Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
EvaM píše:
Ad pekárny: docela jsem jeden čas pídila a našla jsem jednoho pána, který předělává německé UNOLD tak, aby v nich šla nastavit teplota a nevím co přesně dalšího, takže to pak můžeš mít jako jogurtovač, pěstovat v tom kvásek, možná i dělat obilný mlíka. Navíc k tomu má i nerez příslušenství, možný i nemožný (nádoby, háky, pak různý sítka na sušení a tak). No, takže to mě fakt zaujalo, ale stojí asi 5000,– bez tý formy, kterou já nutně chci, neb teflon je podle mě … ! Pán se jmenuje Ota Reiss, je z Plzně, ale žádný reference od uživatelů jsem nenašla, takže když si ji některá pořídíte, budu jen ráda
e
Bluesky já si chci taky koupit Etu, jednu z těch dvou bílých, do kuchyně by se mi víc hodina stříbrná, ale má jenom jeden hák. Nějaké rozměry jsem našla.
Eta Siesta Š x V x H (360×360×405)
http://img.123shop.cz/…/eta0149.jpg
Eta Haromy
rozměry (š x v x h): 30,5×34×47,5 cm
hmotnost: 7,32 kg
http://www.elektro-garden.cz/…VRET0501.jpg
Eta Sympatic
rozměry (š x v x h): 29,5×37,5×40 cm
hmotnost: 5,14 kg
Ještě k Etám
Eta Siesta
Eta Harmony
Eta Sympatic
Ještě z jiného soudku. Nevíte, jaký je rozdíl mezi mensruačními pohárky Lunette, Moon cup a Keeper ?
![]()
Ahoj, koukni na www.slunecnizena.cz - tam je mají všechny a k tomu i popisky a vysvětlení. Koupila jsem si Mooncup, protože je z nich nejlevnější a má ho i kamarádka. Stál mě 650,– (www.vbavlnce.cz).
Lucka
Já jsem na Sluneční ženu koukala, ale nevidím mezi těmi pohárky skoro žádný rozdíl, jenom v materiálu. Ale ono v tom asi ani žádný jiný nebude
Nemůžu se rozhodnout mezi Moon cup a Lunett ![]()
Mooncup nemám vyzkoušený, mám ho teprv 14 dnů. Tak dám pak vědět. Možná už příští týden ![]()
Fen-fire v nějaké jiné diskuzi jsem se dozvěděla, že Keeper je o dost měkčí a větší než Mooncup. Někdo to měl přímo ze Sluneční ženy, kam posílal na tohle dotaz (doufám že to nebylo psáno na téhle diskuzi
). Tak bych být tebou taky poslala dotaz.
Fen-fire , díky.
A vy, kdo tu pekárnu máte, kdepak ji máte ?? Jako, kde vám stojí? Nebo jí někam uklízíte a zase vytahujete?
Bluesky píše:
Fen-fire , díky.
A vy, kdo tu pekárnu máte, kdepak ji máte ?? Jako, kde vám stojí? Nebo jí někam uklízíte a zase vytahujete?
Mně přakáží na lince (naštěstí je docela velká, ale ne dost). Pekárna je myslím jeden z docela hodně užitečných „krámů“ . Akorát jsem se s ní ještě úplně nezžila. Asi to chce trochu zkušenosti. Ale když se to vychytá…Třeba těsto na pizzu je skvělý - v ruce bych ho tak neudělala (a ani nedělala
)
Bluesky já mám na takovéto „krámy“ skříňku v kuchyni. Dávám tam sezonní věci a když jsou potřeba, tak je vytáhnu. Když se něco používá dýl, tak to stojí na lince, ale taky tam nemám moc prostoru, takže to většinou vemu a šoupnu do skíňky ![]()
U mě stojí pekárna na lince, používám ji téměř denně (někdy i víckrát
), takže by nestálo za to, ji odkládat.
Fakt denně ? No já se bojím, že tohle bych asi nestihla … přijít domů z práce a ještě něco tvořit, to je většinou nad mé síly ![]()
Fen-fire, když si na to zvykneš, tak naflákat suroviny netrvá ani 10 min. Je to rychlejší než ten chleba koupit
A je vážně skvělý, dělám ten menší, stejně je ho plná pekárna a občas se stane, že ho tak 3/4 padne hned a zbyde holkám akorát na druhý den na svačinu. Občas, když mám čas, peču dva, jeden pro mámu.
A vánočka to samé, dělám ji celozrnnou, je fakt dobrá. Je jen škoda, že tu nejde dělat na odložený start (mohly by se zkazit vajíčka). Takže jí dělám v sobotu večer a máme úžasnou nedělní snídani. ![]()
Ještě chvilku budu básnit a budete ji mít všechny. (pak mě ale nebijte!)
Aalino
Tak jestli je to taková rychlovka, tak je to fajn. Jak dlouhou Ti to trvalo, než ses s tou pekárnou tak dobře zžila ? Šlo to rychle a bez problémů ?
Já mám totiž trochu strach, že jsem levá a nepůjde mi to a pak budu naštvaná, že si ji všichni chválí ![]()