Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7840
30.5.07 22:20

…no všechny Delvity jsou teď až do 4.6. zavřené, protože končí a přebírá je Billa, takže zatím musíš slizovat nebo zkusit něco jiného. Ecover plus nějaké bělidlo ti nevyhovuje ? Vyjde to dráž než sliz, ale bílá (bavlna) je fakt bílá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
31.5.07 09:22

Ahoj,zkus to v Tesku .Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
31.5.07 09:28

Irenn tady: http://www.zelenyobchod.cz/zelenyobchod/ . Vyzvedávali jsme osobně po domluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
31.5.07 11:10

Když mluvíte o těch pracích prášcích, hodím vám sem zajímavý odkaz na test ekologických pracích prostředků , na který mě upozornila paní z ekoporadny. Pokud jste to již řešili, tak se omlouvám, celou diskuzi jsem nečetla.

http://www.veronica.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
31.5.07 11:31

Sedire díky za odkaz, můj DG sice nedopadl nejlíp, ale co se dá dělat. :roll: U Tvého jména vidím „okolí Brna“, takže by mě zajímalo, kam chodíš do ekoporadny a jak to tam vlastně funguje ? Já jsem vlastně taky z „okolí Brna“, směr Vyškov, takže jsme možná sousedky :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
31.5.07 11:50
Fen-fire píše:
Sedire díky za odkaz, můj DG sice nedopadl nejlíp, ale co se dá dělat. :roll: U Tvého jména vidím „okolí Brna“, takže by mě zajímalo, kam chodíš do ekoporadny a jak to tam vlastně funguje ? Já jsem vlastně taky z „okolí Brna“, směr Vyškov, takže jsme možná sousedky :lol: :wink:

Byla jsem tam jen jednou, protože jsem si přečetla v místních novinách, že něco takového tady funguje, do té doby jsem o ní nevěděla. Chtěla jsem se zeptat právě na ty ekologické prací prášky. Slečna byla strašně ochotná, tak jsem pak kecali tak o všem možným - o látkovkách, o biopotravinách, biokosmetice, atd (asi tam moc lidí nechodí, byla ze mě za začátku jaksi paf :lol: ). A zmínila se, že hodně informací má na svých stránkách brněnská ekoporadna Veronica, mj. i ten test pracích prášků. Sama prý pere taky v DG, ale když viděla tu dlouhou biologickou odbouratelnost, tak prý půjde do Froshe. Slíbila mi, že mi vždycky mailem pošle nějaké zajímavé informace, ke kterým se dostane a upozornění na akce, které se tady v okolí budou dít a budou nějak souviset s ekologií.
Jo, taky mi říkala, že se nemá kupovat maso, které prodávají supermarkety na těch pěnových táccích (chlazené maso), že prý se při styku s potravinami, z nich uvolňují zdraví škodlivé látky.

Jináč jsme opravdu „skoro“ sousedky, jsem z Blanska :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.5.07 13:11

Já zase pro změnu o tom, jak se vede našim mravencům… Tak pelyněk teda ani omylem (asi 4-5 rostlin květáku už zlikvidovali úplně), no, teď se na listech usídlily ještě hejna mšic, který kupodivu mravence (zatím) vůbec nelákaj… Tak jsem někde vyčetla, že mýdlovou vodu na ně, pomatlala jsem, moc je to nepotěšilo, ale po dvou dnech už se zase vracej… No, a kus jsem toho nalila též k jednomu nebohému květáku, ale mravencům je to fakt putna! Jako asi všechno! :evil: Mám objednanou Českou biozahradu a Zdravou zahradu- bude-li tam něco zajímavého, hodím to sem.
Nepřihlášená Eva

• Citovat
  • Upravit
7840
1.6.07 00:30

…a sakra, jmenovkyně taky bojuje neúspěšně. Naštěstí ti naši šestinožci nehodují na květáku, ale na betonu. Pořád ještě mám „v zásobě“ ten prášek do pečiva, s tím vyrazím do útoku, až se rozhodnou chodit na návštěvu až do kuchyně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.6.07 08:28

Pro chovatelky mravenců: ČT 1, dnes 20:00 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
1.6.07 12:12

Zrovna dneska jsem četla v katalogu od Nobilis, že mravence spolehlivě odpuzuje hřebíček..Mě teda spíš momentálně zajímají moly. Prozatím jsem dala do skříňky s potravinama hadřík s levandulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
1.6.07 12:40

Holky díky :lol:

Co se týče molů ve skříni s jídlem, tak k těm se fakt chovám těžce neekologicky, náplast na moly to jistí :oops: Bohužel se jim u nás vzhledem k množství různého „zrní“ moc líbí :twisted: Tak dej vědět, jak funguje hadřík s levandulí. Já mám levandulový pytlík ve skříni s oblečením, ale tam jsem moli nikdy neviděla, mám to tam jako prevenci 8)

A hřebíček vyzkouším, mravence tady chováme taky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
3.6.07 18:22
Pimpa píše:
Pro chovatelky mravenců: ČT 1, dnes 20:00 :lol:
:evil: …hmm, tak co jste se dozvěděly?? Já byla mimo TV. A ten hřebíček už jsem před časem taky zkoušela, a taky nic. A moli ze špajzu se odstěhovali v okamžiku, kdy jsem vše začala přesýpat do uzavřených sklenic a už neměli k ničemu volný přístup. Možná se odletěli nabaštit k vám… :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
3.6.07 18:58

:) Bych se vůbec nedivila. K nám totiž moli lítají světlíkem od sousedů. Taky mám vše co se dá v uzavřených prachovnicích, ale zase tolik jich nemám, respektive nevešly by se mi do skříně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
4.6.07 15:19

Uvažuji o koupi parního hrnce, zatím jsem se ještě nerozhodla kterou značku. http://bilezbozi.itek.cz/…ll/66866.jpg

Máte s ním někdo zkušenosti? Zajímalo by mě, jestli je vaření v páře opravdu tak rychlé jak je inzerováno, jestli lze v parním hrnci uvařit rýže, brambory i maso a jestli to lze vařit dohromady v nádobách nad sebou. :?: :roll: Četla jsem, že to ušetří spoustu času, je to levné a zdravé. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
4.6.07 20:53

Fen-fire sežeň si poslední časopis Test, je v něm test právě parních hrnců. Taky mě to dost zaujalo. Z toho co jsem pochytila - je to levnější než vaření na elektrice, ale oproti vaření na plynu to asi bude dražší (takhle to nikde nebylo řečeno, jen si domýšlím - byl nedávno na tohle téma i pořad v televizi). Ty časy se mi ale nezdají tak tragické. Vařit najednou právě že lze - pachy se prý nepředávají. Jde v tom dělat dokonce i rýže, na tu je speciální miska. Maso také.
Ten test ti pomůže si vybrat správnou velikost - jsou různé, tak záleží asi hlavně na velikosti rodiny. Víc mě teď nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný