Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím http://www.sirmi.ic.cz/smajl/108.gif, nech nás tady, my „zelení“ jsme tady tak hezky pohromadě http://www.sirmi.ic.cz/smajl/13.gif.
![]()
Koupila jsem si dneska v DMku slunečnicová semínka, jenom tak na chuť, mám je moc ráda. No to jsem dopadla - začala jsem je jíst, po pěti minutách mě už pálila celá pusa a rty, bolelo mě v krku, na mandlích a pálel celý jazyk !!!! Blééééé …
Takže semínka už jsou v koši a já si připadám jako chemická laboratoř !!!!!
![]()
Fen-fire píše:![]()
![]()
Koupila jsem si dneska v DMku slunečnicová semínka, jenom tak na chuť, mám je moc ráda. No to jsem dopadla - začala jsem je jíst, po pěti minutách mě už pálila celá pusa a rty, bolelo mě v krku, na mandlích a pálel celý jazyk !!!! Blééééé …![]()
![]()
Takže semínka už jsou v koši a já si připadám jako chemická laboratoř !!!!!
![]()
Sis je měla nechat a schválně je jít reklamovat, ať je taky okoštují
.
A od jaké firmy byly?
Fen-fire píše:
Fa „Nový věk“ … pochází z Číny …![]()
Hm, tak do toho bych nešla, nevím, kdo tu dával v příspěvku, co všechno je v čínských řekách a čím to farmáři zalívají
![]()
Já jsem se na to nekoukla, přemohla mě hrozná chuť na semínka
![]()
Fen-fire píše: … přemohla mě hrozná chuť na semínka![]()
![]()
Jó, to znám
.
Teď mám ale probém, že jsem to šoupla do koše a chuť je pořád … ach jo !!!!!!!!
![]()
My teda mikrovlnku nemáme (prostě je mi nesympatická
), ale jestli aspoň část toho je pravda, tak to je teda mazec ![]()
S tou mikrovlnkou je to tedy zajímavé:
tušila jsem, že to není úplně bez vedlejších účinků, ale že by to bylo až takhle?
Naši mikrovlnku si už před časem vzal bývalý manžel. Nejdřív mi chyběla, byla jsem zvyklá v ní ohřívat, ale časem mi přestala chybět úplně (a bývalý taky
) Dnes už bych si ji nekoupila, ani pokud by její používání bylo bez rizika.
Prostě stále více zelenám ![]()
Hehe, Novicko , bývalý ji chtěl zavést taky, ale vysvětlila jsem mu to. Za chvíli mi jistě přestane chybět a jednou si pořídím domeček s pecí, dole budu péct a nahoře bude malej spinkat.
chodim sporadicky, mi nak uniklo, kde zalozena eko domacnost ![]()
bluesky,
ja na mravence cetla udelat jim pres prichozi dalnici tlustou caru kridou - nezkousela jsem
ozkouseno mam postrikat prijezd smesi… jeje, co tam bylo: pelynek, kapka cajovniku, neco salveje, ja vetsinou micham intuitivne v situaci. mozna i levandule. a zmizeli
tedy odesli
ad bio:
mame stesti, je jaro, a bio rakouska zelenina, ci jen rakouska, na rakouskem trhu je. jo, dopreju detem obcas hrozny z izraele, ale maji to s prupovidkama. rajcata zahranicni ci sklenikovy je poznat podle barvy (a tvaru) takze minimalne, a spis sezonni. pestuju sice, ale co treba brambory, nez moje narostou. nastesti se regionalne prodavaji i regionalni, je to na nich poznat, jsou nerovnomerne, zablacene, takove klasicke ![]()
nase deti uz si i ecka studujou, u te zeleniny a ovoce sice jeste ne, nechapou rozdil mezi bananem a jahodou (banany jsou vzdycky neregionalni, zejo) ale snazime se. u nas ma nastesti i hofer (aldi) tedy neco jako penny oddeleni bio zeleniny a i pri nasem omezenem rozpoctu radeji zabrousime tam, nez ku chemii, to mam hrozne stesti, ze manzel je kolikrat jeste striktnejsi nez ja.
Fen-fire , včera jsem v DM koupila půlkilový balík rozinek, tak doufám, že dopadnu lépe. Ta tvoje semínka byla pod zn. Alnatury??
O mikrovlnce jsem četla již před několika lety (v Regeneraci či podobném časopise), takže i já ohřívám v kastrůlkách… Pokud věříme, že homeopatika, Bachovky apod. jsou účinné díky změnám „struktury“ vody, tak si přece nemůžeme nemyslet, že ji nezmění nějaké „vlny“…
Mravenci v kredenci (tam naštěstí ještě ne): zatím jsem vyzkoušela šalvěj, lógr z kafe, sůl, pepř… Dnes jich bylo jen pár, buďto je jim blbě nebo se jim nelíbilo počasí. O křídě jsem taky četla, ještě mám v zásobě citrón, pelyněk by mohl být dobrej, jen ho splašit. S tou jejich „příchozí dálnicí“ je to složitější - lezou vcelku nedisciplinovaně po celém balkónu. V dřevěné bedně nám tam roste břečťan a přísavník a právě tam mají mravenci bejvák.
Nová Ekologická domácnost je jen pozvánka sem k nám https://www.emimino.cz/modules.php?…
Bluesky , semínka nebyla zn. Alnatura … bohužel
Radši bych si koupila od Alnatury, ale žádné tam nebyly, tak jsem si řekla, že když je to hned vedle, tak to třeba bude dobré
.
Na mravence funguje smíchat do rozprašovače voda s olejíčkem Tea tree a postříkat s tím v Tvém případě balkon
Mě to pomohla, asi jim to smrdí. Akorát se s tím rozprašovačem musí pořád „štěrchat“, aby se ta voda s tím olejíčkem aspoň trošku promíchala. ![]()
Fen-fire píše:
Bluesky Akorát se s tím rozprašovačem musí pořád „štěrchat“, aby se ta voda s tím olejíčkem aspoň trošku promíchala.
Keď dáš do vody pár kvapiek hydrofilného oleja, spojí sa to pekne. Mám to vyskúšané, aj keď nie na mravce ![]()
Tiež zbožňujem polkilové balenie hrozienok Alnatura. Mám ich stále pri sebe ![]()