, to byla ta výjímečná omluva, prý že se to nebude opakovat..
Ty jo taky bych to nedala…muj chlap sice taky nepomáha ale taky neškodí a všude mě vychvaluje jak jsem užasná že vše zvladnu sama… je pořádnej-neudela nepořádek a po sobe uklidí a vařit nevyžaduje a celkove by si mi netroufl říci že bych měla uklidit nebo neco v tom smyslu…
@Anonymní píše:
@Paola21 to se mášno to mně taky mrzí, ale prostě nepodpoří.. dokonce jednou v noci mi bylo fakt blbě, zvracela jsem celou noc, psala jsem mu, že mi je fakt zle, ať příjde domu, asi v půl jedný, když jsem zjistila, že není doma.. přišel v pět.. prostě si šel sednout do hospody.. Za to se mi teda ráno ale omluvil, to byla ta výjímečná omluva, prý že se to nebude opakovat..
no potěš teda, a teď si vem, kdyby to bylo opravdu akutní a ty ses tam třeba složila a on by přišel až v 5, i když věděl, že ti není dobře a chtělas, aby přišel
@Paola21 no hlavne jsem byla v baraku sama s prckem a presne tohle me napadlo. Uz je doma..nepromluvil ani slovo, uplne na me kasle. Je mi hrozne a proste jsem na to sama..
neni komu bych se vypovidala..fakt na…
![]()
Za mne špatné, připravuj se na rozchod. Myslím, že se nezmění. A když budeš ještě čekat, dopadneš jako já…
@Anonymní píše:
@Paola21 no hlavne jsem byla v baraku sama s prckem a presne tohle me napadlo. Uz je doma..nepromluvil ani slovo, uplne na me kasle. Je mi hrozne a proste jsem na to sama..neni komu bych se vypovidala..fakt na…
![]()
tě bere jako inventář domácnosti, jako by říkal „postarej se o dítě, uvař, vyper, vytři, vyžehli…ale běda jak něco budeš chtít“
…mrkni na mou založenou diskuzi z nedávné doby. U nás už naštěstí finišuje rozvod (ale bylo to dost podobné jako u vás).
Nemám ve svém příspěvku uvedeny úplně stejné věci jako Ty, ale prakticky to tak začínalo (nikdy se neomlouval atp.).
Diskuse pod: „Rozvod ano, či ne? Jde o týrání?“
@Anonymní píše:
Ahoj,
oživuji diskuzi.. mám asi podobný problém. Chlap si myslí, že starat se o děti a o domácnost je pouze záležitost ženy. Vlastně i starat se o něj. Ano, samozřejmě, že hlavně na ženě je domácnost a děti, ale myslím si, že chlap by se občas mohl taky zapojit.
Ze začátku byl samozřejmě úplně jiný, ale to je asi každy, ale co máme dítě, všechno je na mě, úplně a když nestíhám, tak mě za to ještě seřve.. zrovna včera jsem přijela dýl z práce, svlékla jsem malého, sebe, malého převlékla, anohned jsem se vrhla do vaření a prostě bundy nechala ležet na křesle - později bych všechno uklildila(přítel si nechává bundu takto zcela běžně, zcela běžně po sobě ani nedá talíř do dřezu, natož ho opláchnout a zcela běžně všude nechává ponožky, své tepláky atd), prostě nádobího, vařím a v tom příjde a sprdne mě, že jsou věci na křesle a kapičky (od vody, měla jsem mokré ruce a spadlo mi z nich pár kapek na ze,)na zemi. Tak jsme se chytli, že já tady vařím, aby neměl hlad, že později bych to uklidla a on jen prudí.. a on mi nakonec řekl, a´t se těma hamburgrama udávím, nechápu. I teď mi je do breku… To jen příklad. Takle je to často, sekýruje co mám dělat, pořád něco chce podat, pomoct, ale já si nemůžu říct ani o kafe, resp. ldyž řeknu, stejně mi ho neudělá, nikdy nemá čas mi pomoct, já do práce dojíždím, on má práci 5 minut od baráku, ale prostě s prckem mi nepomůže, třeba mu jen vyčistit zoubky, protože chvátá do práce. Máme tam být úplně ve stejný čas, ale já to mám 7 km.. Ano, uznávám, že nestíhám mít vždy všechno hotové, ale snažím se a prostě tohle mi šíleně bere energii, to jeho sekýrování. Včerejšek skončil, že jsem mu řekla, že mluví jako hulvát a on se urazil a zamkl se.. a vlastně ON se se mnou nebaví. Je mi to moc líto. Navíc má řeči, když někam jedu a on jezdí kamkoliv kdykoliv a samozřejmě se mi nemusí zpovídat, ale když já přijeu pozdě, nebo někam jedu má plnou pusu řečí… do toho říká takové nesmysly, když mu říkám aby se srovnal, nebo to už prostě nevydržím, no jo.. už na tebe někdo asi čeká viď Což je absolutní blbost. Občas dokáže být pěkně sprostý. Nevím jak na něj. Neporadíte mi? Promluvit se s ním nedá. Prostě si nepromluví. Když začnu, začne si dávat např. televizi víc nahlas. Ano, nevaží si mě, je si mnou asi jistý.. i když nechápu proč pořád vytahuje jestli někoho nemám.. Já už nemůžu, ale chtěla bych zachránit rodinu, hrozně bych si přála aby mu to došlo.. jakto že mu nedochází, když prostě se chová nefér, nebo je ještě uražený a pomalu se nakonec omlouvám já? Jak na takový chlapi prosím? Je to takový ten klasicky ješitný chlap, co potřebuje být hlavou rodiny za každou cenu… i když kolikrát vím, že plácá nesmysly, stejně ještě nakonec se mi vysměje nebo shodí co říkámDěkuji, že jste dočetli a za každou radu…
Kup si knihy Jak žít a nezbláznit se a S. O.S. Je to od stejné autorky. Jedná se sice o výchovu dětí, ale je tam i dost příkladů pro dospělé.
Zkus chlapa zapojit podle těch knih. Pokud by to nepochopil, šla bych si svojí cestou. Bez něj.
Rekni, co ti tvuj muz dava, ze s nim jeste jsi, respektive ze ses tehdy vratila?
Dava ti ted vztah jeste neco dobreho? Kdy naposled ses na nej tesila?
Umite spolu travit nekdy cely den jen v pohode a klidu, aniz by ses bala, co zase bude?
A kdyz si predstavis, ze bys od nej odesla, chybel by ti nebo pri te predstave citis jen ulevu? Od toho bych se odpichla a přemýšlela jak dal.
Jinak pro dítě je tatinkovo chovani vazne spatny priklad, jak to muz nebude krotit, maly to odkouka a bude se k tobe ( a zenam obecne) pozdeji chovat pravděpodobně uplne stejne ![]()